• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Dokuz Eylül Üniversitesi Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret etti

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Gazimağusa’ya yaptıkları teknik gezi kapsamında Gazimağusa Belediyesi’ni de ziyaret etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret etti

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Gazimağusa’ya yaptıkları teknik gezi kapsamında Gazimağusa Belediyesi’ni de ziyaret etti. Öğretim üyesi Dr. Tolga Çilingir ve Araştırma görevlisi Zeynep Elburz’un öncülüğündeki 12 öğrenci şehir planlama projeleri kapsamında Gazimağusa’da incelemeler yapacak.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık fakültesi öğrencilerinin Gazimağusa’ya yaptığı teknik gezinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek “ kentimizle ayrıca övünürüz de. Tarihi eserler açısından mimarlar için çok zengin bir birikime sahip Gazimağusa’nın Kıbrıs’a özgü tarih boyunca süzülerek gelen bir mimarisi var. Sizler için iyi bir deneyim olacağını düşünüyorum. Sizleri burada misafir etmekten mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum.” dedi.
Başkan İsmail Arter, yıllardan beri şehrimizle ilgili imar planının geçmişte çıkarılmış olması gerektiği söylemlerinin hep süregeldiğini, her gecikmenin yapılacak çalışmaları zorlaştırdığını ifade ederek, “ama geçen yıldan itibaren hızlandırdığımız imar planı çalışması belli bir hızda devam etmektedir. Bizim ülkemizdeki yasal mevzuat gereği imar planı şehir planlama dairesi tarafından yürütülen işlemler sürecidir. Gazimağusa Belediyesi’nin kendi ekipleri ile yapacağı bir çalışma değil, ancak Mağusa İmar planının yapılmasında en büyük paydaşız. Esas işi yürüten şehir planlama dairesidir.” diye konuştu. Şehir Planlama Dairesi’nin tüm ülkenin planlamasını yapmak için çalıştığı için ülke fiziki planının tamamlanmasından sonra bölgesel çalışmaların başladığını ifade eden Başkan Arter, Gazimağusa bölgesini Yeniboğaziçi ve İskele bölgeleriyle birlikte ele aldıklarını, boğaza kadar olan sahil şeridi de dahil edilerek sivil soplum örgütlerinin görüşleri de dikkate alınarak çalışma yapıldığını söyledi. 2019 yılı içinde Gazimağusa’nın imar planının bitmesinin öngörüldüğünü ifade eden başkan Arter, öğrencilerden çalışmaları bittiğinde KKTC ile irtibatlarını kesmemeleri tavsiyesinde bulunarak, öğrencilerin yaptıkları çalışmaların uygulandığına meyvesini verdiğini ve anlamlı olduğunu ifade etti.
Öğretim üyesi Dr. Tolga Çilingir, Zeynep Elburz ve kendinin de yer aldığı toplam 14 kişilik ekiple Kıbrıs’a gelmeyi tercih ettiklerini, 4. sınıf öğrencilerinin Gazimağusa’da şehir planlama projesi çalışacaklarını söyledi. 2 Kıbrıslı öğrencilerinin organizasyonda yarımcı olmalarının ve Başkan İsmail Arter’in yardım sever tutumunun Kıbrıs’a gelmelerinde etkili olduğunu ifade eden Çilingir, 6 gün boyunca çalışma yapacaklarını, diğer ilçe belediyelerini ziyaret edeceklerini söyledi. Şehir Planlama Dairesi ile de temaslarının olacağını, ülkesel fizik planının ilgilerini çektiğini kaydeden Çilingir, bu dönemde KKTC’nin genelini içerecek üst ölçekle başlayıp daha sonra alt bölgeleri çalışacaklarını, okulun 2. döneminde her öğrencinin birseysel çalışma konusuyla Kıbrıs’ın herhangi bir problemini ele alıp çözecek proje geliştireceklerini söyledi. Çilingir, çalışma yaparken Başkan Arter’in yol göstericiliğine de ihtiyaçlarının olacağını ifade ederek, Mağusa’nın genel kentsel konuları hakkında fikir sahibi olmak için bilgi almak istediklerini söyledi. Çilingir, misafirperverliğinizden dolayı başkan İsmail Arter’e teşekkür etti.
Müdür Muavini ve Bayındırlık, İmar ve Proje Şubesi Amiri Abide Başman Eryaşar ise, ülkesel fizik planının hazırlanmasından sonra Gazimağusa için anket çalışması ve fikirlerin toplandığı bir çalışma yaptıklarını ve Kasım ayıda mevcut durum raporunun açıklanacağını ifade ederek, 1 yıl sonra imar planının tamamlanacağı bilgisini verdi. Başman,13 yıl önce suriçi için hazırlanmış bir master plan olduğunu, bu çalışmaları tekrar güncellediklerini, bu açıdan da öğrencilere teknik destek verebileceklerini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler