• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Erhürman: Seçimden kaçmak için meclis iradesine darbe vurdular!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümetinin, erken seçim tarihini belirlemekten kaçmak için meclis iradesine darbe vurduğunu açıkladı.
Erhürman: Seçimden kaçmak için meclis iradesine darbe vurdular!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümetinin, erken seçim tarihini belirlemekten kaçmak için meclis iradesine darbe vurduğunu açıkladı. Erhürman, Meclis’te temsil edilen muhalefet partilerinin temsilcileriyle birlikte düzenlenen basın toplantısına katıldı ve hükümet partilerinin Meclis çalışmalarına engel olmasını eleştirdi.

Sağlığın bahane gösterilerek bu yaşanılanların açıklanmasının mümkün olmadığını dile getiren Erhürman, sabah 10.00’dan 15.00’e kadar muhalefet vekilleri olarak meclisin açılmasını beklediklerini kaydetti. Meclis Başkanı ile birkaç toplantı yaptıklarına değinen Erhürman, “Muhalefet partileri olarak içinde bulunduğumuz durumda meclis çalışanlarının da sağlığını korumak adına çeşitli öneriler getirdik. Madem meclis çalışanları sıkıntı yaşıyor, o zaman sadece nisap vermek için içeriye tek tek girsin milletvekilleri ve içeride sadece meclis başkanı ve katip olsun. Sonra da seçimle ilgili yasa önerisinin ivediliğini aynı şekilde tek tek içeriye girerek geçirelim ki anayasayı ihlal durumuna gelmeyelim” ifadelerini kullandı.

“MECLİS ÇALIŞANLARI HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE İDARİ İZİNLİ SAYILDI”

Ülkede ekonomik ve sağlık anlamında ciddi sorunlar bulunulan bir dönemde bir milletvekili için seçime gidilmemesi gerektiğinin altını çizen CTP lideri Tufan Erhürman, hükümetin Meclis Başkanı’yla birlikte yaptığı toplantıda hukuka aykırı bir karar alarak meclis çalışanlarını idari izinli saydığını açıkladı. Hükümetin bununla da sınırlı kalmayıp Meclis çalışmalarını 10 gün ertelemek suretiyle oy çokluğuyla karar ürettiğini belirten Erhürman, bu kararın yürürlükte olmadığını çünkü kararın Meclis Genel Kurulu’nda alınmadığını söyledi.

“BÜTÜN DERTLERİ SEÇİMİ NİSAN 2022’YE ERTELEMEK”

Azınlık hükümetinin kendi yazdığı programda erken seçim tarihinin 2021 yılının Ekim ayı olarak yazdığını anımsatan ana muhalefet lideri Tufan Erhürman, Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşanan sıkıntıları da anımsattı. Erhürman, Başbakan Saner’in kürsüden muhalefete yönelik “Tarihi belirleyin, Ekim’den önce seçimi yapalım” dediğini ancak bu karardan geri adım atarak Nisan 2022’nin işaret edildiğini vurguladı. Hükümetin seçimi 2022’ye ertelemek için hiçbir kural tanımadığını kaydeden Erhürman, “Ne anayasayı ne meclisi tanıyorlar. Meclisin iradesine ve ülkenin bütün kurumsal yapısına darbe vurmayı dahi fütursuzca göze alacak kadar kendilerinden geçtiler. Amaç verdikleri sözleri tutmayıp seçimi 2022’ye kadar uzatıp kendi iç meseleleri dolayısıyla bütün ülkeyi kaosa sürüklemek” dedi.

“ÜLKEYİ TEMMUZ 2022’YE KADAR İCRAAT YAPAMAZ HALE GETİRECEKLER”

2022 yılının Haziran ayında yerel seçimler yapılacağına dikkat çeken Tufan Erhürman, Haziran 2022’de seçim demek, Nisan ayında seçim yasaklarına girmek demektir. Nisan ayında da erken seçim yapılacaksa Şubat ayında yine seçim yasaklarına girilecek demektir. Bütçenin açılışı da Şubat’tır. Önerdikleri tarihe göre ülke, Temmuz 2022’ye kadar hiçbir icraat yapamaz hale getirilecek. Bu kadar sorumsuz ve fütursuz davranıyorlar” dedi. Hükümetin tek derdinin kurultay yapıp iktidarda kalma olduğunu ifade eden Erhürman, “Biz muhalefet partileri olarak buna göz yumma niyetinde değiliz. Bıçak kemiğe dayanmış durumdadır. Biz CTP olarak yarın parti meclisini toplayıp güncel gelişmeleri değerlendireceğiz ve bundan sonraki yol haritamızı belirlemek zorundayız” şeklinde konuştu.

meclis-basin-toplantisi-(1).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler