• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Fenerbahçe: Gerekirse ligden çekiliriz!

Fenerbahçe: Gerekirse ligden çekiliriz!

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olan Lütfi Arıboğan hakkında çok sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, Arıboğan'ın seçilmesi halinde basketbol şubesinde 'kapatma' dahil her türlü adım atılabileceğini vurgulandı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İllegal Yapı" tarafından başta kulübümüze ve yanı sıra diğer kulüplerimize yönelik olarak yapılan 3 Temmuz Kumpası'nın en önemli işbirlikçisi olduğunu her platformda açık açık dillendirmiş olduğumuz Lütfi Arıboğan, Türkiye Basketbol Federasyonu'na Başkan adayı olmuştur.

"UEFA MÜFETTİŞİ CORNU'YU KENDİ ÖN YARGILARI İLE YÖNLENDİRDİ"

Unutmuş olanlara bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Arıboğan, UEFA  Müfettişi Cornu'yu daha soruşturmanın hemen başında kendi ön yargıları ile bilgilendirip yönlendiren, dönemin Federasyon Başkanı'nın da söylediği üzere federasyonu süreçte yanlış bir yola sokan, kulübümüzün ve diğer kulüplerin ceza alması ile neticelenen UEFA sürecini güçlü bir ön yargı ile başlatan, illegal yapının baş yapıtı olan polis fezlekesini UEFA'ya gönderen kişidir.

3 Temmuz Kumpası ile ilgili olarak tarafımızca yapılan suç duyurusunda da belirttiğimiz üzere 3 Temmuz Kumpası toplumun sinir uçlarını kaşıyıp, büyük kitleleri çatışmaya ve ülkeyi futbol üzerinden kaosa sürüklemeye yönelik olarak mükemmel bir şekilde planlanmış bir kurgudur. Bu kurguyu hazırlayan kamu görevlilerinin çok büyük bölümü tutuklanmış, tamamının görev yerleri değiştirilmiştir.

Lütfi Arıboğan kimdir?

Lütfi Arıboğan (d. 1961, Adana) Türk eski basketbolcu. Babası, "Met" lakaplı Ahmet Arıboğan, Adana Demirspor'un eski milli futbolcularındandır. Hidrojeoloji tahsili yapan annesi Fatma Arıboğan ise Lütfi Arıboğan'ın memleketi olan Adana'nın ilk kadın jeologudur.

Lütfi Arıboğan 1961 yılında Adana'da doğdu. Basketbola 1971 yılında Çukobirlik' te başladı. Ankara DSİ, Efes Pilsen S.K., Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ve Ülkerspor'da oynadı. Hırslı basketboluyla dikkat çeken ve 1.98 m boyundaki Arıboğan, 247 kez ile milli formayı en uzun süre giyen basketbolcu oldu. Skorer, takımına faydalı ve tribünlere heyecan veren bir oyuncu olan Arıboğan ayrıca yetişkinliğinde oynadığı tüm kulüp takımlarının ve milli takımın kaptanlık görevini, mutlaka giydiği 14 numaralı forması ile üstlendi. 6 yıl boyunca Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın kaptanlığını yapan Arıboğan, 1990 yılında Galatasaray ile lig şampiyonluğu yaşadı. 1993-1994 sezonunda yeni kurulan Ülkerspor'a geçti. Ertesi yıl Galatasaray'a geri döndü ve bu kez Türkiye Kupası'nı havaya kaldırdı. 1996 yılında basketbol oyunculuğunu bırakarak spor yöneticiliğine soyundu ve Ülkerspor Genel Menajerliği görevine başladı. Bu görevini 8 yıl sürdürdü.

2005 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Levent Bıçakçı tarafından TFF Genel Sekreterliği'ne getirildi. Sonraki TFF başkanları Haluk Ulusoy, Hasan Doğan, Mahmut Özgener ve Mehmet Ali Aydınlardönemlerinde, Ocak 2012'ye kadar değişik görevler aldı.

6 Temmuz 2012 tarihinde getirildiği Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürlüğü görevinden 25 Ekim 2014 günü yapılan olağanüstü seçimli genel kurulunun ardından ayrılma kararı aldı.

Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir. Akademisyen Prof.Dr.Deniz Ülke Arıboğan ile evli ve 2 çocuk babasıdır. (viki)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler