• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Gıda işletmelerine eğitim ve denetim geliyor!

“Değirmenlik Belediyesi’ne Bağlı Köylerdeki, Gıda İşletmelerinin Gelişimlerinin Ve Ürün Kalitelerinin Arttırılması Projesi” kapsamında gerçekleşecek olan seminerler bugün, Değirmenlik Spor Kulübü’nde gerçekleşen basın toplantısı ve tanıtım kokteyli ile b
Gıda işletmelerine eğitim ve denetim geliyor!

“Değirmenlik Belediyesi’ne Bağlı Köylerdeki, Gıda İşletmelerinin Gelişimlerinin Ve Ürün Kalitelerinin Arttırılması Projesi” kapsamında gerçekleşecek olan seminerler bugün, Değirmenlik Spor Kulübü’nde gerçekleşen basın toplantısı ve tanıtım kokteyli ile başladı…

Değirmenlik Belediyesi hudutları içerisindeki gıda işletmelerinin kurumsallaşma yönünde güçlendirilmesi, ürün kalite ve hijyen standartlarının yükseltilmesi ve yerel otorite olan Belediyenin gıda güvenliği denetim mekanizmasını etkinleştirmek amacıyla yapılacak olan “Değirmenlik Belediyesi’ne Bağlı Köylerdeki, Gıda İşletmelerinin Gelişimlerinin Ve Ürün Kalitelerinin Arttırılması Projesi”  bugün (9 Mart 2016 Çarşamba) başladı.

Seminerler bugün saat 10:00’da Değirmenlik Spor Kulübü Lokali’nde düzenlenen tanıtım kokteyli ve basın toplantısı ile tanıtılırken, “Yöneticiler İçin Bireysel Liderlik Eğitimi” konulu ilk seminer saat 13:00’da Değirmenlik Lisesi Salonu’nda  yapıldı.

TC Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Harun Ceren’in, Lefkoşa Kaymakamı Mustafa Kurtuluş Tel’in, okul müdürlerinin, muhtarların, işletme sahiplerinin, halkın ve basının katılımıyla gerçekleşen tanıtım kokteylinde; Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi Sorumlusu, Veteriner Hekim Şifa Berkan, YDÜ Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Canan Hecer ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal birer konuşma yaptılar.    

KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Koordinasyonu’nda yürütülen; TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve TC Çukurova Kalkınma Ajansı’nın program kapsamında teknik destek verdiği, “Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı” kapsamında gerçekleşen ve KKTC’de bir belediye tarafından ilk kez yapılacak olan seminerlerin bugünkü tanıtım kokteylindeki sunumu ise Değirmenlik Belediyesi Halkla İlişkiler Şubesi’nden Huriye Öztümen yaptı.

foto-7.jpg

BERKAN: “GIDA GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi Sorumlusu, Veteriner Hekim ve projenin de koordinatörü olan Şifa Berkan knuşmasında, gıda güvenliği konusunda bölgede farkındalığın nasıl arttırılabileceği, gıda denetimleri konusunda belediyenin nasıl etkinleştirilebileceği ve bölgede geleneksel üretim yapan aile tipi gıda işletmelerinin nsaıl korunabileceğini anlattı.

Bölgedeki tüm gıda işletmelerini kapsayan eğitimlerin verilmesi sonrasında denetimlerin yapılacağına dikkati çeken Berkan, 56 gün sürecek olan seminer programı süresinde 51 eğitim verileceğini ayrıca, tüm işletmelerin hijyen karnelerinin denetimler neticesinde oluşturulacağını vurguladı.

HECER: “SAĞLIK VE HİJYEN HAYATIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ KONU”

YDÜ Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Canan Hecer, gıda sağlığı ve hijyeninin hayatımızdaki en önemli konulardan olduğunu kaydederek, özellikle günümüzde kadınların da çalıştıkları için, birçok kez dışardan hazır yemekler yenildiğini, bu yüzden de denetimlerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Canan Hecer, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü olarak böylesi bir projede Değirmenlik Belediyesi ile işbirliği içerisinde olmaktan duyduğu gururu ve memnunuyeti de dile getirdi.

IŞISAL: “İŞLETMELERE EĞİTİM VE DENETİM”

“Belediyemizin Sağlık Şubesi 2009 yılında kurulmuştur. Bu Şubemiz Yaşlılara Hizmet Projesi ve Haşere ile Mücadele konularında hizmete başlamıştır. Daha sonraları Denetimlerin başlaması ile birlikte hem çevre ve halk sağlığı konusundaki sıkıntılı durumların tespiti ve çözümü ile çalışmaya başlamış hem de gıda işletmelerinin denetimleri konusunda çalışmalar sürdürülmüştür.

Bugün burada bulunmamıza neden olan ‘Değirmenlik Belediyesi’ne Bağlı Köylerdeki Gıda İşletmelerinin Gelişimlerinin ve Ürün Kalitelerinin arttırılması projesi’ ile de Gıda denetimleri konusunda, Şubemizin daha iyi bir noktaya getirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu proje %75 i hibe olan ve %25 ini kendi öz kaynaklarımızla temin ettiğimiz bir EĞİTİM ve DENETİM projesidir.

Proje, TC Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. Projenin teknik desteği Çukurova KALKINMA Ajansı tarafından verilmektedir. Koordinesi ise KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından, 2015 yılı Rekabet Gücünün Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında yürütülmektedir.

Kasım ayında projenin sözleşmesi imzalanmış ve yılbaşında mal ve hizmet alımları için ihalelerine çıkılmıştır. 8 başlık altında ihaleye çıkılmıştır. Bunların 3 ü eğitimler için hazırlanmıştır. Diğerleri ise alet ekipman ve malzeme alımları için yapılmıştır. Sonuçlanan ihalelerden bilgi-işlem için elektronik cihazların temini ile hijyen kontrolünün ölçülebileceği alet ve malzeme alımları da bulunmaktadır.

Eğitimleri kazanan firmalar bugün aramızda bulunmaktadır. Bunlar şöyledir:

Mesleki Hijyen eğitimlerini Gülsen Akdoğdu ve ekibi, Kişisel gelişim ve kurum kültürü eğitimlerini Türkiye den başvuran RİNA Şirketi, Muhasebe ve işletme eğitimlerini de LİPA Danışmanlık olarak Memduh Erişmen kazanmıştır.

Eğitimlerimizi iki grupta gerçekleştireceğiz. Birincisi Değirmenlikte yapılacak olan Toplu Eğitimler diğeri de on merkezde gerçekleştirilecek olan Hijyen Eğitimleri dir. Bu kapsamda seçilen on merkez hem işletmelerin yoğun olduğu, hem de eğitimler için uygun binaların bulunduğu; Değirmenlik, Cihangir, Düzova, Yeniceköy, Meriç, Gaziköy, Dilekkaya, Kırıkkale, Erdemli, Yiğitler köyleridir.

Tüm halkımıza ve işletmecilerimize, eğitimlere katılımda bulunmaları konusunda bir kez daha buradan çağrıda bulunmak isterim. Tüm bölgemize hayırlı olsun.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler