• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Karabay’ın hedefi 42. Yılda 142 saat…

Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk su altı sporcusu Cem Karabay, 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine KKTC’ye gelecek...
Karabay’ın hedefi 42. Yılda 142 saat…

Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk su altı sporcusu Cem Karabay, 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine KKTC’ye gelerek, 142 saatlik yeni bir su altında kalma dünya rekoru denemesi gerçekleştirecek.

Karabay, 72 saatle elinde bulundurduğu rekoru geliştirmek ve 142 saate çıkarmak için 14 Temmuz saat 03.00’te su altına inecek ve 20 Temmuz sabahı 00.01’de rekor denemesini sonlandırarak karaya çıkacak.

Karabay bu sabah, yapılacak rekor denemesi hakkında Spor Yazarları Derneği Lokalinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı ile Tanıtma Dairesi Müdürü ve Milli Günleri Kutlama Komitesi Üyesi Fatma Demirel de hazır bulundu.

BOZATLI

Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı, KKTC’nin Guiness rekorlar Kitabında yer alması ve tanıtımının önemine vurgu yaparak Karabay’a teşekkür etti.

Mutlu Barış Harekâtı’nın 42. yıldönümünde 142 saatle rakamın neredeyse iki katına yükseltileceğini belirten Bozatlı, Karabay’ı suya giriş tarihinden itibaren canı gönülden destekleyeceklerini ifade etti.

DEMİREL

Demirel, Milli Günleri Kutlama Komitesi olarak geçtiğimiz yıl Karabay’la tanıştıklarını, rekor denemsinin KKTC adına Rekorlar Kitabına girme ve tanıtım anlamında öneme sahip olduğunu belirtti.

Demirel, KKTC için önemli bir tarihte ve önemli bir plaj olan Yavuz Çıkarma Plajı’nda gerçekleşecek rekor denemsine ufak imkânlarla katkıda bulunacaklarını söyleyerek, KKTC adının uluslararası bir rekora taşınmasında Karabay’a inanç ve destek belirtti.

KARABAY

Cem Karabay, 2009 yılında su altında kapalı yerde kalma dünya rekoru kırdığını, ardından 2010’da bunu geliştirerek kayıtlara geçtiğini söyledi.

KKTC (Turkish Republic of Northern Cyprus) olarak Rekorlar Kitabı web sitesinde yer almanın kedisine gurur verdiğini kaydeden Karabay, 42. yıl nedeniyle rekora 142 saatte ulaşmak istediklerini söyledi.

İçerisinde hekim, su altı fotoğrafçısı, Milli Günleri Kutlama Komitesi, Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Sivil Savunmadan kişilerin de bulunduğu 30 kişilik bir ekibin söz konusu olduğunu belirten Karabay, her dünya rekorunda kendisine eşlik eden 20 kişilik dalgıç ekibinin de rekor denemesinde yanında olacağını belirtti.

“TÜZMEN’LE YİNE DENİZ ALTINDA TAVLA OYNAYACAĞIZ”

2 kamerayla 24 saat canlı yayınla internet üzerinden izleme fırsatı verileceğini ve www.cemkarabay.com adresinden görüntünün eş zamanlı akış (streaming) olarak yayınlanacağını da belirten Karabay, TC Eski Turizm Bakanlarından Kürşat Tüzmen’in de su altına inerek kendisiyle tavla oynayacağını anlattı.

“MESSİ’YE RAKİBİM, AMA SU ALTINDA”

Kasların erime riskine karşı deniz altında bir bisiklet bulunduracaklarını, ayrıca tüplü televizyon indirip oradan Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’nın logolarını göstereceklerini, masa, tabure götüreceklerini, hatta deniz altında futbol oynayacaklarını kaydeden Karabay “Bu konuda Messi’ye rakibim, ama sadece su altında” diye konuştu.

13 Temmuz tarihinde sabah bir basın toplantısı daha düzenleyeceğini belirten Karabay, 14 Temmuz gece saat 03.00’te su altına ineceğini ve 20 Temmuz Şafak Nöbeti’nde 00.01 sıralarında sudan çıkarak Guinnes hakeminin kararının okunmasını bekleyeceğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler