• BIST 11721.72
  • Altın 6632.42
  • Dolar 49.4845
  • Euro 55.6438
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C

Kuir Kıbrıs Derneği, Sosyal Hizmet Görevlilerine Yönelik LGBTİ+ Farkındalık Eğitimini Gerçekleştirdi 

 “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine, sosyal hizmet uzmanları ve görevlilerine yönelik LGBTİ+ farkındalık eğitimini Zoom üzerinde çevrimiçi gerçekleşti.
Kuir Kıbrıs Derneği, Sosyal Hizmet Görevlilerine Yönelik LGBTİ+ Farkındalık Eğitimini Gerçekleştirdi 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından KAOS GL işbirliğiyle yürütülen “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine, sosyal hizmet uzmanları ve görevlilerine yönelik LGBTİ+ farkındalık eğitimini Zoom üzerinde çevrimiçi gerçekleşti.

“Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve dahası (LGBTİ+), sömürüden özgür olabileceği bir Kıbrıs için!” diyerek başlayan Hayat Projesi, Kıbrıs’ın kuzey kesiminde insan ticaretine maruz kalan LGBTİ+ların mücadelesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 

Sosyal hizmet görevlilerine yönelik LGBTİ+ farkındalık eğitimi, Türkiye’de sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapmakta olan Ceren Suntekin tarafından gerçekleşti. Eğitimde, en temel ilkeler; insan onuru ve haysiyetine saygı, zarar vermeme, çeşitliliklere saygı, insan haklarını koruma ve sosyal adaleti sağlama konularında bilgiler aktarılmıştır. Eğitimde ayrıca cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ifadesi ve cinsiyet karakteristiği temelinde farkındalık ve bilgilerini arttırmaya yönelik detaylı bilgiler aktarılmıştır. Eğitim, proje kapsamında bir önceki yıl düzenlenen eğitimin devamı niteliğinde gerçekleşti. Eğitim, ‘Ayrımcılıkla mücadele ve temel kavramlar’ oturumu ile başlayarak, danışanın güçlü yönleri sorun analizi, sonuç analizi /değerlendirme ve hak temelli müdahale konularını içeren atölye çalışması ile son buldu. Başarı bir şekilde tamamlanan eğitimin, sonunda katılımcılara elektronik sertifikaları verildi. 

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
1/20