• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Oteli de, kendini de yakıyordu

Kumyalı’daki Nitovikla Eko Turizm Tesisi’ne çıkan haciz kararı sonrasında tesise haciz memurları gidince işletmeci Zekai Altan kendisini otel odasına kilitledi ve oteli ateşe verdi. Yaşanan bu gelişme bir kez daha ülkedeki tesislere karşı uygulanan çifte
Oteli de, kendini de yakıyordu

Kumyalı köyünde faaliyet gösteren ve aile işletmesi olan Nitovikla Eco-Bio Otel, Kalkınma Bankası’na olan borcu yüzünden mahkemelik olmuş ve açılan dava sonucunda hüküm alınmasıyla birlikte Nitovikla Eco-Bio işletmesine avukat ve mahkeme masraflarının ödenmemesi sonucu haciz getirilmişti. Dün sabah otelin tahliyesi için icra memurlarının polisle birlikte otele gitmesiyle Zekai Altan kendisini Urania isimli otel odasına kapatarak odayı ateşe verdi. Polis tarafından otel odasının kapısı kırılarak Zekai Altan kurtarılırken, yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Dumandan etkilenen Zekai Altan, İskele Sağlık Ocağı’na kaldırılarak yapılan tedavinin ardından taburcu edildi ve İskele Polis Müdürlüğü’ne götürülerek ifadesi alındı. İcra memurları ise Zekai Altan’ın eyleminden sonra tahliye işlemini başlatamadı.

SARIÇİZMELİ: “BU İNSANLAR YALNIZ BIRAKILDI...”

Haberi alan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli Nitovikla Eco-Bio Otel’e giderek Altan ailesine destek verdi. Sarıçizmeli, Altan ailesinin konu oteli kendi imkanları ile yaptığını ve hiç bir destek veya teşvik almadan oteli ayakta tutmaya çalıştıklarını söyledi. Altan ailesinin yalnız bırakıldığını da dile getiren Sarıçizmeli, “Benim anladığım devlet artık eko-turizmi gözden çıkardı” şeklinde konuştu.

KADER ALTAN: “ETİMİZİ TIRNAĞIMIZA TAKTIK...”

Zekai Altan’ın eşi Kader Altan, yaşanan olaylara isyan etti. Kader Altan, oteli yapmak için etini tırnağına taktığını, çok çaba sarf ettiklerini söyleyerek “Ekmek kapımızı kapattılar” diye isyan etti. Kader Altan “CTP’yi asla affetmeyeceğim. Ülkede ırkçılık yapmasınlar” şeklinde konuştu.

ZEKAİ ALTAN: “BU EMEK, BU ALINTERİ YERDE KALMAZ...”

Kaldırıldığı İskele Sağlık Ocağı’ndan taburcu olduktan ve polise ifade verdikten sonra Nitovikla Eco-Bio Otel’e geri dönen Zekai Altan, memlekette şerefsizlik ve adaletsizlik olduğunu söyledi. 2013 yılından beri Nitovikla Eco-Bio Oteli ve Altan ailesini bitirmek için uğraştıklarını ifade eden Zekai Altan, şuan yarım inşaat olarak bekleyen ve 2010 yılından beri tanıtım yapılan bir işletmeye dokunulmadığını söyledi. “Bu emek, bu alınteri yerde kalmaz. Bize bunu yaşatanlara binlerce kez teşekkürler. Bu şerefsizliktir. Ahlaksızlıktır. İşletmemizin yok oluşuna bayram etsinler” diyerek tepkisini dile getiren Altan, emeği ve alınterini savunan kişilerin şimdi nerde olduğunu sordu.

“YALAKALIĞA, ŞEREFSİZLİĞE KARŞI BAŞ KALDIRDIM...”

Zekai Altan, icra memurlarına güvenmediği için önceki akşam oteline gelen müşterileri kabul etmediğini ifade ederek, icra memurlarının dün sabah haber vermeden polisle birlikte baskın yaptığını söyledi. Altan “Yalakalığa, şerefsizliğe ve adaletsizliğe karşı baş kaldırdım” şeklinde konuşarak yaptığının rezillik değil kavga olduğunu söyledi. Bu yaşanan durumun “hacizci” avukatların bu ülke insanına neler yaşattıklarının ve neler yaşatacaklarının  bir örneği olduğunu dile getiren Altan, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

YASAL İŞLEM

Borcunu ödemediği gerekçesiyle mahkeme kararıyla icra işlemleri yapılırken bir odayı yakmaya çalıştığı için Nitovikla Otel sahibi Zekai Altan hakkında yasal işlem başlatıldı. Polis açıklamasına göre, saat 10.00 sıralarında meydana gelen olayda, Zekai Altan icra işlemleri sırasında yanıcı madde dökerek bir odayı ateşe verdi. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında  bazı eşyalar yanarak zarar gördü. Polis, 55 yaşındaki Zekai Altan hakkında yasal işlem başlatıldığını, olayla ilgili soruşturmanın da  devam ettiğini bildirdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler