• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Soyer’den UBP-DP Hükümetine “Yamalı bohça” benzetmesi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, UBP-DP koalisyon hükümetinin bir “yamalı bohça” hükümeti olacağını savundu
Soyer’den UBP-DP Hükümetine “Yamalı bohça” benzetmesi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, UBP-DP koalisyon hükümetinin bir “yamalı bohça” hükümeti olacağını savundu

Soyer’den “Yamalı bohça” benzetmesi

“UBP NOKTASI VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN PROTOKOLÜ İMZALAR”
Su protokolü tartışmalarında Ulusal Birlik Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin önerdiği protokolün noktası ve virgülüne dahi dokunulmadan imzalanması yönünde baskı yaptığını hatırlatan Ferdi Sabit Soyer, “su protokolü konusunda bu tutumu sergileyen Ulusal Birlik Partisi, toplumsal hangi konuda duyarlılık ve hassasiyet gösterecektir merak ediyorum” dedi.

“UCUZ KAHRAMANLIKLARA GEREK YOK”
CTP-UBP koalisyon hükümetinin kurulmasından önceki düşüncelerini de, hükümet bozulduktan sonraki düşüncelerini de parti içinde dile getirdiğini belirten Ferdi Sabit Soyer, “bu memlekette gemi battıktan sonra ortaya çıkan kahramanlara bir de küçük meseleleri büyük kahramanlıklar edası ile yansıtanlara hiç gerek olmadığı kanısındayım” diyerek, eleştirilerde bulundu.

AHMET VAMIK

CTP-UBP koalisyon hükümetinin bozulmasının ardından gözler yeni kurulacak hükümete çevrildi. Mevcut meclis yapısından sağlıklı bir hükümet alternatifi çıkmayacağına yönelik yapılan eleştiriler ve erken genel seçim beklentileri arasında Bağımsız Milletvekillerinin de desteği ile UBP-DP koalisyon hükümetinin kurulacağı açıklandı. Konu ile ilgili olarak Detay Gazetesi’ne konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, UBP’nin su protokolünün hiçbir nokta ve virgülüne dokunulmadan imzalanmasına yönelik teslimiyetçi tavrının ekonomik protokolde de devam edeceğinden duyduğu endişeyi dile getirdi. UBP-DP koalisyon hükümetinin bir “yamalı bohça” hükümeti olacağını savunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, oluşacak hükümetin ne meclis içerisinde ne de başka konumlarda toplumun temel meselelerine çözüm üretebilecek bir yapıda olacağına inanmadığını ifade etti.

“UBP KAYITSIZ ŞARTSIZ İMZAYA HAZIR”
Su protokolü tartışmalarında Ulusal Birlik Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin önerdiği protokolün noktası ve virgülüne dahi dokunulmadan imzalanması yönünde baskı yaptığını hatırlatan Ferdi Sabit Soyer, yaşanan tartışmalı süreçte hükümetin Cumhuriyetçi Türk Partisi kanadının uğraşları sonucunda mükemmel olmasa bile iyiye yakın bir sonuç çıktığını vurguladı. Soyer, “su protokolü konusunda bu tutumu sergileyen Ulusal Birlik Partisi, toplumsal hangi konuda duyarlılık ve hassasiyet gösterecektir merak ediyorum” dedi.

“HER ALANDA CİDDİ GERİLEMELER VE SIKINTILAR VAR”
2009 yılından beridir ülkemizde uygulanan ekonomik politikaların, ekonomik büyüme açısından, insan refahı açısından, verimlilik açısından ve üretkenlik açısından topluma ne sağladığının sorgulanması gerektiğini ifade eden Soyer, her alanda ciddi gerilemelerin ve sıkıntıların yaşandığı bir ortamda sorunlar ciddi şekilde ele alınmadan doğru bir adım atılamayacağını dile getirdi.

“ÖZELLEŞTİRMENİN BU TOPLUMA HİÇBİR FAYDASI OLMADI”
Ülkemizde 2 tane önemli özelleştirme örneği olduğunu belirten Ferdi Sabit Soyer, Ercan Havaalanı, Doğu Akdeniz Koleji ve Doğu Akdeniz İlkokulu’nun özelleştirilmesinden toplumun hiçbir fayda sağlamadığını aksine önemli sıkıntılara neden olduğunu söyledi. Mevcut örneklerde yaşanan sıkıntılar ele alınmadan, özelleştirmeyi koşulsuz savunmanın en büyük hatalardan biri olduğuna dikkat çeken Soyer, “denetlenebilir bir sistem ile kamu özel ortaklığı ya da kendi insanımızın emeği ve sermayesi ile katkı yapacağı özerkleştirme gibi sistemleri göz önünde bulundurmak gerekiyor” dedi.

soyer_main.png“PARTİYİ İLGİLENDİREN KONULAR PARTİ İÇERİSİNDE KONUŞULMALI”
CTP-UBP koalisyon hükümetinin kurulmasından önceki düşüncelerini de, hükümet bozulduktan sonraki düşüncelerini de parti içinde dile getirdiğini ve bunun parti içinde konuşulması gereken bir mesele olduğunu savunan Ferdi Sabit Soyer, “bu memlekette gemi battıktan sonra ortaya çıkan kahramanlara bir de küçük meseleleri büyük kahramanlıklar edası ile yansıtanlara hiç gerek olmadığı kanısındayım” diyerek, eleştirilerde bulundu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler