• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TDP Gençlik Örgütü Eş Başkanlığa geçiyor

“Çözüm sürecine katkıda bulunmaya devam edeceğiz"
TDP Gençlik Örgütü Eş Başkanlığa geçiyor

TDP Gençlik Örgütü Bilgilendirme toplantısı düzenledi

KAYA: “BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEKTİR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü Başkanı Atik Kaya, hedeflerinin Kıbrıs Sorunu’nun adil, kalıcı ve iki tarafın da içselleştirdiği bir çözümle sonlanmasına katkıda bulunmak, çözüm oluncaya kadar da daha demokratik, çağdaş ve adil bir düzen yaratmak olduğunu söyledi.

Doğru bildiklerini hiç kimseden korkmadan, inadına, her ne pahasına olursa olsun ortaya koymaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirten Kaya, adaya barış ve demokrasi gelene kadar mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

TDP Gençlik Örgütü, yapılan çalışmalar, taslak durumuna getirilen Gençlik Örgütü Yönetmenliği, üzerinde çalışma yürütülen eşbaşkanlık ile Güney’deki siyasi partiler ile gerçekleştirilen ve planlanan etkinlikler hakkında bilgi vermek, ayrıca önümüzdeki dönem politikaları birlikte belirlemek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Lefkoşa Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, MYK Üyesi Asım İdris ve Mehmet Burhan, Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci ile TDP Gençlik Örgütü üye ve sempatizanları katıldı.

TDP Gençlik Örgütü Dışilişkiler Sekreteri Armağan Aktan’ın açılış konuşmasıyla başlayan ve Başkan Atik Kaya’nın bilgilendirmesi ile devam eden toplantıda, katılımcıların görüş ve düşünceleri dinlenirken, sorulara da yanıtlar verildi.

-Cemal Özyiğit-

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, etkinliğin başında yaptığı kısa konuşmada, bir ülkeyi yarınlara taşıyacak olanın gençler olduğunu belirtti. Barış, demokrasi ve emek mücadelesinde gençlerin çok önemli bir rolü olduğunu ifade eden Özyiğit, iyi ve donanımlı yetişmekte olan gençlerin kendilerini hem sevindirdiğini, hem de umutlandırdığını kaydetti.

Özyiğit, TDP’nin temel hedeflerinden birinin, gençlerin kendi ülkelerinde, adil, kalıcı bir çözümle birlikte, demokrasinin, insan haklarının ve adaletin hakim kılındığı bir düzende yaşamalarına olanak sağlamak olduğunu vurguladı.

TDP Gençlik Örgütü toplantı 1-Atik Kaya-

TDP Gençlik Örgütü Başkanı Atik Kaya, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, amaçlarının hem yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek, hem de gelecek planlamasını birlikte yapmak olduğunu söyledi.

Konuşmasında öncelikle hafta sonu Türkiye’de doksanı aşkın kişinin hayatını kaybetmesine, yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden olan olaylara değinen Kaya, Türkiye halklarına başsağlığı diledi.  Nedeni ne isterse olsun suçsuz günahsız insanların katledilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Kaya, yaşananları insanlık adına, kardeşlik adına utanç verici olduğunu vurguladı.

TDP Gençlik Örgütü’nün geleneğinde, haklıdan yana, barıştan yana, adaletten yana taraf olmanın bulunduğunu belirten Kaya, Türkiye’de yaşanan olaylarda da barıştan, demokrasiden yana taraf oluklarını kaydetti ve bu uğurda mücadele veren tüm kesimlere dayanışma mesajı gönderdi.

“Çözüme katkıda bulunmak…”

Kıbrıs konusunda ise, iki toplum lideri tarafından sürdürülen görüşme sürecinin olumlu ilerlemekle birlikte, çözüme kadar daha çetin bir süreç olduğuna dikkat çeken Kaya, TDP Gençlik Örgütü olarak çözüme ulaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla ciddi bir emek verdiklerini söyledi.

Bu çerçevede Güney’deki siyasi partilerin gençlik örgütleri ile düzenli olarak toplantılar yaparak etkinlikler düzenlediklerini aktaran Kaya, bu tür etkinliklerin iki toplumun, özellikle de gençlerin birbirlerini daha iyi anlamalarına ve yakınlaşmalarına katkı koymak açısından önemli olduğunu vurguladı.

“Eşbaşkanlık…”

TDP Gençlik Örgütü olarak Eşbaşkanlık konusunu yaklaşık olarak 6 aydan beridir gündemlerine alarak derinlemesine tartıştıklarını da belirten Kaya, “Eş başkanlığa geçtik demek çok kolay, ancak bizim amacımız ‘yaptık oldu’dan öte, konunun içselleştirilerek hayat bulmasıdır” dedi.

“Gençlik Örgütü Yönetmeliği”

TDP Gençlik Örgütü Yönetmeliği hakkında da bilgiler veren Kaya, TDP Gençlik Örgütü’nün bir sonraki kurultaydan itibaren TDP Tüzüğüne bağlı olarak kendi yönetmeliği ile hareket edeceğini açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler