• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

UBP'den Hükümet ortağına tehdit...

Başbakana Çarşambaya kadar süre...
UBP'den Hükümet ortağına tehdit...
Özgürgün: Başbakan Kalyoncu Çarşamba gününe kadar su sorununa çözüm bulamazsa UBP PM’nin verdiği yetkiyi kullanacağım dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Başbakan Ömer Kalyoncu’yu çarşamba gününe kadar “su krizini” sonlandırmaya ya da “devlet ciddiyetinin gereğini yapmaya” çağırdı.

UBP Parti Meclisi (PM) bugün yaklaşık 2.5 saat süren bir toplantı yaparak son gelişmeleri değerlendirdi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, PM toplantısının ardından basına parti meclisi kararını okudu.

UBP PM toplantı kararında şunlar kaydedildi:

“Anavatan Türkiye’den gelen su konusunda bugüne kadar sürdürülen gereksiz ve anlamsız tartışmaların, tarihi ve adanın geleceğinde hayati öneme haiz bu projenin, amacını aşan mecralara taşınmasına ve ülkede yaratılan yapay krizin boyutlarının derinleşmesine hizmet ettiği gerçeğinden hareketle Başbakan Sayın Ömer Kalyoncu’yu en geç çarşamba (24/02/16) gününe kadar su krizini sonlandırmaya ya da devlet ciddiyetinin gereğini yapmaya çağırır.

Bu bağlamda, ülkeye, halka hizmet temelinde kurulan reform hükümetinin, özellikle su konusundaki anlamsız tavrının ve buna bağlı ülkede yarattığı yapay krizin kabul edilemez seyirler aldığı gerçeğinden hareketle UBP Genel Başkanı’nın UBP’nin hükümetteki görevini yeniden değerlendirmesine ve gerekli gördüğü adımları atması konusunda tam yetkilendirilmesine karar verir.”

“SU KONUSUNDAKİ ANLAMSIZ VE YAPAY KRİZ KABUL EDİLEMEZ SEYİRLER ALDI”

Kararı okuduktan sonra değerlendirme yapan Özgürgün, su konusunda anlamsız ve yapay bir kriz yaşandığını, bunun kabul edilemez seyirler aldığını, Anavatan Türkiye ile ilişkileri etkileme noktasına geldiğini söyledi.

CTP Parti Meclisi kararına saygılı olduklarını fakat Başbakan Klayoncu’nun  söz konusu parti meclisi kararı nedeniyle kendi hükümetinde almış olduğu kararı imzalayamaz duruma geldiğini söyleyen Özgürgün, hükümetlerin yönetiminin Başbakan ve bakanların yetkisinde, ülke sorunlarının da hükümette çözülecek sorunlar olduğunu söyledi.

UBP’nin bir an önce krizden çıkılmasını istediğini, krizi çözecek kişinin de Başbakan olduğunu söyleyen Özgürgün, çarşamba gününe kadar çözemezse o gün de gereğini yapması gerektiğini söyledi.

“TAM YETKİ İSTEDİM… ÇARŞAMBADAN SONRA YETKİMİ KULLANACAĞIM”

Parti Meclisi’nden tam yetki istediğini ve çarşamba gününden sonraki gelişmeler için bu yetkiyi kullanacağını söyleyen Özgürgün, su krizinin en erken zamanda halkın yararına çözümünü beklediklerini fakat bu olmazsa arkasından bir adım atılması noktasında olmadıklarını belirtti. Özgürgün, şu an hükümetin devam ettiğini, fakat suyun artık halkın da sabrını taşırır noktaya geldiğini ifade etti.

Sorunun çözülmemesi ve devam etmesi halinde o zaman düşünmeye başlayabileceklerini kaydeden Özgürgün, öncelikli hedefin krizin çözülmesi olduğunu, 3-4 ay önce de aynı sorunun bulunduğunu ve “bir parti meclisi kararının hükümet işlerine karıştırılmaması gerektiğini” o zamanlar da belirttiklerini ifade etti.

“KRİZ ÇÖZÜLECEK, ANLAŞMA İMZALANACAKSA İÇERİK İKİNCİ PLANDADIR”

Özgürgün, gündemin artık farklı mecralara çekildiğine ve boyutunun değişmekte olduğunu ifade ederek, Başbakan’ın Türkiye’yle istişareler için bakanlarını gönderen, hatta metni de Türkiye’ye önceden gönderen kişi olduğunu ifade ederek, kriz çözülüp anlaşma metni imzalanacaksa UBP için içeriğin ikinci planda olacağını ekledi.

ubp metin

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler