• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Vodafone’dan 5G atağı

Vodafone’dan 5G atağı

Telekomünikasyon sektöründe teknolojik gelişmelere öncülük eden Vodafone, Çin’in dev teknoloji şirketi Huawei ile 5. nesil mobil iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla uluslararası bir mutabakat metni imzaladı.

Anlaşma kapsamında her iki şirket stratejik işbirliği doğrultusunda ortak bir çalışma grubu oluşturarak, 5G testleri gerçekleştirecek ve kendi  alanlarında birikimlerini bir araya getirecek. Vodafone ve Huawei iş birliği 5G'nin hayata geçirilmesi için oluşturulacak standardın belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak.

Vodafone Grup Şirketleri arasında yer alan Telsim de 5G teknolojisine yönelik yapılan bu dev anlaşmanın heyecanını Kıbrıs’taki tüm teknoloji tutkunları ile birlikte paylaşıyor.

DÜNYANIN İLK 5G LABORATUVARI VODAFONE’DAN

Kuzey Kıbrıs’ın iletişim teknolojileri ile dijitalleşmesi hedefiyle çalışmalarını yürüten Telsim’i de bünyesinde barındıran Vodafone Grubu, 5G teknolojisinin standardlarının oluşturulması için çok önemli bir adım atarak Dresden Teknoloji Üniversitesi'nde dünyanın ilk 5G laboratuarını kurduğunu ilan etti. 5. nesil mobil iletişim teknolojisinin her aşamasını test edip araştırma geliştirme faaliyetleri yürütecek olan Vodafone ve Huawei'nin imzaladığı mutabakat anlaşmasının, bu teknolojinin hayata geçirilmesi için oluşturulacak standardın belirlenmesinde kritik bir rol oynaması bekleniyor.

5G İLE MAKİNELERARASI İLETİŞİM SAĞLANACAK

5G teknolojisiyle birlikte, gecikme süreleri ciddi biçimde kısaltılarak yeni nesil makinelerarası iletişim (M2M) ve Nesnelerin İnterneti (Internet of Things-IoT) uygulamaları hayata geçirilebilecek. Tek bir şebekeye aynı anda çok sayıda cihazın  bağlanması mümkün olabilecek.

İlk 5G uygulamalarının 2018 Güney Kore’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nda ve 2020'de Tokyo Olimpiyatları'nda yapılması öngörülüyor.

5G TEKNOLOJİSİNİN STANDARDLARININ OLUŞMASI İÇİN KRİTİK ANLAŞMA

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, son genişbant teknolojileri için atılacak her adımı önemsediklerini belirterek, genişbantın son teknolojilerini Türkiye'ye getirme vizyonu ile 5. nesil mobil iletişim için Vodafone Grubu'nun global birikimini  Türkiye'ye taşımaya hazır olduklarını kaydetti. Müşterilerine mükemmel veri kullanım deneyimi yaşatmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Öğüt, Huawei ile attıkları adımların 5G teknolojisinin standartlarının oluşması için çok önemli olduğunu kaydetti. Öğüt, “Huawei ile yaptığımız anlaşma gibi 5G için atılan tüm adımları yakından takip ederek ülkemizi dijital dönüşüm yolunda ileri taşımaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Huawei Merkez Asya ve Kafkasya Bölgesi Genel Müdürü Liu Hong Yun ise şu şekilde konuştu:

"5G teknolojisi bağlantılı makinalar ve birbirine bağlı insanlar arasında zamandan ve mekândan bağımsız bir ağ oluşturmaktadır.Dünyanın lider 5G çözümleri sunan bir şirketi olarak, 5G'nin tüm bilişim endüstrisinin evrimini inanılmaz hızlandıracağını, geniş tabanlı servis ve uygulamalara hayat verecek bir teknoloji olduğunu düşünüyoruz. Vodafone ile Huawei arasındaki  bu ölçekte bir işbirliğinin yeni teknolojilerin gelişmesi açısından son derece heyecan verici bir fırsat olduğuna inanıyoruz.”

Kıbrıs’ın dijitalleşmesinde öncülük yapmak adına çalışmalarını sürdüren bir Vodafone Grup Şirketi olan Telsim, 4G için tüm hazırlıklarını tamamlayan ve 60 ülkede 4G uluslararası dolaşım hizmeti veren Vodafone’un en ileri teknoloji 5G için attığı adımın heyecanını Kıbrıs’ta da yaşıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler