• BIST 15112.34
  • Altın 6800.55
  • Dolar 45.3752
  • Euro 53.4373
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

Avrupa Parlamentosu’nun Maraş ile ilgili raporu onaylandı

Avrupa Parlamentosu Dilekçeler Komitesi’nin, Maraş ile ilgili raporu oybirliğiyle onayladığı bildirildi.
Avrupa Parlamentosu’nun Maraş ile ilgili raporu onaylandı

Avrupa Parlamentosu Dilekçeler Komitesi’nin, Maraş ile ilgili raporu oybirliğiyle onayladığı bildirildi.
Haravgi gazetesi, AP Dilekçeler Komitesi heyetinin 7-8 Mayıs 2018’de Maraş’a düzenlediği ziyaretin sonucu olan raporda, AB’deki yetkili makamlara BM Güvenlik Konseyi’ne yeni bir tezkere göndererek, Türkiye’ye “BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarına uymadığı ve Doğu Akdeniz’de saldırgan tavırlar sergilediği” gerekçeleriyle siyasi ve mali yaptırımlar uygulanmasının talep edildiğini yazdı.
Habere göre raporda, Maraş’ın “yasal sakinlerine iadesinin”, Kıbrıs sorununa bütünlüklü bir çözüm bulunması için gösterilen çabaların ileri götürülmesi için tek yöntem olacağından bahsedildi.
Zamanın hızla tükendiğinin belirtildiği raporda, Türkiye’ye de BM kararlarını görmezden geldiği eleştirisi yöneltildi.
Haberde, sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos’un, raporun onaylanmasından memnuniyet duyduğunu açıkladığı kaydedildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler