• BIST 14442.56
  • Altın 6691.78
  • Dolar 45.1857
  • Euro 53.013
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 12 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

Merkez Bankası'ndan Kritik Enflasyon Açıklaması! Etkisi Ocakta Görülecek

Aralık enflasyonuna dair değerlendirmelerini paylaşan Merkez Bankası, "Elektrik, doğal gaz, su zamlarının enflasyona etkisi ocakta görülecek" açıklaması yaptı.
Merkez Bankası'ndan Kritik Enflasyon Açıklaması! Etkisi Ocakta Görülecek

Tüketici fiyatlarının aralık ayında yüzde 1,25 oranında arttığına ve yıllık enflasyonun geçen yılı yüzde 14,60 oranında tamamladığını anımsatan Merkez Bankası, yıllık enflasyondaki artışın ana belirleyicisinin temel mallar olduğunu, dayanıklı mal ve giyim gruplarındaki ayrışmanın sürdüğünü belirtti.

"Fiyat ayarlamalarının etkisi görülecek"

Merkez Bankası, ocak ayında, enerji enflasyonu üzerinde elektrik, doğal gaz ve İstanbul şebeke suyu fiyat ayarlamalarının etkisinin görüleceğini öngördü.

Merkez Bankası’nın değerlendirmesi şöyle: Dayanıklı mallarda birikimli döviz kuru etkileri, talep koşulları ve uluslararası metal fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak fiyat artışları alt kalemler genelinde güçlü seyretmiştir. Bu görünüm altında, B ve C göstergelerinin yıllık enflasyonu ve eğilimleri yükselmiştir. Bu dönemde petrol fiyatlarındaki artışla birlikte enerji enflasyonu yükselirken, hizmet enflasyonundaki artış görece sınırlı kalmıştır. Gıda grubunda yıllık enflasyon baz etkisiyle sınırlı ölçüde gerilese de, temel girdi niteliğindeki tarımsal emtia fiyatlarındaki gelişmelerin de etkisiyle fiyatlar artış eğilimini sürdürmüştür.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Döviz güne nasıl başladı?02 Nisan 2026 Perşembe 08:32
  • Dolar ve Euro'dan yeni rekor27 Mart 2026 Cuma 09:36
  • Dövizin ateşi yüksek26 Mart 2026 Perşembe 10:30
  • Döviz haftaya nasıl başladı?16 Mart 2026 Pazartesi 09:30
  • Ortadoğu'da savaş devam ediyor... Döviz güne nasıl başladı?03 Mart 2026 Salı 09:05
  • Döviz güne nasıl başladı?27 Şubat 2026 Cuma 09:23
  • Döviz güne nasıl başladı?19 Şubat 2026 Perşembe 09:02
  • Döviz güne nasıl başladı?17 Şubat 2026 Salı 08:46
  • Döviz güne nasıl başladı?12 Şubat 2026 Perşembe 10:04
  • Döviz güne nasıl başladı?11 Şubat 2026 Çarşamba 09:56