• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

22 Örgütten LTB'ye dev tepki!

Ortalık karışacak...
22 Örgütten LTB'ye dev tepki!

Lefkoşa Türk Belediyesi belediye meclisinin TC’den getirilen suyun Lefkoşa’ya ulaştırılmasını oyçokluğu ile reddetmesine ilişkin tepkiler güncelliğini korurken, merkezi Lefkoşa’da bulunan 22 örgütten karara tepki geldi.gelis1.jpg

Emekli Polisler Derneği (EPD) lokalinde önceki akşam toplanan 22 örgütün temsilcileri karara olumsuz oy veren ve toplantıya katılmayan başkan ve üyeleri protesto ederek bir an önce kararın değiştirilmemesi durumunda sivil itaatsizlik dahil şok eylemler yapılacağını açıkladılar.

EPD Lefkoşa Merkez Lokalinde genel başkan Nurettin Çırakoğlu yönetiminde gerçekleştirilen toplantılara katılan 22 örgütün başkan ve temsilcilerinin ortak açıklamada dile getirdikleri görüşler şöyle:

“ 8 Haziran 2016 tarihinde yapılan hayati öneme haiz Belediye Meclisi toplantısında LTB başkan ve meclis üyeleri, Lefkoşa halkının sağlığını hiçe sayarak, tam anlamı ile tartışmadan ve Lefkoşa halkının menfaatlerini gözetmeden aldıkları kararla Lefkoşalıyı temiz ve içilebilir su kullanmaktan men etmişlerdir. Böylesine önemli bir toplantıda olup da oy kullanmayan Belediye Başkanını, hayır oyu kullanan meclis üyelerini ve bu projeye imza koyan hükümet ortaklarına mensup olup da toplantıya katılmayarak hayır oyunun çoğunlukta kalmasına sebep olan meclis üyelerini kınıyoruz.

Yarım asırdan beri Türkiye’den Kıbrıs’a su getirilmesi tartışmaları nihayet, Asrın Projesi olarak çok büyük mali kaynak ve emek harcanarak 17 Ekim 2015 tarihinde Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarına ulaştırılmış bulunmaktadır. Bizler Kıbrıs Türk Halkı olarak bir an önce bu suyun evlerimizdeki çeşmelerden akmasını talep ediyoruz. Toplumun sağlığını ilgilendiren böyle hayati bir konu sadece seçilmişlerin onayına bırakılmamalıdır.gelis2.jpg

“ LTB Meclisi Yanlıştan Dönmeli ”

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclisini Lefkoşa Halkının sağlığını hiçe sayarak almış oldukları bu yanlış karardan dönülmesi için derhal tekrar toplanarak, Lefkoşa Halkını temiz ve içilebilir kalitede suya kavuşturmasını talep etmekteyiz.

Derhal yanlıştan dönülmemesi halinde Başkan ve tüm Belediye Meclis Üyelerini makamlarından istifaya davet ederiz. Eğer su konusundaki karar değiştirilmez ve halkın sunduğu koltuklar terk edilmezse sivil itaatsizlik dahil her türlü eyleme gidileceğini bildiririz.”

Toplantıya katılarak imzalarıyla destek veren örgütler şunlar:

“ KKTC Emekli Polisler Derneği

Kıbrısta Varoluş Hareketi

Kıbrıs Türk Emekliler Cemiyeti

 KKTC Esnaf ve Sanatkar Merkez Birliği

Emekli Mücahitler Derneği

 Lefkoşa Muhtarlar Derneği

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği

Rauf Raif Denktaş Düşünceleri Yaşatma Derneği

 KKTC Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği

Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği

KKTC Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği

Halkın Adalet Konseyi                          

KKTC’yi Koruma ve Yaşatma Derneği

Vakıflar ve Din İşleri Dairesi Emekliler Derneği

KKTC Ahiska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği

Ulusal Halk Hareketi

KKTC Karadeniz Kültür Derneği

Lefkoşa Dostlar Derneği

Milliyetçi Demokrasi Hareketi

Yeni Doğuş Hareketi

Atatürkçü Yaşam Derneği

Darbaz Spor Kulübü ” 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler