• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Arpalıklı: “Sorun çözülene kadar çadır eylemi devam edecek”

BES, Yenierenköy Belediyesi çalışanları için meclis önünde çadır eylemi başlattı
Arpalıklı: “Sorun çözülene kadar çadır eylemi devam edecek”

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Yenierenköy Belediyesi’ndeki çözümlenmeyen sorunlarıan dolayı Meclis önünde süresiz çadır eylemi başlattı.

BES Başkanı Ulus Arpalıklı, basına yaptığı açıklamada, Yenierenköy çalışanlarının 58 günden beri eylemde, 26 günden beri da süresiz grevde olduğunu dile getirerek, hiç kimsenin çalışanların sesini duymamasından dolayı da bugünden itibaren süresiz çadır eylemine başladıklarını kaydetti.

Sorunların çözümü için çok çaba harcadıklarını ancak halen çalışanların maaş alamadığını ve sosyal güvencelerinin yatmadığını söyleyen Arpalıklı, “Maalesef hükümet edenler hem sağır, hem kör. Bu arkadaşlarımızı ne duyuyorlar, ne de görüyorlar. Bugünden itibaren izin alarak Meclis önünde bugünden itibaren çadırımızı kurduk. Çadır eylemimizin birinci günündeyiz. Kar, kış, yağmur, çamur demeden çadır eylemimiz sonuç alınana kadar sürecek” dedi.

Mağdur olan çalışanları görmeyenlerin, yarın günü geldiğinde kimsenin de kendilerini görmeyeceklerini söyleyen Arpalıklı, eylemlerinin her gün artarak devam edeceğini kaydetti.

1450785111

YALINKAYA

BES Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya ise, Lefkoşa Belediyesi önünde kurdukları çadırın, aradan bir buçuk yıl geçmeden Karpaz yarımadasının sesini duyurma adına tekrar direniş kalesi olarak kurulduğunu ve çözüm bulunana kadar da eylemin devam edeceğini kaydetti.

Ülkede, belediyelerin göz göre göre batırıldığını iddia eden Yalınkaya, “Bu belediyeler batmadı. Bu belediyeler bu siyasilerin basiretsizliği yüzünden battı. Burada belediyeler üzerinden siyasi rantlar elde edildi” şeklinde konuştu.

Devletin sorumluluğu altında olan belediyelerin denetlenmediğini ileri süren Yalınkaya, Erenköy Belediyesi’nin yanısıra diğer 27 belediyenin durumunun da her geçen gün geriye gittiğini kaydetti.

“Bu işin şakası yoktur. Siyasiler sorunu çözmek zorundadır. Biz bugün Karpaz yarımadasının sesi olmuş olabiliriz ama sadece ordaki emekçinin sesi değiliz. Bu direniş aslında Kıbrıs Türk halkının, getirilmek istendiği noktaya itiraz direnişidir” ifadelerini kullanan Yalınkaya, eylemin artarak büyüyeceğini ve diğer sivil örgütleriyle üretici kesimlerin de bu sese kulak vermesi gerektiğini belirtti.

Çalışanların ekmeğini keserek, belediyeyi yüzdürecekleri iddialarında bulunanların aslında Kıbrıs Türk toplumuna  dayatma yapmaya başlattıklarını savunan Yalınkaya sözlerini şöyle tamamladı:

“Göreceksizin ilerleyen günlerde toplumun bütün kesimlerine bu dayatma yapılacaktır. Bizi yönetenler dayatıyor bunu topluma. Bizim itirazımız bunlaradır. Herkes haddini bilecek ve bu sorunu çözecek. Bu sorun çözülene kadar da bu çadır burada durmaya devam edecek.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler