• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

Avukat Mamalı, Türkiye’den Adli Tıp Uzmanı getirtti...

Mağusa’da 2015 yılı içerisinde Uçanok grubu ile Felek grubu arasında çıkan olaylarla ilgili olarak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan “Felek Grubu”nun duruşmasına dün devam edildi...
Avukat Mamalı, Türkiye’den Adli Tıp Uzmanı getirtti...

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek grubu ile Uçanok grubu arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayan ve akabinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada hastaneye giderek güvenlik görevlileri ile polisleri fiziki güç kullanıp etkisiz hale getiren ve müşahade odasında bulunan Ali Osman Uçanok, Ahmet Uçanok, Kamil Osum ve Kamil Uçanok’u ciddi şekilde darp ettikten sonra Kamil Uçanok’un burnunu kırarak vahim bedensel zarara uğratan  sanık İsmet Felek, Özcan Hangün, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılınç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin duruşmasına dün de devam edildi.

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren duruşmada sanık İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı, İstanbul Adli Tıp Kurumundan emekli olan ve serbest Adli Tıp Uzmanı olarak görev yapan Dr. Mustafa Uzun’u Türkiye’den getirterek tanık olarak dinletti.

Tanık Uzun, kendi hazırladığı raporu mahkemeye sundu...

Avukat Barış Mamalı tarafından mahkemede tanık olarak dinletilen Adli Tıp Uzmanı Dr. Mustafa Uzun, Mağusa Kaza Mahkemesi önünde çekilmiş fotoğraflar ile müşteki Kamil Uçanok’a uygulanan tedavileri gözönüne alarak hazırlamış olduğu raporu mahkemeye sunarak rapor içeriğini okudu.

Uzun, dosyada bulunan fotoğraflardaki bulgular  ile Kamil Uçanok’a uygulanan tedaviler göz önüne alındığında Kamil Uçanok’un burun sırtı sol duvar kısmının ilk arbedenin yaşandığı yer olan Mağusa Kaza Mahkemesi önünde yaralanmış olduğunu, Kamil Uçanok’un akabinde kaldırıldığı hastanede aktif kanama bulunmayan burun bölgesindeki yaralanmadan dolayı tedavi gördüğünü ve mahkeme önünde çekilmiş fotoğraflarda Kamil Uçanok’un burun kemiğinde kırık olduğunu belirten burun sırtı sol yanda ciltte sıyrık biçiminde etrafı şiş lezyon ile burun sol duvarından göz çukuruna kadar olan bölgede ekimozlu alanın olduğunu söyledi.

Uzun, raporunun sonunda ise Mağusa Devlet Hastanesindeki darp olayından önce Kamil Uçanok’un müşahade odasından çıkıtığında tüm burnunu içine alacak şekilde pansumanla kapatılarak tedavi görmüş olduğunun göz önüne alındığı zaman muhtemelen kırığa neden olan darba bağlı lezyonların mahkeme önünde yaşanan ilk arbede sırasında meydana gelmiş olduğu kanaatine vardığını söyledi.

Savcı, tanığın hazırlamış olduğu raporun taraflı olduğunu iddia etti...

İddia Makamı adına duruşmayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, tanık Dr. Mustafa Uzun’u istintak ederek iddialarda bulundu. Özlemler, tanık Uzun’a hazırlamış olduğu raporun taraflı olduğunu iddiasında bulundu. Özlemler, yine tanık Uzun’a mahkeme önünde çekilen ve Kamil Uçanok’un yer aladığı fotoğrafta Kamil Uçanok’un gözündeki koyuluğun ışık olduğunu iddia etti.

Tanık Uzun ise bu iddia karşısında, Kamil Uçanok’un gözündeki koyuluğun ışık olmadığını ileri sürerek “ekimoz olduğu açıktır” şeklinde cevap verdi. Savcı Özlemler, istintak sırasında, Mağusa Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayın kamera görüntüleri üzerinden de tanığa sorular yöneltti. Özlemler, tanık Uzun’a, Kamil Uçanok’un burnunda bandaj değil ışık yansıması olduğunu iddia etti. Tanık Uzun ise Kamil Uçanok’un burnundakinin kesinlikle ışık yansıması değil yüzde yüz bandaj olduğundan emin olduğunu söyledi.

Duruşmaya 21 Nisan tarihinde devam edilecek...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmaya devam edilmek üzere davayı 21 Nisan tarihine erteledi. 21 Nisan tarihinde sanık İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı son bir tanık dinleterek hitaplarını yapacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler