• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Böyle tehdit görülmedi

Böyle tehdit görülmedi

Lefkoşa'da Afrika Gazetesi'ne dün bir kez daha görülmemiş bir tehdit yapıldı. Meclisin hemen yanı başında, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin çaprazında bulunan gazetenin apartmanına önceki gün sabah saatlerinde sarı renk torba içerisinde ölü köpek bırakılması ülkede infial yarat. Gazetenin güvenlik kameralarına bir erkek şahsı yansırken ola dün bir çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü tepki gösterdi.

GAZETECİLER BİRLİĞİ, YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Afrika Gazetesi’ne yönelik saldırıyı “şiddet ve nefretle” kınadı.

Birlik Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Lefkoşa’da Afrika Gazetesi’nin bulunduğu apartmanın girişine dün sabah torba içinde ölü köpek bırakılmasının “asla kabul edilemez” olduğu belirtildi.

Bu tür saldırıların “basın ve ifade özgürlüğüne yapılan saldırılar” olduğu ve “basını sindirme ve/veya susturmayı” amaçladığı kaydedilen açıklamada, “Bu kötü emeller içinde olanların asla amaçlarına ulaşamayacağının bilinmesini istiyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, polise, saldırıyı bir an önce aydınlatması ve failleri adalet önüne çıkarması çağrısında bulunuldu.

BASIN-SEN AFRİKA GAZETESİ’NE SALDIRIYI KINADI

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Afrika Gazetesi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.

Canan Onurer Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, Afrika Gazetezi’nin yayınlarından ötürü ,“iğrenç “olarak nitelendirdiği saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Onurer, halkın haber alma ve ifade özgürlüğüne yönelik görevini yerine getiren gazeteye yapılan saldırının ülkenin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini ifade etti.

“Bir köpeğin vahşice katledilerek gazetenin önüne bırakılması, hem verdiği mesaj açısından hem de hayvanların yaşam hakkı açısından ne hale dönüştüğümüzün kısa bir özetidir” diyen Onurer, olayın failinin bir an once yakalanıp adalete teslim edilmesini istediklerini kaydetti.

İZCAN’DAN KINAMA

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Afrika gazetesi önüne kesik köpek kafası bırakılmasını şiddetle protesto ettiklerini belirtti ve olayı kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan İzzet İzcan, “Ülkeyi sorma gir hanına çevirenler, özelleştirme adı altında ülke kaynaklarını yabancı sermayeye peşkeş çekenler ve memleketin dört bir yanını gece kulübü ve kumarhaneyle dolduranlar bugün yaşananlardan sorumludurlar” ifadelerini kullandı.

İzcan, çetelerin, egemenliklerini ülkeye yaymaya çalıştıklarını savundu.

Afrika gazetesi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten İzcan, “Balık baştan kokmuştur, o nedenle ilgili kurumlara failleri bulunuz dahi diyemiyoruz. Uluslararası hukukun dışına itilen Kuzey Kıbrıs’ta faili meçhul cinayet ve şiddet alışılagelmiş normal bir olay kabul edilmektedir” iddiasında bulundu.

“Baskı, terör ve şiddet dünyanın hiçbir yerinde başarıya ulaşmadığı gibi, yurdumuz Kıbrıs’ta da yenilecektir” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, açıklamasında, “Demokrasi güçlerinin öncelikli görevi, terör ve suç merkezlerine karşı birlikte mücadele etmektir” ifadesine yer verdi.

DKB AFRİKA GAZETESİ’NE YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Devrimci Komünist Birlik (DKB), “Afrika Gazetesi’ne yapılan tehditkar saldırıları lanetlediğini” açıkladı.

DKB Sözcüsü Yusuf Alkım yaptığı açıklamada, “Afrika Gazetesi’ne yapılan gerici tehditkar saldırı ülkemizin kuzeyindeki tüm ilerici, muhalif kesimlere karşı bir göz dağıdır! Bu saldırılara karşı ise geçmişte olduğu gibi bugün de tüm ilerici, muhalif kesimler birlikte karşı duracaktır!” ifadelerini kullandı.

KTÖS, AFRİKA GAZETESİNE DAYANIŞMA BELİRTTİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Afrika Gazetesi’ne bırakılan “vahşi” mesajı; “ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırı” olarak kabul ettiğini ifade ederek, Afrika Gazetesi’ne dayanışma belirtti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, Kıbrıs’ta yıllardır “Kıbrıslı Türklerin korku, baskı ve şiddetle yönetildiğini, mücadele konusunda farklı düşünen insanların bombaların, silahların gölgesinde ya ortadan kaldırıldığını ya sindirildiğini ya da göç ettirildiğini” savundu.

Elcil, “Adanın bölünmesi ile birlikte bu baskıcı faaliyetlerin sahipleri ile birlikte farklı yöntemlerle toplumun boynunda asılı kalmaya devam ettiğini, siyaset uğruna partizanlık, adam kayırmacılık, rüşvet, mal dağıtma ırkçılığın yükseldiğini, toplum arasındaki adalet ve eşitlik kavramının partizanlık uğruna zedelenmesinin egemenleri rahatsız etmediğini” kaydetti.

Açıklamasında ülkenin bugünkü duruma gelmesinde Türkiye’yi ve AKP’yi suçlayan Elcil, Türkiye’den ülkeye uygulandığını savunduğu “haksızlıklara, peşkeşlere" ses çıkaranların, adanın birleşmesini talep edenlerin yıllarca ‘vatan haini’ ilan edildiğini, itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ve iş olanakları yok edilerek göç ettirilmeye zorlandığını” ileri sürdü.

Elcil, ülkede “ifade özgürlüğünü” dile getirenlerin “faili meçhul telefonlara, kurşunlara ve bombalara hedef olduğunu” savunarak, şunları kaydetti:

“Afrika Gazetesi’nin son günlerde yaptığı yayınlardan dolayı vahşi bir yöntemle tehdit edilmesi demokrasinin bir kez daha katledilmesine neden olmuştur. Bir sokak köpeğinin vahşice katledilerek Afrika Gazetesi’ne bırakılması hem bir hayvanın yaşam hakkı açısından hem de verdiği mesaj açısından adamızın kuzeyinin ne hale dönüştürüldüğünün açık göstergesidir. Bu anlamda Afrika Gazetesi’ne bırakılan vahşi mesajın ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırı olarak kabul ettiğimizi belirtirken, gazete ile dayanışmamızı belirtiriz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler