• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Canımız onlara emanet

Onlar sık sık Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanan eylemleri ile dikkat çekiyor. Şok eylem yaptıkları zaman ise Ercan Havaalanı’nda saatlerce bekleyen vatandaşlar, rötar haberleri ve mağduriyet hikayeleri gündeme geliyor
Canımız onlara emanet

YASAKLAR İLE GÜNDEME GELİYORLAR

Onlar sık sık Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanan eylemleri ile dikkat çekiyor. Şok eylem yaptıkları zaman ise Ercan Havaalanı’nda saatlerce bekleyen vatandaşlar, rötar haberleri ve mağduriyet hikayeleri gündeme geliyor. Talepleri hep göz ardı edilirken, eylemleri yasaklanınca bir anda yetkililer sorunlarını fark ediyor. Detay, Hava Kontrolörleri’ni mercek altına aldı.

 

DİKKATSİZLİK KİTLESEL ÖLÜM GETİREBİLİR

Her mesleğin bir riski olmasına karşın Hava Trafik Kontrolörlüğü asla hata kaldırmayan bir meslek konumunda, çünkü onların yapacağı küçük bir hata birçok insanın eş zamanlı ölümüne sebebiyet verebiliyor. Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, “birçok işte hata yaptığınız zaman telafisi vardır fakat bu meslek hata kabul etmeyen, hata yaptığınız zaman düzeltemeyeceğiniz, dikkatsizlik ve stres anı gibi imtiyazları kaldırmayan bir iştir” dedi ve Hava Trafik Kontrolörleri’ni Detay’a anlattı.

AHMET VAMIK

 

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Hava Trafik Kontrolörleri’nin uzun zamandan beridir yaşadığı ve devlet yetkilileri tarafından sürekli hasıraltı edilen sorunları Detay Gazetesi ile paylaştı.  Hava trafiğinin aksamaması için sürekli olarak sözler verilerek grevleri Bakanlar Kurulu kararlarıyla askıya alınan Hava Trafik Kontrolörlerinin sorunları çözülemiyor. Sendika Başkanı Cem Kapısız, devlet yetkililerinin sorunlarla ilgili hep bir hareketlilik içerisinde göründüğünü fakat sorunları hep yarım yamalak çözdüğünü ifade etti.

“DÜNYANIN EN RİSKLİ İŞLERİNDEN BİRİ”
Hava Trafik Kontrolörleri’nin havaalanında iniş kalkış yapan ve hava sahasından transit geçiş yapan uçakların emniyetli ve hızlı bir şekilde seyahat etmelerini sağlayan ve aşağıdan pilotlara gerekli komutları vere görevliler olduğunu belirten Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız Hava Trafik Kontrolörlüğünün dünyanın en riskli işleri arasında yer aldığını vurguladı.

cem-kapisiz.jpg

“UÇAKLARIN GÜVENLİĞİ KONTROLÖRLERE EMANET”
Her mesleğin bir riski olmasına rağmen Hava Trafik Kontrolörlüğünün asla hata kaldırmayan bir iş olduğuna dikkat çeken Cem Kapısız, “birçok işte hata yaptığınız zaman telafisi vardır fakat bu meslek hata kabul etmeyen, hata yaptığınız zaman düzeltemeyeceğiniz, dikkatsizlik ve stres anı gibi imtiyazları kaldırmayan bir iştir. Maalesef uçakların havada durması ve birbirine yol vermesi gibi bir olay mümkün değildir. Her uçak kendisine belirtilen yükseklik ve rotada uçar bu yüzden pilotlar Hava Trafik Kontrolörlerinin komutlarıyla hareket etmektedirler” diyerek, uçak yolculuğunun güvenliğini tamamıyla Hava Trafik Kontrolörlerinin sağladığını ifade etti.

“ÜLKEMİZDE HAVA TRAFİK KONTROLÖRLÜĞÜNE GEREKEN ÖNEM VERİLMİYOR”
Dünyaya kıyasla ülkemizde Hava Trafik Kontrolörlüğüne verilen önemin istenilen seviyede olmadığını dile getiren Cem Kapısız, dünyada Hava Trafik Kontrolörlüğü için aranan şartların üniversite mezuniyeti ve yüksek seviyede İngilizce bilgisi olduğunu fakat ülkemizde lise mezunu seviyesinde kadro açıldığını ve işe girerken de lise mezunu maaşı ve hakları verildiğini belirtti. Hava Trafik Kontrolörlüğünün hak ettiği standartlara getirilebilmesi için bu sorunun çözülmesi gerektiğini savunan Kapısız, Hava Trafik Kontrolörlüğünün üniversite seviyesine çekilmemesi halinde bu görevi yapan kişilerin meslek içi yükselme, sorumlu ve müdür olma şanslarının olmayacağının altını çizdi.

hava-trafik-kontrolorleri-gokyuzu-onlara-emanet-04.jpg“KAMU REFORMUNUN HAYATA GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ”
Lise seviyesinden mesleğe giren kişiler müdür olamayacağı için dışarıdan müdür ataması yapılacağını bu seferde meslekten olmayan, meslek hakkında bilgisi, lisanları olmayan bir kişinin de müdürlük görevi yapamayacağını bununda tıkanıklığa neden olacağını kaydeden Kapısız, en alt kademeden başlayan bir sorunun en üst kademeyi etkilediğine dikkat çekti. Devlet yetkililerinin bu konuyu göz ardı ettiğini söyleyen Cem Kapısız, Cumhuriyet Meclisinin gündeminde olan kamu reformunun en kısa zamanda hayata geçmesi gerektiğini belirtti.

“GREVLERİMİZİ YASAKLAMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
Sürekli olarak sorunları dile getirdiklerini fakat çözüm bulamayınca hiç istememelerine rağmen son çare olarak greve başvurduklarını ifade eden Cem Kapısız, devlet yetkililerinin de grevi yasaklama hakları olduğu için yumurta kapıya dayanana kadar beklediklerini ve sendika grev ilan ederken den grevi askıya aldıklarını açıkladı. Kapısız, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin aynı yola başvurduğunu da hatırlattı. “yasa hükümete bu yetkiyi veriyor fakat eylemi yasaklıyorsanız da hemen ardından sendika ile bir uzlaşıya varmanız gerekiyor doğru olan budur” dedi.

1947872_10151995684746939_1966436819_n.jpg“YENİ PERSONELİN EĞİTİM GİDERLERİ KARŞILANMIYOR”
Yoğun baskılar ve ısrarlar sonucunda geçtiğimiz yıl yeni münhal açılarak Sivil Havacılık Dairesi’ne 15 yeni Hava Trafik Kontrolörlü alındığını ifade eden Cem Kapısız, Yeni personellerin Ankara’da 15 aylık bir eğitimde olduklarını fakat devlet tarafından kendilerine verilmesi gereken harcırahların eksik ödendiğini belirterek, kurs giderlerinin devlet tarafından değil eğitime giden personelin kendi cebinden karşıladığını söyledi. Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan bu konuda söz aldıklarını kaydeden Kapısız, bu ayda verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde eylem kararı alabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler