• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Çevre dostları kaplumbağa gözleminde buluştu

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti işbirliğinde kaplumbağalara hayat verildi
Çevre dostları kaplumbağa gözleminde buluştu
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Kaplumbağalarımıza hep birlikte hayat veriyoruz” sloganı ile başlattığı kampanyada kaplumbağa yumurtlama gözlemi yapıldı, bebek kaplumbağalar Alagadi Plajı’nda sahile bırakıldı
Anne kaplumbağalar yumurtalarını, gönüllüler ise bebek kaplumbağaları sahile bırakırken bu müthiş doğa olayına tanıklık eden herkes eşsiz bir deneyim yaşadı
Etkinliğe, yurt dışından adamıza gelen gönüllü öğrenci grubu da katıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin kaplumbağaların korunması ve sürdürülebilir çevre anlayışıyla imzaladıkları işbirliği protokolü çerçevesinde kaplumbağa yumurtlama gözlemi yapıldı, yumurtalarından çıkan bebek kaplumbağalar ise sahile bırakıldı.

Lefkoşa ve Gazimağusa’daki bilgilendirme seminerlerinin ardından Alagadi Plajı’ndaki kaplumbağa yumurtlama gözlemi etkinliği de yoğun ilgi gördü.

Kaplumbağalar arşiv (2)

Alagadi’de buluştular

Kaplumbağa yumurtlama gözlemi ve bebek kaplumbağaların sahile bırakılması etkinliği Alagadi’de gerçekleşti.

Pek çok kaplumbağa gönüllüsünün katıldığı gecede öncelikle Kaplumbağa Koruma Cemiyeti tarafından hazırlanan “Kaplumbağa Bilgilendirme Videosu” izlendi.

Eğitim çalışmasının ardından Alagadi sahiline yürüyen gönüllü grubu, kaplumbağaları korumak için yurt dışından adamıza gelen gönüllü öğrenci grubu gözetiminde bebek kaplumbağaları sahile bıraktı.

Kaplumbağa yumurtlama gözleminin de yapıldığı etkinlikte, kaplumbağaların yaşam döngüsü hakkında bilgiler paylaşıldı.

Doğa harikası

Alagadi Plajı’nda Saat 20.00’de başlayan etkinlik, 22.00 sıralarında adamızı ziyarete gelen anne kaplumbağanın yumurtalarını sahile bırakmasının izlenmesi ile devam etti. Bu müthiş doğa olayına tanıklık eden gönüllüler, anne kaplumbağayı denize dönüşüne kadar izleme fırsatı yakaladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada, etkinliklerin Ağustos ayında da süreceği belirtildi. Kaplumbağa etkinlikleri Ağustos ayı sonunda sahil temizliği ve bebek kaplumbağaların sahile bırakılması ile son bulacak.

‘Kaplumbağa Koruma Evi’ yakında devreye girecek

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin işbirliği ile geçtiğimiz haftalarda Lefkoşa ve Gazimağusa’da bilgilendirme seminerleri yapılmıştı.

Gazimağusa’daki etkinlikte, Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Proje Müdürü Robin Snape, balıkçılara, “kaplumbağaların korunması konusunda yapılması gerekenler” hakkında bilgi vermişti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Çevre Bakanlığı ile birlikte yaralı kaplumbağaları iyileştirme için önümüzdeki dönemde ‘Kaplumbağa Koruma Evi’nin de devreye gireceğini açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler