• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Çiftçilerden Hükümete Rest

Çiftçilerden Hükümete Rest

“HÜKÜMET ŞAŞIRMA, SABRIMIZI TAŞIRMA”: Çiftçiler, hasat zamanı gelmesine rağmen, hükümetin mazot desteğini ödememesine isyan etti. Mazot desteğinin ödenmemesi konusunda hükümeti eleştiren Çiftçiler Birliği, hükümete bir hafta süre verdi ve “hükümet şaşırma sabrımızı taşırma” diyerek, sert çıktı. Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle yaptığı açıklamada, mazot desteğinin ödenmemesi halinde mücadele şeklini değiştirecekleri ve tutumlarını daha fazla sertleştirecekleri uyarısında bulundu. 

SERT MÜCADELE UYARISI: Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, “bugünden itibaren mücadele şeklimizi değiştirip, hakkımızı alacağız. Hükümet edenler bizlere verdiği sözleri tutmuyor ama unutulmasın ki üreticinin karşısında hiçbir güç duramaz. Sabrımızı sınıyorlar. Mazot desteği bu hafta ödenmediği takdirde önümüzdeki hafta tutumumuzu daha fazla sertleştireceğimizi kamuoyuna duyururuz” dedi.

Rana SARRO

Çiftçiler, hasat zamanı gelmesine rağmen, hükümetin mazot desteğini ödememesine isyan etti. Mazot desteğinin ödenmemesi konusunda hükümeti eleştiren Çiftçiler Birliği, hükümete bir hafta süre verdi ve “hükümet şaşırma sabrımızı taşırma” diyerek, sert çıktı. Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle yaptığı açıklamada, mazot desteğinin ödenmemesi halinde mücadele şeklini değiştirecekleri ve tutumlarını daha fazla sertleştirecekleri uyarısında bulundu.

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, “bugünden itibaren mücadele şeklimizi değiştirip, hakkımızı alacağız. Hükümet edenler bizlere verdiği sözleri tutmuyor ama unutulmasın ki üreticinin karşısında hiçbir güç duramaz. Sabrımızı sınıyorlar. Mazot desteği bu hafta ödenmediği takdirde önümüzdeki hafta tutumumuzu daha fazla sertleştireceğimizi kamuoyuna duyururuz” dedi.

CIFTCI“MART AYININ İLK HAFTASI BEKLENİYORDU”

Aralık ayından beri yaptıkları görüşmelerde 15-20 Şubat itibarı ile bütçenin açılanacağı ve mazot desteğinin ödeneceği yönünde söz aldıklarını belirten Hüseyin Çavuş Kelle, fakat hükümet edenlerin bu sözü yerine getirmediklerini belirtti. Çiftçiler Birliği olarak diyalogdan yana olduklarını ve sıkıntılarını bu yolla çözmeyi hedeflediklerini, hükümet edenlere defalarca ilettiklerini, son yaptıkları görüşmelerin ardından mazot desteğinin Mart ayının ilk haftası ödenmesinin beklendiğini kaydeden Kelle, fakat hakları olan mazot desteğinin bugün olmasına rağmen ödenmediğini vurguladı.

“DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLUR”

Arazilerin sürülmesi ve ekime hazırlanması için çiftçinin hakkı olan mazot desteğinin, neredeyse hasat zamanı gelmesine rağmen halen ödenmediğini vurgulayan Kelle, “Verilen sözler gününde ve zamanında yerine getirilmediğinde bu destek amacından çıkar ve köstek haline gelir. Hükümetin asli görevi sadece ay sonu memuru ödemek midir? Görüyoruz ve kamuoyuna gösteriyoruz ki hükümet edenler diyalog yolu ile değil onların anladığı şekilde mücadele yolu ile hakkımızı vermek istiyorlar” dedi.

“MAZOT DESTEĞİ BU HAFTA ÖDENMEZSE…”

Hüseyin Çavuş Kelle, mazot desteği bu hafta ödenmediği takdirde önümüzdeki hafta tutumlarını daha fazla sertleştirecekleri uyarısında bulundu ve şöyle konuştu: “Bugünden itibaren mücadele şeklimizi değiştirip, hakkımızı alacağız. Hükümet; çiftçiyi ve hayvancıyı musalla taşına yatırmaya çalışıyor. Hükümet edenler bizlere verdiği sözleri tutmuyor ama unutulmasın ki üreticinin karşısında hiçbir güç duramaz. Sabrımızı sınıyorlar. Mazot desteği bu hafta ödenmediği takdirde önümüzdeki hafta tutumumuzu daha fazla sertleştireceğimizi kamuoyuna duyururuz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler