• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

DAÜ iletişimli genç gazeteciler jüri önünde

DAÜ iletişimli genç gazeteciler jüri önünde
DAÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri, mezuniyet gazetelerini akademisyenler ve gazetecilerden oluşan bir jüri karşısında savundu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri mezuniyet projelerini savunmak için jüri karşısına çıktı. DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, mezuniyet projesi kapsamında hazırlanan gazetelerini akademisyenler ve gazetecilerden oluşan jüri üyeleri karşısında savunan öğrenciler, hangi haberleri neden yaptıklarını gerekçeleriyle anlattılar.

DAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy’un verdiği Mezuniyet Projesi dersi kapsamında oluşturulan jüride, Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy’un dışında, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Gazetecilik, Radyo-TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu, Detay gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oshan Sabırlı ve Vatan gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kasımoğlu yer aldı.

Gerçek yaşama adım attılar

Mezuniyet Projesi dersi kapsamında hazırladıkları gazeteleri savunan gazetecilik programı mezun adayları Hassan Abdulkadir Dandatti, Tuğçe Seren Karakoç, Kamil Yelim, Sultan Emre, Barış Özer, Ahmet Arıcı ve Narin Demirci, jüri üyelerinin eleştirilerini not aldılar ve soruları yanıtladılar. Kendilerinden emin bir şekilde gazetelerini savunan öğrenciler, jüri üyelerinden geçer not aldılar.

“Etik değerler önemli”

Dersin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy, gazeteci adaylarının, hazırladıkları gazetelerini başarıyla savunduklarını dile getirerek, öğrencilerin etik değerlere dikkat eden habercilikleriyle ön plana çıktıklarını ifade etti. Öğrencilerin, DAÜ İletişim Fakültesi’nde geçirdikleri yılların ürünü olarak yayımladıkları gazetelerin okunmaya değer olduğunu belirten Ersoy, sektöre, insan haklarına duyarlı, sosyal sorumluluk sahibi ve etik ilkeleri önemseyen gençlerin kazandırıldığını kaydetti.

“Gazetecilik cesaret gerektiriyor”

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, öğrencilerin araştırmacı haberciliğe daha fazla önem göstermesini öğütlerken, “Ancak bunu yapabilecek cesaretinizin de olması lazım. Gazetecilik, cesaret isteyen bir meslek” dedi.   Gazetecilik, Radyo-TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu, öğrencilerin gazetelerinde dil kullanımına dikkat ettiklerini ve hayatın her alanından seçtikleri haber konularıyla gündemi yakaladıklarını gördüğünü; gazeteleri genel hatlarıyla beğendiğini ifade etti.

“Heyecanınızı anlıyorum”   

Detay gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oshan Sabırlı ise, DAÜ İletişim Fakültesi’nden mezun olan bir kişi olarak jüride bulunmaktan dolayı duyduğu heyecanı öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin psikolojisini iyi anladığını vurgulayan Sabırlı, emek verilmiş gazeteleri değerlendirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Haber seçimleri iyi”

Vatan gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kasımoğlu, öğrencilerin yayımladıkları gazetelerde gördüğü mizanpaj hatalarını göstererek, DAÜ İletişim’de tasarımıyla dikkat çeken öğrencilerin bulunduğunu görmekten mutlu olduğunu ifade etti. Öğrencilerin haber seçimlerini iyi yaptıklarını da vurgulayan Mehmet Kasımoğlu, bazı mezunların sektörde çok rahat iş bulabileceklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler