• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Fatih Terim'in derdi Ali Koç oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 mağlup oldukları Schalke maçının ardından açıklamalarda bulundu.
Fatih Terim'in derdi Ali Koç oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 mağlup oldukları Schalke maçının ardından açıklamalarda bulundu. İlk bölümde Schalke maçıyla ilgili konuşan Terim, ikinci bölümde olaylı derbi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ilgili de açıklamalarda bulunan Terim, "Sokak kabadayısı lafı var bir de. Hani 'Yeniden' centilmenlikten bahsediyordu suyun öte yanı? Üste çıkmak için had aşmak ve sokak kabadayısı gibi ifadeler kullanmak bizim sandığımız Ali Koç vizyonuna yakışmıyor. Umarım yanılmıyorumdur." diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke maçının ardından Fenerbahçe derbisindeki olaylar ve Disiplin Kurulu'na sevk kararları hakkında basın toplantısında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ilgili de konuşan Terim,"Hani yeniden centilmenlikten bahsediyordu suyun öte yanı. Üste çıkmak için had aşmak ve sokak kabadayısı gibi ifadeler kullanmak, bizim sandığımız Ali Koç vizyonuna yakışmıyor." ifadelerini kullandı.

Terim'in birbirinden çarpıcı açıklamaları şu şekilde:

'Moskova'da kıran kırana bir maç olacak'

Lokomotiv Moskova ile oynayacakları maçla ilgili de konuşan deneyimli teknik adam, "Şimdi Moskova'da kıran kırana bir maç olacak. Şampiyonayı kazanabilmek için Lokomotiv Moskova'ya yenilmemiz yeterli. O atmosferde, o düşünce ile oynayacağız" dedi. 

'Basit golleri yiyoruz, basit golleri atamıyoruz'

"Oyuna böyle bir golle başlamak büyük talihsizlik. Maça 1-0 mağlup başladık. Birkaç dakika onun şokundan sonra dengeyi sağladık. İlk yarıda 5-6 tane gol girişimimiz var ama beraberliği yakalayamadık. Topun bizde kalması, pas yüzdesi, istek arzu, baskı, hepsini yaptık. Basit golleri yiyoruz, basit golleri atamıyoruz. Porto'da 10-12 tane pozisyonumuz vardı herhalde, onları da atamadık. Maalesef böyle bir problemimiz var."

'Derbiden sonra iğneyi kendimize batırırken'

"Derbi sonrası olayı değerlendirdiğimizde, belki sportif nedenlerle birçok şeyle boğuşuyoruz ama derbiden sonra iğneyi kendimize batırırken, çuvaldızı hak eden de dış meseleler var. Derbide tek bir pozisyon ya da kişi üzerinden sonuç çıkarmaya çalışmak son derece yanlış. 2. yarı 2-0 önde giderken, bir takımın temposunu düşüren, aldığı veya almadığı kararlarla önce oyunu sabote edip, sonra tribünleri ve bizi çileden çıkaran bir saha yönetimi vardı. Yetmedi, maçın başından beri susmayan rakip takım kulübesi de var. Tribünden seyretmekle, televizyon başından izlemek arasında büyük fark olur."

'Lütfen elinizi vicdanınıza koyun'

"O akşam maç bitiminde yaşanan olayların hiçbirini tasvip etmiyorum ama olayların o boyuta gelmesine sebep olanların da değerlendirme sürecine alınması gerektiğini düşünüyorum. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun. Bu olaylar kimin işine yaradı bir bakın isterseniz."

'Galatasaray markasıyla Fatih Terim'in bir araya gelmesinden rahatsız olanlar var'

"Fatih Terim'e ya da kişilere değil, Galatasaray'a sahip çıkma olarak bakılmalı. Görüş ayrılıklarını bırakmalı Galatasaray ve birlikte hareket etmeli. Galatasaray markasıyla Fatih Terim'in bir araya gelmesinden rahatsız olanlar var. Bu çok net."

'Ortak sevdaları da Galatasaray'

"Büyük resme şöyle bir baktığımızda bize şunu anlatıyor: Kenetlendikçe, emeğini, hakkını aramaktan çekinmeyen bir kitle ortaya çıkıyor ve ortak sevdaları da Galatasaray. Dünya üzerinde çok az böyle bir oluşum vardır. Bugün zamanlaması manidar olan sevk... Sevk etme mi desem, zevk etme mi desem, kararsız kaldım."

'Ben hiç kayrılan o tabakadan olmadım'

"Biz galiba kendi kendimize olay çıkarmışız maç sonu, sevklerden anladığım bu. Bir kayrılma meselesi var. Ben hayatım boyunca kimse tarafından kayrılmadım. Daha doğrusu, ben hiç kayrılan o tabakadan olmadım. Hayatım boyunca çalıştım, didindim."

'Futbol tarihinin en ağır cezasını almış biri olarak konuşuyorum'

"Hata yaptım mı? Yaptım. Gerektiğinde özür diledim ama hiç kayrılan tabakadan olmadım. Baktığımızda da kimin kayrılıp kayrılmadığını görürüz. Bu arada futbol tarihinin en ağır cezasını almış biri olarak konuşuyorum."

'Sıyrılacak biri olmadığımı da herkes bilir'

"Ben TFF'yi, başkanı ve yönetim kurulundakileri, MHK'yi, organizasyon içindeki aktörleri pek çok kişiden daha iyi tanırım. Skor istediği gibi olmadığında ya da işler iyi gitmediğinde hedef göstererek işin içinden sıyrılacak biri olmadığımı da herkes bilir."

'Herkes hakemlere ateş püskürürken...'

"Aralık ayında geldiğim günden itibaren, derbi sonrasına kadar herkes hakemlere ateş püskürürken ben hakemlere tek kelime etmedim. Sivas'ta yine Fırat Aydınus topu dışarıdan alıp penaltı noktasına koyduğunda 'Hakemle işimiz yok, iyi oynamadık' dedim."

'Rakiplerimizin birinden 2, birinden 10 puan öndeyiz'

"İşlere de bir bakalım, iyi gidiyor mu gitmiyor mu. Rakiplerimizin birinden 2, birinden 10 puan öndeyiz. Şu an önde olan takım da bizden 4 puan önde. 8 eksiğe, 9 sakata, birçok şeye rağmen."

'Vah vah vah, onu mu işaret ettim?'

"İyi gitmeyen şeye de böyle bakalım. Şampiyonlar Ligi'ndeyiz, olmazsa UEFA'dayız. Melo'ya küfreden bu hakem değil mi? Bu maçın bu hale gelmesine sen sebepsin. 'Hoca gibi birine yakışmadı bir taç, bir faul' diyorlar. Vah vah vah, onu mu işaret ettim?"

'Kimseyi ayrıca tehdit etmedim, 'Bütün provokeyi sen yaptın' dedim'

"O kadar Fırat Aydınus kendinde değil ki, dakika 94-95, iki oyuncu didişiyor. Eğer verdiğin kararlara güvense, hakem o iki oyuncuyu çağırır, sarı kartı gösterir, onlar ayrılır ve ondan sonra bitirir. Ben kimseyi ayrıca tehdit etmedim, 'Bütün provokeyi sen yaptın' dedim."

'Hasan Şaş'ın Galatasaray'a verdiği yarar, zarardan daha fazladır'

"Hasan Şaş'ın davranışını onaylamıyorum kesinlikle ama Hasan kimsenin kendisine ceza vermesini beklemeden öz eleştirisini yapan bir adam. Yaptığıyla zarar verdiğini biliyor ancak Galatasaray'a verdiği yarar, zarardan daha fazladır."

'Gündem değiştirmek için kullananları kınıyorum'

"Ayrıca kimseye tükürmedim. İnsan beddua ederken ne yaptıysa onu yaptım. Vefat eden taraftar... Olanlar bana maç sonunda aktarıldı. Flaşta haberim yoktu, basın toplantısından önce söylediler. Ben de ilk olarak ona rahmet dileyerek başladım ancak ben bu konudan malzeme çıkarıp, kin ve nefretle, bana veya taraftarlarımıza kelam edilmesini, bu vefatı ahlaksızca, gündem değiştirmek için kullananları kınıyorum."

'Biz kimseyi suçladık mı?'

"Her şeyi çabuk unutuyoruz. Bir gecede play-off çıkardılar, son maçta 2 Galatasaraylı öldü. Play-off olmasa ölmeyeceklerdi. Biz kimseyi suçladık mı? Hiçbir canın yerini hiçbir zafer tutamaz diye ilk söyleyenlerden biri benim."

'Ali Koç vizyonuna yakışmıyor'

"Sokak kabadayısı lafı var bir de. Hani 'Yeniden' centilmenlikten bahsediyordu suyun öte yanı? Üste çıkmak için had aşmak ve sokak kabadayısı gibi ifadeler kullanmak bizim sandığımız Ali Koç vizyonuna yakışmıyor. Umarım yanılmıyorumdur."

'Hiç kimsenin bizden ümidini kesmemeleri lazım'

"Galatasaray taraftarına şunu söyleyeyim: Bu sonuçlar alınacak, kazanılacak, kaybedilecek ama hiç kimsenin bizden ümidini kesmemeleri lazım."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler