• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi kuruldu

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi kuruldu

Kuzey Kıbrıs’ta sağlık turizminin geliştirilmesi ve ülke içi katma değerin arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi kuruldu.

Sağlık ve turizm alanında, bazı iş insanları ve sivil toplum örgütlerinin başkanlarınca oluşturulan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nin kuruluşu ve amaçları dün Girne Vuni Palace Otel’de gerçekleşen basın toplantısıyla duyuruldu.

BRT’nin haberine göre, basın toplantısında Konseyin, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne üyelik töreni de yapıldı.

SAVAŞAN

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı ve YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi, Yakın Doğu Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın Dünya’da gelişen sağlık turizminden hak ettiği payı alabilmesi için yürünecek uzun bir yol olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ın sayıları gün geçtikçe artan nitelikli hastaneleri ve klinikleri, coğrafi konumu, iklimi turistik ve insani özellikleriyle, sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Savaşan, günümüzde dünya sağlık turizmi sektörünün yıllık cirosunun 400 milyar D0olar’a ulaştığını belirtti.

Türkiye’nin sağlık turizmi rakamları ve hedefleri hakkında bilgi veren Savaşan, sağlık turizmi kapsamında Türkiye’yi ziyaret edenlerin oluşturduğu katma değerin, turizm gelirini neredeyse 2 katına çıkardığını vurguladı.

Sağlık turizminin gelişebilmesi için yasal düzenleme ve denetimin şart olduğunu kaydeden Savaşan, hükümetlerin sağlık turizmini, ülkenin ana turizm çeşitlerinden biri olarak görerek, gerekli yasal düzenleme ve denetimleri yapmalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

ÇAKMAK

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak da, Dünya Sağlık Turizm Konseyi’nin kuruluşu hakkında bilgiler vererek, 54 üye ülke arasında yapılan elektronik oylama sonucu, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nin, 52 kabul ve 1 red oyuyla, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin 54’üncü üyesi olduğunu belirtti.

Dünyada sağlık turizmi pazarının 500 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini söyleyen Çakmak, Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminde önemli bir merkez haline geleceğine inandığını da söyledi.

Özel hastaneleri, turizm altyapısı, ulaşımı ile Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizmine hazır olduğunu, İleri aktif yaşam turizmine yönelik altyapının tamamlanmasıyla da, Kuzey Kıbrıs’ta turizm hareketliliğinin 12 aya yayılacağını söyleyen Çakmak, sağlık turizminde devlet desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nin, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne üyelik beratı, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Dünya Başkanı Emin Çakmak ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Genel Sekreteri Yunus Gürkan tarafından imzalandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler