• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

KTHY Açlık Grevinde Son Gelişmeler Ne?

KTHY Açlık Grevinde Son Gelişmeler Ne?

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, eski KTHY personeli 69 kişinin, 2015 Ocak’ta Özelleştirme Yasası kapsamında istihdam edilmeleri konusunda mutabakata varıldığını açıkladı. 

Başbakanlık’ta saat 19,00’da bir grup eski KTHY çalışanıyla birlikte açıklama yapan Başbakan Yorgancıoğlu, ardından da çadır eylemi yapanların yanına giderek onlarla sohbet etti ve varılan mutabakatın ayrıntılarını anlattı. Mutabakata varılmasının ve yazılı taahhüt verilmesinin ardından açlık grevi ve çadır eylemi sona erdirildi.

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU KTHY ÇADIRINA GİTTİBaşbakanın çadır ziyareti sırasında, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bazı milletvekilleri ve sendika yetkilileri de hazır bulundu.

Başbakanlıkta yaptığı konuşmada, KTHY personeli olup da CAS’ta görevlendirilenlerin uzun zamandır yaşadıkları sorunları anlatan Yorgancıoğlu, dün akşam yazılı bir öneri yaptıklarını ve bu öneri üzerinde bugün gerçekleştirdikleri görüşmeler sonrasında, 69 eski KTHY çalışanının 2015 Ocak’ta Özelleştirme Yasası kapsamında istihdam edilmeleri konusunda mutabakata vardıklarını belirtti.

UBP döneminde yaratan tahribatlardan birini daha ortadan kaldırmak için adım attıklarını belirten Yorgancıoğlu, Muhalefetteyken bu konuda verilmiş sözleri olduğunu ve iktidara geldiklerinde de bu sözlerin arkasında olduklarını açık ve net şekilde söylediklerini anımsattı.

Yorgancıoğlu, bu konuyla ilgili verdikleri sözler olduğunu ve sorunu çözme noktasında kararlı olduklarını belirterek, “Hem arkadaşların sorunlarını çözmek hem de geleceğe yönelik daha güvenceli olmalarını sağlamak için bu akşam bu olayı sonlandırmış olduk” dedi.

Çadır ziyareti sırasında, “5 aydır işsiz olan ve maddi sıkıntı çeken kişilere ocak ayında işe girene kadar maddi olarak bir katkı yapılacak mı?” soruna ise Yorgancıoğlu, bu kişilerin CAS’a geçmek ve işsizlik parası alma konusunda tercih yaptıklarını ve o zamandan beri işsizlik parası aldıklarını, geçmişten kalan alacakları için de çeşitli girişimler yapıldığını ifade etti.

Yorgancıoğlu kimsenin mağdur olmasını istemediklerini belirterek, kısa bir süre önce eski KTHY çalışanlarına 10 milyon TL’lik ödeme yapıldığını da vurguladı.

YÜCELEN

Yorgancıoğlu’nun açıklamalarının ardından konuşan eski KTHY çalışanlarının sözcüsü Osman Yücelen ise, 2 aydır gerçekleştirdikleri çadır eyleminin ardından, pazar gününden itibaren de açlık grevine başladıklarını anlatarak, bunun son bulmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Yücelen, Başbakan Yorgancıoğlu’nun her zaman yanlarında olduğunu ve öneri yaparak haklarının verilmesini sağladığını belirterek, ona ve 118 günde kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Eski KTHY çalışanlarından Osman Çelikoğlu da, kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, bu yolda kendilerine kapısını kapamayan Başbakan Yorgancıoğlu’na da haklılığını görerek çözüm çabası göstererek kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bu arada, Başbakan’dan sonra, aralarında Meclis Başkanı Sibel Siber’in de bulunduğu pek çok siyasi ve sivil toplum örgütü yetkilisinin de çadırı ziyaret ettiği belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler