• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mamalı: “Felek’e kumpas kurdunuz...”

Mağusa’da 2015 yılı içerisinde Uçanok grubu ile Felek grubu arasında çıkan olaylarla ilgili olarak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan “Felek Grubu”nun duruşmasına dün devam edildi...
Mamalı: “Felek’e kumpas kurdunuz...”

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek grubu ile Uçanok grubu arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayan ve akabinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada hastaneye giderek güvenlik görevlileri ile polisleri fiziki güç kullanıp etkisiz hale getiren ve müşahade odasında bulunan Ali Osman Uçanok, Ahmet Uçanok, Kamil Osum ve Kamil Uçanok’u ciddi şekilde darp ettikten sonra Kamil Uçanok’un burnunu kırarak vahim bedensel zarara uğratan  sanık İsmet Felek, Özcan Hangün, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılınç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin duruşmasına dün de devam edildi.

İddia Makamı dünkü oturumda Müdür Muavini Gökay Karagil’i tanık olarak dinletti. Mahkemede şahadet veren Karagil, sanık İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı’nın daha önceki oturumlarda bulunduğu bir takım iddialara yanıt verdi.

Karagil: “İsmet Felek ile hiç bir husumetim yok...”

İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletilen PGM’ye bağlı Özel Soruşturma Ekibi Sorumlusu Müdür Muavini Gökay Karagil, mahkemede şahadet vererek, sanık İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı’nın daha önceki oturumlarda ortaya attığı iddialara yanıt verdi. Karagil, 20 Ağustos 2015 tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığını ve o tarihte Mağusa Kaza Mahkemesi önünde ve Mağusa Devlet Hastanesi’nde yaşanan olaylarla ilgili olarak Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş’ın tahkikata atanması için hiç bir icraatının ve kararının olmadığını söyleyerek söz konusu tahkikat ile Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nin ilgilendiğini ifade etti. Önceki duruşmalarda sanık İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı’nın “İsmet Felek ile aralarında husumet bulunduğu ve alınan ifadelere müdahale ettiği” yönündeki iddialara yanıt veren Karagil, sanık İsmet Felek ile arasında herhangi bir husumetin olmadığını ve alınan hiç bir tanığa veya ifadeye de asla müdahale etmediğini söyledi.

“Olaylardan bir gün sonra PGM’de görevlendirildim...”

Müdür Muavini Gökay Karagil, Mağusa Kaza Mahkemesi önünde ve Mağusa Devlet Hastanesi’nde yaşanan olaylardan bir gün sonra PGM’de Özel Soruşturma Ekibi oluşturulduğunu ve bu ekipte görevlendirildiğini ve 24 Ağustos 2015 tarihi itibariyle PGM’de göreve başladığını ifade etti.

“Teşkilatın hiyerarşik bir yapısı vardır...”

Sanık İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı, Müdür Muavini Gökay Karagil’e başka bir bölgedeki polise telefon ile talimat verip veremeyeceğini sorması üzerine Karagil, böyle birşeye yetkisi olmadığını çünkü kendisinin PGM’de görevli olduğunu söyledi. Karagil, teşkilatın hiyerarşik bir yapıya sahip olduğunu belirterek, disiplin ve düzen işleyişi için teşkilatın hiyerarşik yapısına uymak zorunda olduğunu ifade etti. Avukat Mamalı, oluşturulan özel ekibin yasadışı olduğunu ve gizli soruşturma yapma yetkilerinin olmadığını iddia ederek, Karagil’in teşkilat yasasında yeri olmayan bir makamda görevlendirildiğini ileri sürdü. Karagil ise Avukat Mamalı’nın bu iddialarına “Polis İç Örgütlenme Tüzüğüne” göre oluşturulan özel ekibin yasa dışı olmadığını ve yasanın bir polis mensubuna soruşturma yapma yetkisini verdiğini söyledi.

Avukat Mamalı: “İsmet Felek ile ilgili paralel soruşturma yapıyorsunuz...”

Sanık İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı, Müdür Muavini Gökay Karagil’e 24 Ağustos 2015 tarihinden beri sanık İsmet Felek ile ilgili paralel soruşturma yaptıklarını iddia etti. Mamalı, Karagil’e, 6 Ocak 2016 tarihli isimsiz olan ve imzasını taşıyan bir rapor olduğunu söyleyerek, bu rapordan da anlaşılacağı üzere kurdukları özel ekiple birlikte KKTC’de sanık İsmet Felek ve benzeri şekilde mafyavari oluşumların araştırmasını yaptıklarını ileri sürdü. Karagil ise bu iddialara, konu raporun oluşturulan ekibin yaptığı araştırmalar neticesinde yazılmadığını Yüksek Mahkeme’nin talep ettiği bir araştırma ile ilgili olarak yazılan bir rapor olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Mamalı: “Hayal kırıklığına uğradınız...”

Avukat Barış Mamalı, Müdür Muavini Gökay Karagil’e bir çok kişiyi sorguladıklarını ve yaptıkları sorgulamalarda sanık İsmet Felek hakkında hep olumlu şeyler duydukları için hayal kırıklığına uğradıklarını ileri sürerek, yapılan sorgulamalarda insanların verdikleri cevaplardan hoşlanmadıklarını ve sanık Felek aleyhine konuşmaları için baskı yaptıklarını iddia etti. Karagil ise bu iddialar karşısında kimseye baskı yapmadıklarını söyledi.

Avukat Mamalı, İsmet Felek tarafındaki herkesin baskı altına alındığını iddia etti...

Müdür Muavini Gökay Karagil’e, ilk andan itibaren sanık İsmet Felek’i mafyavari olarak gördüğü için soruşturmayı bu yönde yaptığını iddia eden Mamalı, Karagil’e “Sizin bugünkü tanıklığınız için mahkemde hiç olmadığı kadar polis var. İsmet Felek ile husumetiniz yoksa neden bu kadar çok polise ihtiyaç duydunuz? Bir korkunuz, bir endişeniz yoksa neden bu kadar çok polis var?” diye sordu. Karagil, ise bu soru karşısında korkması için bir neden olmadığını, beraberinde gelen polislerin kendi ekibinde çalıştığını söyleyerek, kimseden korkusu olmadığını vurguladı. Avukat Mamalı, yine Karagil’e, İsmet Felek tarafındaki herkesi baskı altına aldıklarını ileri sürerek, tanık olarak getirtmek istedikleri kişilerin mahkemeye gelemediğini çünkü polis tarafından baskı altında tutulduklarını ve sanık İsmet Felek lehine konuşmamaları için tanıklara baskı kurduklarını iddia etmesi üzerine Karagil, bugüne kadar kimlerle görüştüyse tanıklık yapmamaları için baskı yapmadığını söyledi.

Mamalı: “Felek’e kumpas kurdunuz...”

Avukat Barış Mamalı, son olarak Müdür Muavini Gökay Karagil’e, İsmet Felek’i mahkum ettirmek ve ondan kurtulmak için Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş ile birlikte Felek’e kumpas kurduklarını iddia etti. Karagil ise böyle birşeyin söz konusu olmadığını ve asla sanık Felek’e kumpas kurmadıklarını söyledi.

Duruşma 31 Mart’ta devam edecek...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti mesai bitiminden dolayı duruşmaya devam etmek üzere davayı 31 Mart tarihine tehir etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler