• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Şok Karar: Türkiye’yi, Avrupa’ya şikayet ediyoruz

Şok Karar: Türkiye’yi, Avrupa’ya  şikayet ediyoruz

Olağan Üstü Genel Kurul’da üç karar alan Futbol Kulüpler Birliği’nin kararlarından biri de Türkiye Bölgesel Amatör Ligi takımlarını Dünya Futbol Federasyonu ve Avrupa Futbol Federasyonu’na gerekirse Kıbrıs Futbol Federasyonu aracılığı ile şikayet etmek oldu  Futbol Kulüpler Birliği Olağan Üstü Genel Kurulu’nda, yeni sezonda futbol sözleşmelerinin yeniden düzenlenip uygulamaya konulması; izinsiz yurt dışına giden futbolcular hakkında yasal yola başvurulması ve Türkiye Bölgesel Amatör Ligi takımlarını FIFA ve UEFA gerekirse Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) aracılığı ile şikayet etmek olmak üzere üç karar alındı.   KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile yaptıkları görüşmede ligin ikinci devresinde kulüplerin hakem parası ödemeyeceği konusunda söz aldıklarını da vurgulayan Arslan Bıçaklı, ilk devreye ait hakem paralarının federasyona ödenmesi konusunda kulüplerden iyi niyet göstermelerini istedi.

(DETAY ÖZEL)

Kıbrıs Türk Futbol Kulüpler Birliği’nin dün akşam yaptığı olağanüstü toplantıda 3 madde üzerinde anlaşma sağlandı.

42 üye kulüpten 23 kulübün katıldığı genel kurulda Yeni Sezonda futbolcu sözleşmelerinin yeniden düzenlenip hayata geçirilmesi,kulüplerinden izinsiz yurtdışına giden futbolcularla ilgili olarak yasal yola başvurulmasına KTFF tarafından BAL Ligi’ne gidip kulüplerini mağdur eden futbolcular konusunda FIFA ve UEFA’ya şikayette bulunulup yardım istenmesine.

Karar verildi. Genel kurula katılan üye kulüpler söz konusu maddelerin yazılı olarak Futbol Federasyonu ve hükümet yetkililerine verilmesine, futbola yapılan katkının artırılmaması ve BAL ligine giden futbolcular konusuna çözüm bulunulmaması durumunda yeniden genel kurul toplayıp gerekirse ligleri boykot etme kararı alınması konusunda karar verdiler.

Genel kurulda ilk sözü alan Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, üye kulüplerin genel kurula yeteri kadar ilgi göstermemeleri konusunda sitem etti.

Kulüp yöneticilerinin tüm imkansızlıklara rağmen kulüpleri ayakta tutmak için özveride bulunduğunun altını çizen Bıçaklı,Devletin görevinin vatandaşına spor yapabileceği imkan yaratmak olduğunu ancak şu an ülkemizde devletin yapması gerekeni kulüp yöneticilerinin yaptığını kaydetti.

Göreve geldikleri gün KTFF Başkanı, Spor Bakanı ve Başbakan’dan randevu istediklerini KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’la görüştüklerini anca bugüne kadar henüz Başbakan Yorgancıoğlu’ndan randevu taleplerine yanıt alamadıklarını söyledi.

Ülkeye gelen yabancı kulüp temsilcilerinin ayni günden hükümet yetikilileri ile görüşme şansı varken kendi ülke sporu için emek harcayan insanların 24 Ekim’den beridir randevuya yanıt beklediğini söyledi.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile yaptıkları görüşmede ligin ikinci devresinde kulüplerin hakem parası ödemeyeceği konusunda söz aldıklarını da vurgulayan Arslan Bıçaklı, ilk devreye ait hakem paralarının federasyona ödenmesi konusunda kulüplerden iyi niyet göstermelerini istedi. Detay Gazetesi'nin bugünkü sayısında da verilen haberde, ilk devrede 38 kulübün yaklaşık olarak 300 bin türk lirası hakem parası borcu olduğunu da söyleyen Bıçaklı,bunun ciddi bir rakam olduğunu da söyledi. Ülkemizdeki tüm futbolcuların keşke Galatasaray,Fenerbahçe gibi Türk takımlarına transfer imkanı olsa diyen Bıçaklı, amaçlarının ülke gençliğini dünya ile buluşturmak olduğunu söyledi. Futbolcuların yurtdışına giderken kendilerini yetiştiren kulüplere katkı sağlanmasına olanak vermemesi sonucunda birsüre sonra kulüplerin futbolcu yetiştiremeyeceğini de sözlerine ekleyen Arslan Bıçaklı,futbolcuların esir olmadığı gibi yöneticilerin de esir olmadığını söyledi.

KKTC’deki kulüplerin başka kulüplere futbolcu yetiştiren altyapı şubesi olmadığını da söyleyen Bıçaklı yaşanan soruna en kısa zamanda çözüm bulunacağına inandığını da sözlerine ekledi.

 

 

 

Ali Başman bu ülke sorunudur

Arslan Bıçaklı’nın ardından söz alan Küçük Kaymaklı Kulüp Başkanı Ali Başman, bu sorunun bir tek kulübün sorunu olmadığını bunun ülke futbolunun sorunu olduğunu söyledi.

Milli Takım düzeyinde 3 tane futbolcusunu kaybettiğini söyleyen Başman, Spordan sorumlu bakanın bünyesinde 5 tane bakanlık bulunduğu bir ortamda sorunlarla ilgilenebilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sabah kaktığı zaman bugün takımdan hangi futbolcunun ayrılacağını düşünmek istemediğini söyleyen Ali Başman, Genel Kurul kararı aldıklarını ve artık göreve devam etmemeyeğini söyledi.

2 Ocak’ta kendi şirketinde işe başlayacak olan Çağrı Kıral’ın 31 Aralık günü kulüpten ayrılacağını kendilerine söylemesinin ne kadar etik olduğunu da soran Başman,kulüpten futbolcu ayrılması konusunda itirazları olmadığını ancak giderken kulüplerini mağdur etmeden gitmelerş gerektiğinin altını çizdi.

3 ay önce 70 bin lira ödeyip transfer ettikleri Musa’nın kulüpten elini kolunu sallayarak ayrıldığını da söylen Ali Başman, devletin önlem almaması durumunda ligleri hemen boykot etmeleri gerektiğini söyledi.

Sertoğlu: “Sorun hafta sonuna kadar çözülecek”

Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantıyı tamamlayıp Kulüpler Birliği’nin toplantısına katılan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, BAL Ligine giden futbolcular konusunda birçok görüşme yaptıklarını ve en geç hafta sonuna bir sonuç alacaklarına inandığını söyledi.

Toplantıya katılmadan önce Türkiye’den bir yetkili ile telefonda görüşüp sorunun çözümü konusunda söz aldığını da söyleyen Sertoğlu,kulüplerin rahat olmalarını istedi. Ligin ikinci devresinde kulüplerin hakem parası ödemeyeceğini söyleyen Hasan Sertoğlu,bunun için bir kaynak bulduklarını söyledi.

Gerek katkı gerekse BAL konusunun en kısa zamanda çözülmemesi durumunda yeniden biraraya gelip karar üretmeleri gerektiğini de söyleyen Hasan Sertoğlu,kulüplerin ilk devre adına varolan hakem ücretlerini ödemelerini istedi.

Meriç Erülkü (Çtsk Kulüp Başkanı)

Kulüplere hükümet tarafından altyapı için yapılan katkının doğru yönde kullanılmadığını söyleyen Meriç Erülkü, BAL Ligine giden futbolcular konusunda Federasyon’un FIFA’ya müracaat etmesi gerektiğini söyledi.

KKTC ve TC arasında hukuki yönden anlaşma olduğunu ve kulüplerini mağdur eden futbolcular konusunda yasal işlem başlatıp sonuç alabileceklerine inandığını söyleyen Meriç Erülkü,bunu KTFF ve Kulüpler Birliği kanalı ile yapmaları gerektiğini,bu sorunun çözümünü devletten beklemek işlerin çözülmesini imkansız hale getireceğini söyledi.

Özel Tahsin (Binatlı Kulübü)

Binatlı kulübü olarak BAL ligi konusunda mağdur olan kulüplerin alacağı hertürlü karara destek olma kararı aldıklarını söyleyen Özel Tahsin,bu konuda adım atmakta geç kalındığını savundu.

Konuşmasının başında, önceki gün aramızdan ayrılan Hamitköy Kulübü eski başkanı Esat Erdoğmuş’un büyük bir kayıp olduğunu söyledi ve başsağlığı diledi.

TFF ile KTFF arasında sağlam bir köprü kurulup bu soruna çözüm üretilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Özel Tahsin,geçmiş yıllarda varolan iyi ilişkilerin bugün olmadığını söyledi.

Hükümet yatkililerinin bu soruna çözüm bulmaması durumuna Kulüpler Birliği’nin aktif rol üstlenip çare üretmesi gerektiğini de söyledi.

 

 

Hasan Besim(Bağcıl Kulüp Başkanı)

Genel Kurulda söz alan Bağcıl Kulüp Başkanı Hasan Besim, 11 yıldır kulüp başkanlığı yaptığını ve yavaş yavaş herşeylerini kaybettiklerini söyledi.

Ellerinde bulunan imkanların bir bir gittiğini söyleyen Besim,şimdi de futbolcu kayıpları başladığını söyledi.

Kulüp yöneticilerinin ailelerinden çaldıkları zamanı kulüplere harcadıklarını söyleyen Hasan Besim,şu an için boykotu düşünmenin yanlış olacağını çünkü kulüplerin sezon öncesi ödemeler yaptığını söyledi.

BAL ligine giden futbolcular konusunda önlem alınmaması durumunda daha büyük sıkıntılar yaşanacağını da söyleyen Hasan Besim, federasyonun yeni bir düzenleme ile yabancı oyuncu sayılarında artık yapması, TC’li oyuncuların da yabancı statüsünden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Okay Perçinci (YAK Başkanı)

Genel Kurulda son sözü alan Yenicami Kulüp Başkanı Okay Perçinci sözleşmelerin kaldırıldığı zaman böylesi sıkıntılar yaşanacağının belli olduğunu söyledi.

Kendilerinin de futbolcu kayıbı olduğunu söyleyen Perçinci,federasyon ve hükümetin birlikte hareket ederksooruna çözüm bulması gerektiğini söyledi.

42 üye kulüpten 23 kulübün katıldığı genel kurulda Yeni Sezonda futbolcu sözleşmelerinin yeniden düzenlenip hayata geçirilmesi,kulüplerinden izinsiz yurtdışına giden futbolcularla ilgili olarak yasal yola başvurulmasına KTFF tarafından BAL Ligi’ne gidip kulüplerini mağdur eden futbolcular konusunda FIFA ve UEFA’ya şikayette bulunulup yardım istenmesine.

Karar verildi. Genel kurula katılan üye kulüpler söz konusu maddelerin yazılı olarak Futbol Federasyonu ve hükümet yetkililerine verilmesine, futbola yapılan katkının artırılmaması ve BAL ligine giden futbolcular konusuna çözüm bulunulmaması durumunda yeniden genel kurul toplayıp gerekirse ligleri boykot etme kararı alınması konusunda karar verdiler.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler