• BIST 10296.84
  • Altın 2408.024
  • Dolar 32.2739
  • Euro 34.7878
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Özdemir’in Röportajı Türkiye basınında

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Özdemir’in Röportajı Türkiye basınında

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığına atanan, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim ve İlk Öğretim eski genel müdürü, Prof. Dr. Servet Özdemir’in kamudanhaber.com sitesinde eğitim üzerine bir röportajı yayınlandı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi yeni dekanı, Türkiye'nin önde gelen eğitim duayenlerinden Prof. Dr. Servet Özdemir röportajında eğitim konusunda gündeme dair önemli konulara değindi.

“UKÜ Eğitim Fakültesi olarak en büyük değil, en iyisi olmak istiyoruz…”

Servet Özdemir, UKÜ Eğitim Fakültesi hakkındaki düşüncelerini, “Fakülte olarak genç ve dinamik bir kadroya sahibiz, kadro kurmak konusunda da özel üniversite olmamızdan dolayı daha esnek olabiliyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en iyi, Türkiye’nin de önde gelen eğitim fakülteleri arasına girmek için çalışıyoruz.  En büyük olmak gibi bir  iddiamız yok ama ‘en iyi’ olmak istiyoruz.” şeklinde dile getirdi.

“UKÜ’de ‘öğrenen örgüt’, ‘öğrenen birey’ temelinde fark yaratacak lider öğretmenler yetiştiriyoruz…”

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özdemir,  “Eğitim fark yaratmaktır. Biz lider öğretmenler yetiştirmek, çalıştıkları kurumlara anlam katan öğretmenler yetiştirmek istiyoruz.  21. yüzyılın eğitim anlayış ve felsefesini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Kara tahta, tebeşir, öğretmen ve sınıf anlayışına dayalı eğitimin sona erdiğini düşünüyoruz. ‘Öğrenen örgüt’, ‘öğrenen birey’ temel anlayışımızı oluşturuyor. Mezunlarımızın sürekli öğrenen, proje yapan, sadece sınıf içi problemlerle değil, okul ve çevrenin tüm problemlerine duyarlı ve sorun çözebilen bireyler olmasını hedefliyoruz.” diyerek kendisinin ve UKÜ Eğitim Fakültesi’nin eğitim anlayışının altını çizdi.

“Öğretmenlik, gemisini kurtaran kaptan olmak değildir…”

Öğretmen adaylarına yönelik olarak Prof. Dr. Özdemir, öğretmenliğin “etki” mesleği olduğunu, her öğretmenin sınıfa girmeden kendisine ‘Öğrencilerimi nasıl etkilerim? Nasıl farklı olurum? Öğrenciyi nasıl düşündürebilirim? Öğrencilerimin merak ve öğrenme dürtülerini nasıl sürekli açık tutabilirim? Öğretmen arkadaşlarımla nasıl çalışıyoruz?’ gibi soruları sorması gerektiğini söyledi. Servet Özdemir, “Bir öğrenme topluluğu muyuz, yoksa gemisini kurtaran kaptan mı? Bu çağ ekip çağı, öğrenme ve sürekli öğrenme çağı; Yunus Emre’nin dediği gibi ‘her dem yeniden doğarız bizden kim usanası’ her öğretmenin temel ilkesi olmalıdır. Öğrenen öğretir. Öğrenmeyen, başkasına birşey öğretemez.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Servet Özdemir Kimdir?

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na atanan Prof. Dr. Servet Özdemir 1994 yılında, A.B.D’nin Ohio State Üniversitesi’nde 9 ay süre ile araştırma ve incelemelerde bulundu. Türkiye İçişleri Bakanlığı’nda 2 yıl görev yapan Özdemir Milli Eğitimi Geliştirme Projesi’nde Hizmet İçi Eğitim uzmanı olarak çalıştı. Akademik hayatına Selçuk Üniversitesinde başlayan Prof. Dr. Servet Özdemir Akşehir Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü yaptı. Daha sonra Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde Genel Sekreterlik görevinde bulunan Servet Özdemir Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2002 -2006 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda Yüksek Öğretim ve İlköğretim Genel Müdürlüğü yapan UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı  Özdemir, “Eğitime %100 Destek” ve “Haydi Kızlar Okula” projelerini koordine etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler