• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

“1. Uyuşturucu ile mücadele çalıştayı” düzenliyor

“1. Uyuşturucu ile mücadele çalıştayı” düzenliyor

18 Kasım 2015 tarihinden bu yana çalışmalarını aralıksız yürüten Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, 7-8 Nisan 2015 tarihleri arasında “KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” düzenliyor.

“Bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirmek; toplumun her kesiminden görüş ve önerileri de alıp bundan sonra izlenecek olan strateji ve eylem planı belirlemek amacıyla” düzenlenecek olan Çalıştay Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

7 Nisan Salı günü  saat 09.00’da başlayacak Çalıştay’da açılış seromonisi gerçekleştirilecek. Seromonide kısa film gösterisinin ardından, sanatçı; yazar, şair ve medya mensupları Uyuşturucu ile Mücadeleye Destek Mesajlarını iletecekler. Seromoninin son bölümünde ise Dance Of Cyprus tarafından Karanlığın Gölgesi isimli Dans Tiyatrosu’ndan 12 dakikalık bir bölüm sahnelenecek.

Saat 09.30’dan itibaren protokol konuşmalarına geçilecek. Verilecek olan aranın ardında, ilgili devlet kurumları temsilcileri ile Türkiye’den gelecek olan heyet temsilcilerinin konuşmaları yer alacak.

Verilecek öğle arasının ardından ise Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin konuşmaları gerçekleştirilecek.

6 KOMİTE OLUŞTURULACAK

Çalıştayın ilk günü Arz İle Mücadele Komitesi; Taleple Mücadele Komitesi;

Uyuşturucu İle Mücadelede Tedavi ve Rehabilitasyon Komitesi; Yasa Çalışmaları Komitesi; Uyuşturucu ile Mücadelede Basın – Medya İletişim Komitesi ve Uyuşturucu ile Mücadelede  STÖ’lerin Rolü Komitesi’nde görev alacakların belirlenmesi ile son bulacak.

8 Nisan Çarşamba günü ise saat 09.00’dan 16.00’ya kadar komite çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalıştay saat 17.00’de Kapanış Oturumu ile tamamlanacak.

TÜRKİYE’DEN ÇALIŞTAYA KATILACAK OLAN HEYET

TC İçişleri Bakanlığı Kaçakçılıkve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Orhan Özdemir; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cengiz Erişir;  Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Başkomiseri İsmail Acar.

 

TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik; TC Sağlık Bak.Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat; TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Danışmanı Hakan Oğuz Arı.

TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal İçerme Daire Başkan Vekili Zeynep Han Akın;  Aile ve Sosyal Politika Uzman Yardımcısı  Handan Sazlı.

T.C Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik  Daire Başkanı"Esat Işık.

TC Yeşilay Genel Başkanı  Prof. Dr. M. İhsan Karaman; Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz; Yeşilay Dış İlişkiler Birim Yöneticisi Ahmet Zeki Olaş.

Bakanlar  Kurulu kararıyla belirlenen üyeler dışında; Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği; Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, YÖDAK,  Medya Etik Kurulu, Yayın Yüksek Kurulu, Basın Konseyi, Gazeteciler Birliği ve Gazeteciler Cemiyeti,Sosyal Riskleri Önleme Vakfı  ve gönüllü katılımcı üyelerin desteği ile çalışmalarını sürdüren Komisyonumuza destek vermek isteyen kişi ve kuruluş sayısının her geçen gün artması bizlere çok ciddi motivasyon sağlamaktadır.

Çalıştay’dan çıkacak görüş ve öneriler çerçevesinde belirleyeceğimiz strateji ve eylem planı ile tüm paydaşlarımızla işbirliği halinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uyuşturucu ile mücadelemizi çok daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile 18 Kasım’dan bu yana Komisyon çalışmalarıza katkı koyan tüm örgüt ve bireylere sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, Çalıştayımıza tüm halkımızın davetli olduğunu da vurgulamak isteriz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler