• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

1000 Nüfuslu Girne Üniversitesi İlk Dersine Yeni Kampusunda Başladı...

1000 Nüfuslu Girne Üniversitesi İlk Dersine Yeni Kampusunda Başladı...

37 farklı ülkeden 1000 öğrencisiyle  Girne Üniversitesi, dün ilk dersine 15 Kasım 2015 tarihinde açılışı gerçekleştirilen yeni kampusunda başladı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım 2015 tarihinde KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Üçüncü Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu, diğer bakanlar, Girne Belediye Başkanı, milletvekilleri, ve misafirlerin katılımı ile fakülte binalarının açılışını görkemli bir şekilde gerçekleştirilen Girne Üniversitesi’nin yeni kampüsünde en son teknoloji ürünleri ile donatılmış Denizcilik ve Havacılık Fakülte binaları, akademik personel ve öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Prof. Dr. Salihoğlu: Yeni Kampüsümüze Taşıdığımız 35 Yıllık Eğitim Geleneğimizle Geleceği Şekillendirirken Girne’nin Sembolü Olacağız.

Girne Üniversitesi’nin kendi binalarında eğitime başlaması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu 35 yıllık eğitim tecrübesiyle vermekte oldukları nitelikli yüksek öğrenim eğitimini Girne’de hizmete giren yeni binalarında öğrencileriyle buluşturmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Girne Kampüsü’nde Girne’nin ve dünya biliminin geleceğini şekillendirecek bilimsel çalışmalara değerli akademik kadroları ve öğrencileriyle hep birlikte imza atacaklarını kaydeden Prof. Dr. Salihoğlu “Girne’de şehrin dokusuna uygun ve modern bir yapıda yerini alan ve şimdilik Denizcilik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimeri, Uçak Mühendisliği, Deniz Bilimleri ve benzeri öndört programla eğitimini sürdüren üniversitesi alt yapıları ve donanımlarında dünya standartlarının üzerinde, yarının teknolojisi kullanılmaktadır. İki yıl önce kurulan Girne Üniversitesi kardeş kuruluş Yakın Doğu Üniversitesi’nde, yirmi yıl önce kurulan, coğrafyasında en köklü, en geniş kapsamlı ve en donanımlı Denizcilik Fakültesi’ni öğrencisi, öğretim elemanı, teknik donanımı, modern simülatörü, iki adet eğitim ve araştırma gemisi gibi birçok alt ve üst yapısını devir alarak  eğitime başlamıştır. Denizcilik Fakültemiz yirmi yıllık sürede, ulusal ve uluslararası sularda, denizlerde ve okyanuslarda görev yapan ve yapmakta olan ve denizcilik dünyasında aranır ve güvenilir, işinin ehli güverte zabiti, süvari, kaptan, gemi makinaları mühendisi, mühendis, deniz işletmecisi, ve denizci ara elemanını mezun etmiştir. İki yıl önce ise eğitim programlarına Uzay Bilimleri ve Havacılık Fakültesi ile Uçak Mühendisliği programlarını ekledi. Dolayısı ile günümüzde 14 farklı programda lisans ve ön lisans eğitimini sürdürmekte ve geleceğe dönük olarak da 27 yeni programa işlerlik kazandırmak için yoğun çalışmalarını sürdürmektedir. Bunların yanı sıra lisansüstü ve doktora programlarına da büyük önem vermekteyiz. Amacımız yüksek lisans-doktora program sayımızın lisans programlarından  fazla olması. Girne Üniversitesi dünya bilimine katkı sağlayan bir araştırma üniversitesi olacaktır. Belirttiğim tüm bu çalışmalarımız ile Girne Üniversitesi’nin eğitim ve araştırma faaliyetlerini yeni kampüsümüzün olanaklarında sürdüreceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler