• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

17. Eko Gün için geri sayım başladı

17. Eko Gün için geri sayım başladı

Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen ve Telsim ana sponsorluğunda 11 Ekim Pazar Günü gerçekleşecek 17. Eko Gün’e sayılı günler kaldı. Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği Büyükkonuk’a bu yıl 50 bin kişinin akın etmesi bekleniyor.

Kıbrıs’a ait kültürel değerlerin yaşatılacağı festivale Telsim de Önce Kadın, Son Teknoloji Günleri ve Selfie Kulesi ile renk katacak. Eko Gün’de el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunacak bölgenin üretici kadınları ile Telsim’in Önce Kadın projesindeki kadınlar Eko Gün’ü heyecan içerisinde bekliyor. “Geçmişin Tadını Birlikte Yaşayalım” sloganı ile düzenlenen etkinliğe katılanları misafir olarak gördüklerini belirten kadınlar, 11 Ekim Pazar Günü herkesi geleneksel köy yaşantısını yaşamaya ve kültürümüze ait değerlere sahip çıkmaya davet ediyor. Kadınlar 11 Ekim Pazar

DSC_9704

Günü gerçekleşecek Eko Gün hakkında görüş ve duygularını şöyle aktardı;

DERYA ÜRÜNCÜOĞLU: Her sene daha da kalabalıklaşan etkinliğimiz her yıl daha da güzel olur. Etkinliğimizde Kıbrıs kültürünü yaşamak isteyen herkese Eko Gün’de Kıbrıs kültürüne ait her şeyi bulma imkanı sağlanıyor. Ben standımda, pastelli, el yapımı sirke, üzüm sucuğu, harnup pekmezli sucuk, kayık pasta, kahve torbalarından çanta satacağım.

ÖNSEL KOMİLİ: Eko Gün’e 16. Kez katılıyorum. Börek, çörek, macun çeşitleri yapıyorum. Eko gün’e herkesi bekliyoruz. Katılan herkesin çok güzel bir gün yaşayacağını garanti ediyorum. Telsim’in sponsor olmasından dolayı da çok memnunuz. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

KIYMET ALİBEY; Eko Turizmin bir parçası olan bu etkinlik sürdürülebilir kalkınmaya katkı koyuyor. Eko Gün’de üretici kadınlarımız maddi ve manevi olarak kalkınıyor, geleneklerimiz hayat buluyor, yeni nesillere örnek oluyoruz. Gençler ve çocuklar birçok kültürel ürünün yapımını da yakından gözlemliyor. Bu yıl da gıda hijyeni ve müşteri ilişkileri eğitimlerimizi tamamladık, hummalı bir hazırlık yaptık, herkesi Eko Gün’e bekliyoruz.

LOUIS CEMAL; Daha çok kırsal kesimden kadınların ürünlerini pazarlama şansı buldukları etkinlikte kadınlar aile bütçesine katkıda bulunuyor ve dolayısı ile köy de kalkınıyor.

Kıbrıs’a ait kültürel değerlerin yaşatılacağı eko günde iki toplumlu müzik ve dans gösterilerinin yer alacak. Buram buram Kıbrıs kokan on binlerce kişinin ziyaret ettiği Büyükkonuk’a bu yıl yine 50 bin üzerinde insanın akın etmesi bekleniyor. “Geçmişin Tadını Birlikte Yaşayalım” sloganı ile düzenlenen etkinliğin programı ise şöyle;

10:30 Açılış

Kemal Deveci Kaval Dinletisi

KKTC Alevi Derneği Saz Dinletisi

Aytaç Çağın Keman Dinletisi

Karpaz Kızları Halk Dansları

11:00 Konuşmalar

11:30-11:45 Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi

12:00-12:15 KKTC Alevi Kültür Derneği- Semah Gösterisi

12:30-13:15 Mağusa Belediyesi Halk Dansları Ekibi

13:45- 14:45 Grup Baria Müzik Dinletisi

14:45- 15:00 Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi

15:00- 16:30 Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro

16:30- 17:30 Solanahtarı Müzik Grubu

17:30- 18:30 İki Toplumları Halk Dansları (Bi-Communal Music and Folk Dance Association Cyprus)

19:00 SOS Konseri

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler