• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

3.5 Milyon TL çöpe atıldı

3.5 Milyon TL çöpe atıldı

VERGİLERİMİZLE ALINDI, ÇÖPE ATILDI

Telefon Dairesi’nin batırılması için yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren KKTC Hükümetleri, dairenin batışını sağlamak için vatandaşların verdiği vergileri bir yandan çöpe atmaya devam ederken kayıtsızlık sürüyor. 2008 yılında CTP-ÖRP hükümeti döneminde CDMA teknolojine bağlı olarak özellikle altyapının olmadığı yerlerdeki taleplerin karşılanması için 3 firma ile (Alcatel , Netaş ve Huawei) sürdürülen görüşmeler sonuçlandırılırken HUAWEİ firmasından ihalesiz olarak 40.000 abone kapasiteli KKTC’nin tümünü kapsayacak kablosuz telefon alımı sözleşmesi imzalandı. Satın alınan ülkeye getirilen fakat hiçbir zaman devreye girmeyen CDMA 2000 sistemi tam 8 yıldır atıl durumda

tamay soysan

OMBUDUSMAN İLGİLENECEK Mİ?

GSM sistemlerine alternatif olabilecek ve satın alınmasına karşın, çöpe atılan ve teknolojinin çoktan gerisine düşen sistem ile ülke, dönemin parası 3.5 Milyon TL zarara uğratıldı. Konu hakkında Detay Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, Ombudsman Emine Dizdarlı’nın bu konuyu aydınlatmasını talep etti.

cdma sistem (11)

2008 yılında, Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Özgürlük ve Reform Partisi koalisyon hükümetinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar’ın döneminde ülkemize getirilen CDMA 2000 projesi yıllardır atıl durumda çürümeye terk edildi. Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan, Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada hükümet yetkililerinin ürkekliği ve korkaklığı yüzünden CDMA 2000 projesinin devreye sokulamadığını ve 3.5 Milyon TL’ye mal olan bu sistemin atıl durumda bırakıldığını dile getirdi.

“CDMA 2000 SİSTEMİNİN KURULMASI ENGELLENDİ”

CDMA 2000 sisteminin 2008 yılında ihale açılmadan 1 milyon 318 bin Amerikan Doları fiyatla Çin menşeli Huawei firmasından alındığını ifade eden Tamay Soysan, Telekomünikasyon Dairesi üzerinden kablosuz iletişim sağlayacak ve GSM’e alternatif olarak abonelerin hizmetine sunulacak sistemin hükümet yetkililerinin basiretsizliği yüzünden Telekomünikasyon Dairesi’nin bahçesinde çürümeye terk edildiğini ifade etti. CDMA 2000 sisteminin o dönem hayata geçmesi halinde, bugün kablosuz sabit hat teknolojisiyle hem sokaklardaki kabloların yarattığı görüntü kirliliğinden kurtulacağımızı hem de telefon hattı ulaşmayan tüm bölgelere sabit telefon hattı hizmeti götürülebileceğini ifade eden Soysan, “bu sistemin niye devreye konulmadığı? Bu sistemin kullanılması kim ya da kimler tarafından engellendiği hiç sorgulanmadı” dedi.

“DEVLETİN VE HALKIN PARASI ÇÖPE ATILDI”

Sabit hat abonelerinin CDMA 2000 sistemi sayesinde ev telefonlarını cep telefonu gibi yanlarında gezdirebileceğini ve ülkenin yer yerinde kullanabileceğini belirten Tamay Soysan, “GSM hatlarına alternatif olabilecek ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla iletişim kurabilecek olması bir takım çevreleri rahatsız etmiş olmalı ki 3.5 Milyon TL gibi bir yüklü bir meblağ ödenerek alınan bu sistem atıl durumda bırakılmıştır” iddiasında bulundu. Soysan, vatandaşların ödediği vergilerle alınan bu sistemi çürümeye terk edenlerin hem devletin hem de vatandaşların parasını göz göre göre çöpe attığını dile getirdi.

“OMBUDSMAN’I GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Ombudsman Emine Dizdarlı’nın Ercan Havaalanı konusundaki kararlı ve toplumu aydınlatıcı tavrının halkın gözünde bir umut ışığı yarattığını belirten Tamay Soysan, “ülkemizin Sn. Emine Dizdarlı gibi isimlere ihtiyacı vardır. Yanlışlıkların, yolsuzlukların üzerine korkusuzca gidebilecek bir Ombudsman’ın varlığı bize güven vermektedir. CDMA 2000 sisteminin kurulmasını engelleyerek devleti ve halkı 3.5 Milyon TL zarara uğratanların yargılanmasını istiyoruz ve bu konuda Sn. Emine Dizdarlı’yı göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CDMA nedir?

CDMA teknolojisi kablolu, yani ev ve iş yerindeki sabit telefon hatlarının sim kartsız ve kablosuz kullanılabilmesini sağlamaktadır. CDMA normal sabit telefon abonelerinin bu telefonları sim kartsız klasik cep telefonları gibi yanlarında gezdirebilmelerini ve Ülkenin her yerinden kullanabilmelerini sağlayan bir sistemdir.

Ahmet VAMIKcdma sistem (3)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler