• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

3. Cumhurbaşkanı Eroğlu UKÜ'de Beyaz Önlük Töreni'ne katıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen “Beyaz Önlük Töreni”ne katıldı...
3. Cumhurbaşkanı Eroğlu UKÜ'de Beyaz Önlük Töreni'ne katıldı

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen törene UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Günay Sarıyar, Beslenme ve Diyetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dağ ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşan eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Eroğlu: Beyaz önlük giymek heyecan vericidir

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni temelleri atıldığı günden bu yana takip ettiğini ve bugün geldiği noktayı takdir ettiğini söyleyen Derviş Eroğlu, beyaz önlük giymenin heyecan verici olduğunu, bir doktor olarak kendisinin de beyaz önlüğü ilk giydiği günkü heyecanı hatırladığını söyledi. Salondaki öğrencilere meslek hayatları boyunca insanlarla ilişkilerinde sabırlı ve sevgi dolu olmalarını öneren Eroğlu, beyaz önlüğü giymenin beraberinde hoşgörüyü de getirmesi gerektiğini aktardı. Hoşgörülü olmanın insanın hayatına birçok şey kazandırdığına dikkat çeken Derviş Eroğlu, “Benim Cumhurbaşkanı olmamı sağlayan etkenlerin başında hoşgörü gelmektedir. İnsanlara nasıl yaklaşırsanız karşılığını ona göre alırsınız.” dedi.

Üçüncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, öğrencilerin UKÜ çatısı altında kaliteli bir eğitim aldığını ve bu fırsatı değerlendirerek kendilerini geliştirmek için meslek alanlarındaki yenilikleri takip etmeleri gerektiğini kaydetti.

Nadiri: Sağlık alanındaki yatırımlarımızı artırıyoruz

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri konuşmasının başında eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na öğrencilere beyaz önlük giydirme gibi anlamlı bir günde UKÜ’yü ziyaret etmesinden ve eğitime verdiği katkılardan ötürü teşekkür etti. Dünyanın hiçbir yerinde nüfusun dörtte birini öğrencilerin oluşturduğu başka bir ülke bulunmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Nadiri, KKTC’nin bu konuda dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi.

Sağlık alanının gelecekteki 50 yılın en önemli kariyer alanlarından biri olduğunu aktaran Rektör Nadiri, UKÜ’nün bu alanda yatırımlarını artırdığını ve sağlık alanında bölgenin en iyi hizmet veren üniversitesi olmayı hedeflediklerini belirtti.

Sarıyar: KKTC’nin öncü sağlık bilimleri fakültesi olmayı hedefliyoruz

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne 4 yıl önce 8 öğrenci ile başladıklarını ve bu sayının her yıl daha da arttığını söyleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Sarıyar, KKTC’nin öncü sağlık bilimleri bölümüne sahip olmayı hedeflediklerini söyledi. Medyada alanında uzman olmayan kişilerce yapılan diyet önerilerinin toplumu yanlışa sürüklediğini anlatan Sarıyar, bölüm olarak hedeflerinin bilimsel araştırmalara dayanan bilgilerle toplumu bilgilendirmek olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Günay Sarıyar, “Öğrencilerimizin bu konunun bilincinde olduğundan ve beyaz önlüklerini faydalı çalışmalar yapmak için kullanacaklarından şüphem yoktur.” dedi.

Dağ: Beyaz saflık, temizlik, barış ve insan sevgisidir

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dağ, beyaz önlük giymenin sağlık mensupları için özel ve anlamlı olduğunu söyledi. Beyazın sağlık, saflık, temizlik, barış ve insan sevgisini gösterdiğini dile getiren Dağ, ”UKÜ olarak vizyonumuz mezun olan öğrencilerimizle örnek bir eğitim kurumu olmaktır.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından gerçekleştirilen Beyaz Önlük töreni KKTC eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri’nin başarılı öğrencilere şeref ve yüksek şeref belgelerini vermesi ve ardından Fakülte öğretim üyelerinin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesiyle son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler