• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

6 Belediye Birlikte Çalışacak

SADIKOĞLU: “KAĞIT ÜZERİNDE KALAN BİR İLÇE, İSKELE…”
6 Belediye Birlikte Çalışacak

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Brüksel ziyaretinin detaylarını bugün (17 Kasım) saat 11.30’da Belediyeler Birliği’nde düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. Brüksel ziyaretinin ardından ortak hareket etme kararı alan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu basın toplantısında yalnız bırakmadı. Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ise programının yoğunluğundan ötürü toplantıya katılamadı.

SADIKOĞLU: “KAĞIT ÜZERİNDE KALAN BİR İLÇE, İSKELE…”

Ben değil, biz olalım SEVDAMIZDA buluşalım sloganı adı altında Belediyeler Birliği’nde yer alan basın toplantısına, ‘herkesin gönlünde bir sevdası var, benim de sevdam İSKELE’ diyerek konuşmasına başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele’yi bir bütün olarak gördüklerini, Dipkarpaz, Mehmetçik, Yenierenköy, Büyükkonuk ve Geçitkale’yi de bu bütünün bir parçası olduğunu belirtti.

1998 Yılında İlçe olan İskele Belediyesi’nin, gelmiş geçmiş hükümetler tarafından görmezden gelindiğini ve hak ettiği değeri görmediğini söyleyen Sadıkoğlu, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “iskele ilçesine bugüne kadar gerekli ilginin gösterilmediğini belirten Sadıkoğlu, İskele Vergi Dairesi’nde hala Gazimağusa Vergi Dairesi Mühürü’nün kulanıldığını, İskele Mahkemesi’nde halen ağır cezalar görülmediğini, ilçe olmasına rağmen hastanesinin bulunmadığını, sağlık ocağında doktor eksikliği bulunduğunu belirtti.Gelmiş geçmiş tüm hükümetleri sorgulamak gerekir. Ancak biz de sorumlu birer birey olarak ah edip vah etmek yerine, bizler de bir şeyler yapmak istedik. Bilindiği üzere yerel yönetimlerin büyük yatırımları ancak TC Yardım Heyeti ve AB Hibe Programları ile gerçekleşmektedir. Biz de bunun bilinci ile hareket ederek Brüksel’e gittik. Orada üst düzey temaslarda bulunduk. Giderken yüreğimizde umut vardı, döndüğümüzde bu umut daha da büyüdü, bilgi dağarcığımız da genişledi.”

POPENS, DI BUCCI, PAUL VE YENEL İLE AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Brüksel’de kaldığı süre zarfında Avrupa Komisyonu Bölgesel ve Kırsal Politikalar Direktör Yardımcısı Normunds Popens, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Türk Masası Başkanı Michaela Di Bucci, Avrupa Politkalar Merkezi Kıbrıs ve Türkiye Uzmanı Amanda Paul ve TC Brüksel Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Selim Yenel ile görüşme fırsatı bulduklarını söyledi. Popen ve Di Bucci ile olan görüşmelerinde birbirlerini sorgulama fırsatı bulduklarını da belirten Hasan Sadıkoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AB’nin Kıbrıs üzerinde yapmış olduğu katkıların farkındayız. Ama yüzde 70 – 80 Güney Kıbrıs faydalanırken, Kuzey Kıbrıs yüzde 20’sinden faydalanabiliyor. Neden sorusuna yanıt almaya çalıştık, aldık da. Şimdiye kadar herhangi bir yerel yönetimlerden veya devlet kanadından hiç kimsenin ihtiyaç talebinde bulunmadığını bu yüzden de yüzdelik dağılımının AB tarafından belirlendiğini öğrendik. Bu görüşmeler neticesinde biz genel olarak almamız mantığı aldık ve geldik. “

SADIKOĞLU: “BRÜKSEL’E YALNIZCA İSKELE BELEDİYESİ OLARAK GİTMEDİK…”

Brüksel’e yalnızca İskele Belediyesi adına görüşmeler yapmak için gitmediklerinin de altını çizen Sadıkoğlu, tüm üst düzey temaslarda Geçtikale’den başlayaıp Dipkarpaz’a kadar olan tüm belediyeler hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti. İskele Belediye Başkanı, bu yaklaşım karşısında Avrupa Komisyonu Kıbrıs Türk Masası Başkanı Michaela Di Bucci’nin şaşırdığını ve kendisini tebrik ettiğini belirtti.

SADIKOĞLU: “BİZ SİYASET YAPMIYORUZ”

Bugün buradaki Belediye Başkanı arkadaşlarımın hepsinin siyasi görüşü farklı.

Ancak biz bugün burada siyaseti değil, SEVDAMIZI konuşmak için bir aradayız. Seçildiğimiz günden bu yana da bunun böyle olmasına özen gösterdik, nitekim başardık da.

Brüksel temaslarımın detaylarını geçtiğimiz Cuma günü Belediye başkanı arkadaşlarıma aktardım. Onlar tarafından da takdir gördü bu görüşmelerimiz.

SADIKOĞLU: “HEYBEMİZİN İÇİNDE KKTC BAYRAĞINI DA BULUNDURDUK”

İskele Belediyesi olarak, Avrupa Birliği Komisyonu’nda yaptıkları tüm ziyaretleri iyi hazırlanarak gerçekleştirdiklerini de belirten Sadıkoğlu konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen ama dokusunda herhangi bir değişiklik yapmak istediğimiz bölgemizin tanıtımını içeren görseller ve belgeler ile birlikte gittik. Olmazsa olmazımız KKTC Bayrağını da koyduğumuz heybemizin içerisine, bugüne kadar AB Desteği ile alınmış ne var ise belgeleri ile birlikte koyduk. Kısacası en ince detayına kadar hazırlıklı gittik ve dağarcığımız dolu bir şekilde tüm ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bunun neticesinde İskele’ye iki ofis açmayı planlıyoruz.

GEÇİTKALE BELEDİYE BAŞKANI ÖZTAŞ: “YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK”

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, İskele Belediye Başkanı’nın Brüksel’de gerçekleştirdiği temasların devlet düzeyinde gerçekleştirilmesi gereken temaslar olduğunu söyledi. Öztaş, Avrupa Birliği katkıları için başvurulacak projelerin söz konusu belediyeleri kapsayacak şekilde olması için birlikte çalışılması kararının, yeni bir dönemin başlangıcı olacağına inandığını kaydetti. Öztaş, birlikte çalışma kararıyla, farklı siyasi görüşlere sahip belediye başkanlarının birlikte çalışabileceğini göstermeye çalışacaklarını söyledi.

BÜYÜKKONUK BELEDİYE BAŞKANI SENNAROĞLU: “BİRLİKTE HAREKET ETMEK BİR MİLAT OLACAK”

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ise Kıbrıs Türk halkının genelde birlikte çalışmaya hazır olmadığına işaret ederek, bunu iskele Belediyesi’nin girişimiyle bozmak istediklerini ve bunu başarmaları halinde bir milat gerçekleştirmiş olacaklarını kaydetti.

Sennaroğlu, Büyükkonuk Belediyesi’nin proje geliştirme tecrübesi ve elemanlarını İskele’de oluşturulması öngörülen ofiste kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

MEHMETÇİK BELEDİYE BAŞKANI SARIÇİZMELİ: “BU ÇALIŞMAYLA BİRLİKTE BİR EZBER BOZULACAK”

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de ülkede siyasetin büyük boyutta erozyona uğratıldığını, birlikte çalışma kararı alan, farklı siyasi görüşlere sahip belediye başkanlarının birlikte çalışmasıyla bir ezberin bozulacağına inandığını belirtti. Sarıçizmeli, belediyelerin birlikte çalışma kararının, daha büyük projeler üzerinde çalışılmasının yanında, tarafların mağduriyetine neden olan projelerdeki sıkıntıların, bir kere daha yaşanmaması için proje geliştirilmesi aşamasında kapasite artırımını da getireceğini kaydetti.

DİPKARPAZ BELEDİYE BAŞKANI COŞKUN: “SADIKOĞLU’NA AÇIK ÇEK VERİYORUZ, DESTEĞİZ”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da konuşmasında, ülkede siyasetin, birilerinin başbakan veya bakan yapılması için kullanıldığına işaret ederek, söz konusu belediyelerin birlikte çalışma kararına desteğinin tam olduğunu söyledi, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na açık çek verdiklerini vurguladı. Ülkede genelde bireysel hareket edildiğini kaydeden Coşkun, birlikte hareket edip, toplumsal projelerin hayata geçirilmesiyle ileri gidilebileceğini kaydetti.

AB PROJE HAZIRLAMA DANIŞMANI KAYA: “ORTAK ÇALIŞMA FİKRİ AB TARAFINDAN SICAK KARŞILANDI”

Basın toplantısında konuşan Avrupa Birliği Proje Hazırlama Danışmanı Anıl Kaya, da belediyelerin ortak proje sunma fikrinin Avrupa Birliği yetkilileri tarafından sıcak karşılandığını belirtti Kaya, Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Türklere ayrılan 259 milyon Euro’luk kaynaktan, 12 ay içerisinde 60 milyon Euro kullandırılacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler