• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Adana’ya yüklü miktarda para havale edildi...

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde Ahmet Aybak’ı öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi...
Adana’ya yüklü miktarda para havale edildi...

Gamze PİR BAYKUR

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda önceden planlayarak içerisine “Metomil” türü zehir koyup hazırladıkları profiterol tatlısını öldürmek kastı ile Ahmet Aybak’a yedirdikleri ve ardından yine “Metomil” türü zehir içeren sıvıyı iğneli enjektör ile Ahmet Aybak’ın boğazına sokarak vücuduna boşaltıp öldürdükten sonra kazdıkları çukara gömdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi.

Dünkü oturumda İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletilen cinayetin soruşturmasını yürüten Tahkikat Subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran şahadetine devam etti. Dalkıran, dünkü duruşmada sanık Mustafa İlhan Tuncay’a ait içerisinde çok sayıda banka dekontunun ve çeşitli evrakların bulunduğu dosyayı, maktül Ahmat Aybak’ın Adana’daki evinde bulunan ve eşi Dilek Bengi tarafından Aybak’ın kardeşi Rüstem Aybak aracılığı ile polise verilen içerisinde belgelerin bulunduğu dosya, Dilek Bengi’ye ait banka hesap ekstreleri, sanık Tuncay’ın evinde bulunan çok sayıda tarım ve böcek ilaçları ve sanıklara ait KKTC’ye giriş çıkış kayıtlarını gösteren dökümanları emare olarak mahkemeye sundu.

Türkiye’ye yüklü miktarda para havale edildi...

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 3 Şubat 2014 tarihinde Mağusa Devlet Hastanesi’nde müşahade atında bulunan sanık Mustafa İlhan Tuncay’ı ziyaret ettiğinde evindeki belgeleri alması için o zamanki avukatını evine yolladığını öğrendiğini belirterek, avukatın ifadesini temin ettiğini ve konu belgelerin bulunduğu dosya ile belgeleri avukattan emare olarak aldığını söyledi. Dalkıran, konu dosyadaki banka dekontları üzerinde yaptığı incelemede sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın 3 Mayıs 2012 tarihinde Rıfat Şıksanal’ın kendisine “Borsada para kazandıracağım” demesi üzerine 12 bin TL gönderdiğinin, 2012 ile 2013 yılları arasında çeşitli tarihlerde  Şıksanal’ın istemi üzerine Adana’da bulunan Hasan Yıldırım, Serkan Aldemir, İbrahim Er ve Gülseren Tanık adına yüklü miktarlarda para gönderdiğini tespit ettiğini açıkladı.

Maktül Aybak’ın eşinin hesabına da para gönderildi...

 Yine sanık Mustafa İlhan Tuncay’a ait dosya içerisindeki banka dekontlarından yaptığı incelemede sanık İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın, Adana’da bulunan Ahmet Aybak’ın eşi Dilek Bengi’ye de çeşitli tarihlerde yüklü miktarda para gönderdiğinin tespit edildiğini belirten Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, konu para gönderimlerini gösteren dekontları mahkemeye emare sundu.

Dalkıran: “Sanık Maraşlı, sanık Tuncay ve maktül Aybak’a ait dosyalardan çıkan belgeler ayni...”

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, maktül Ahmet Aybak’ın kardeşi Rüstem Aybak’ın 3 Şubat 2014 tarihinde KKTC’ye gelmesi üzerine ifadesini temin ettiğini söyleyerek, Rüstem Aybak’ın, abisi Ahmet Aybak’ın evine giderek içerisinde çeşitli evrakların bulunduğu dosyayı aldığını ve konu dosyayı kendisine teslim ettiğini belirtti. Dalkıran, bu mesele ile ilgili olarak emare alınan gerek para ödemeleri dekontları, gerekse yazışmaların asılları sanık Mustafa İlhan Tuncay’a ait dosyada, fotokopilerinin ise sanık İbrahim Maraşlı’ya ait dosyada ve maktül Ahmet Aybak’a ait dosyada bulunduğunu anlattı.

Sanık Tuncay’ın evinde çok sayıda tarım ve böcek ilacı bulundu...

4 Şubat 2014 tarihinde sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın evinde avukatı ve Tuncay’ın abisinin huzurunda arama yapıldığını söyleyen Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, sanık Tuncay’ın evinde garaj ve depo olarak kullanılan odadaki dolap içerisinde çok sayıda tarım ve böcek ilacı bulunduğunu evde ise çarşafların altında cep telefonu bulunduğunu anlattı. İlaçlar ve telefon hakkında sanık Tuncay’dan izahat istediğini söyleyen Dalkıran, sanık Tuncay’ın “İlaçları bahçe için kullanırım, telefon ise İngiltere’den geldi hiç kullanmadım” yönünde izahatta bulunduğunu ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler