• BIST 8333.14
  • Altın 1618.336
  • Dolar 27.5609
  • Euro 29.0315
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Afganistan'da intihar saldırısı çocukları vurdu

Afganistan'da intihar saldırısı çocukları vurdu

Afganistan'ın Samkani eyaletinde düzenlenen intihar saldırısında 10'u çocuk en az 13 kişi öldü.

Yerel polis yetkililerinin ve bölgede görev yapan NATO komutanlarının verdiği bilgilere göre, saldırıda iki NATO askeri ve bir Afgan polisi de yaşamını yitirdi.

Motosikletli intihar eylemcisinin ülkenin Pakistan sınırı yakınındaki Samkani eyaletinde bir pazar yerine düzenlediği saldırıda 20 kişi de yaralandı.

Polis, pazar yakınındaki bir okulun öğrencilerinin öğle tatili için okuldan çıktıkları sırada patlamanın meydana geldiğini, çok sayıda çocuğun bu nedenle öldüğünü açıkladı.

Paktia eyaleti Emniyet Müdürü General Zalmay Oriakhel, BBC'ye yaptığı açıklamada, patlamanın, Afgan Ulusal Ordusu ve uluslararası güçlere ait araçlardan oluşan bir konvoyun pazar yerinden geçtiği sırada meydana geldiğini aktardı.

Saldırıda yaşamını yitiren çocukların kaç yaşında oldukları henüz tam olarak bilinmiyor. Reuters Haber Ajansı, bir görgü tanığının ifadelerine dayanarak, ölen çocukların çoğunun 12 yaştan daha küçük olduklarını bildirdi.

Afganistan'da son haftalarda, Taliban ve diğer militan oluşumlara karşı mücadele eden NATO ve Afgan birliklerini hedef alan bir dizi saldırı düzenlendi.

Yetkililer, ülkenin doğusunda Lağman eyaletinde düzenlenen bir başka saldırıda da yedi kişinin yol kenarına yerleştirilen bir bombayla yaşamını yitirdiğini açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler