• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Askerlikte son viraj

Askerlikte son viraj

EYLEME KATILIM OLMADI: Cumhuriyet Meclisi’nin gündeminde bulunan Askerlik Değişiklik Yasa Önerisi’nin gençlerin beklentilerini karşılamadığı gerekçesiyle, TDP Milletvekili Zeki Çeler tarafından yapılan eylem çağrısı gerçekleşemedi. Yasanın yalnızca kısıtlı bir grup genci kapsayacağı, şuan askerde olan gençlere bir fayda sağlamayacağına dikkat çekilirken eyleme katılımı olmadı.

“ASKERLİK SÜRESİNİ YÜKSELTSEK Mİ?”: Cumhuriyet Meclisi’nde dün gerçekleştirilen oturumda seslerini duyurmak için çok az sayıda gencin meclis önüne gittiği gözlemlenirken TDP Gençlik Örgütü’nün dahi eyleme katılmadığı gözlemlendi. Meclis kulisinde bazı vekiller “madem gençler umursamıyor, askerlik süresini yükseltsek mi?” şeklinde espriler yaptı.

Rana SARRO

Cumhuriyet Meclisi’nin gündeminde bulunan Askerlik Değişiklik Yasa Önerisi’nin gençlerin beklentilerini karşılamadığı gerekçesiyle, TDP Milletvekili Zeki Çeler tarafından yapılan eylem çağrısı gençlerden destek bulmadı. Zeki Çeler’in çağrısı ile ‘Askerlik dünün sorunuydu, bugünün sorunu, yarının sorunu olmasın” sloganı ile internet üzerinden örgütlenen gençlerin, dün saat 10.00’da seslerini Cumhuriyet Meclisi’ndeki milletvekillerine duyurmak amacı ile bir araya gelmesi beklenirken, Meclis’e 3-5 kişinin geldiği görüldü. Katılım olmaması nedeniyle planlanan eylem gerçekleşemedi.

“KATILIM OLMADI”

Değiştirilmiş şekli ile yasanın yalnızca kısıtlı bir grup genci kapsayacağı, şuan askerde olan gençlere bir fayda sağlamayacağına dikkat çekilerek, örgütlenme çağrısı yapılan gençlerin, sosyal medya üzerinden örgütlenmesine karşın eyleme katılmadığı gözlemlendi. Günlerce internet üzerinden konu farklı tartışmaları da beraberinde getirirken konuyla ilgili çok az kişinin fiili tepki koydu.

“3-5 KİŞİ GELDİ”

İnternet üzerinden yapılan çağrıda; “Genel kısaltma içermeyen, şuan görevde olan celpleri kapsamayan, gençlerin adadan göç etmemesinin önünü kesmeyen bu yasa değişikliğine tekrardan bir şekil verebilmek için Meclis önünde toplanıyoruz. Meclis önünde ne kadar kalabalık olursak, içeride ki oylamada yapılacak değişikliklerde o kadar etkili oluruz. Eğer bende varım diyorsan Pazartesi sabahı saat 10.00’da Meclis önünde ol…” denilmişti.

EYLEMCİLER ZİYARETÇİ LOCASINDA

Meclis önünde eylem yapmak için toplanan bazı gençler sayılarının çok az olduğunu gözlemleyince eylem yapmaktan vazgeçip, ziyaretçi locasından Meclis oturumunu seyretti. Ziyaretçiler arasında seferberlik görevini yapmadığı gerekçesi ile mahkemeye verilen ve Vicdani Ret hakkını kullandığını savunup verilen cezayı kabul etmeyip cezaevine giden Murat Kanatlı’da vardı.

“GELENLERİN NEREDEYSE YARISI KADIN”

Ülkemizde askerlik süresinin uzun olması ve yapılacak değişiklik önerilerinin toplumun büyük kesimin etkilemeyecek olması nedeni ile yasa değişikliğine karşı tepki gösterim Meclis’e gidenlerin neredeyse yarısını kadınların oluşturduğu gözlemlendi.

ÇELER: MÜCADELE SÜRECEK

Konu ile ilgili olarak günlerdir yoğun şekilde çalışma yapan ve ilk günden bu yana ülkemizde askerlik ile ilgili iyileştirmeler yapılması gerektiğini kaydeden TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, konuya gençlerin ilgisiz kalması nedeni ile şaşkınlığını gizleyemedi. Zeki Çeler, katılım olmasa da gençler için kürsüden aktif mücadelesini sürdüreceğinin altını çizdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler