• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Başkan Harmancı, Uluslararası Platformlarda, Lefkoşa ve Belediyeler Birliği’ni temsil etti

LTB Başkanı Harmancı, Belediyeler Birliği ve Başkent Lefkoşa’yı temsilen UCLG-MEWA & WALD Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi ile UCLG-MEWA konsey ortak toplantısına katıldı.
Başkan Harmancı, Uluslararası Platformlarda, Lefkoşa ve Belediyeler Birliği’ni temsil etti

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Asbaşkanı Mehmet Harmancı, 8 - 9 Kasım tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) yönetim kurulu ve konsey ortak toplantısı ile UCLG-MEWA & WALD Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi’ne katıldı.

 

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslarası Göç Yönetimi Zirvesi ile UCLG-MEWA yönetim kurulu toplantısında  Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da eşlik etti.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı Şanlıurfa’daki temasları çerçevesinde ayrıca UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftci ile bir araya geldi.

 Zirvede Avrupa Birliği ülkelerinin eğitimli göçmen almak istediği öne çıktı

Kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve göç üzerine çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği UCLG-MEWA & WALD Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi’nde, Suriye’de yaşayan iç savaş nedeni ile Türkiye kentlerinde yaşanan  mülteci sorunları konuşuldu. Zirvede ayrıca Türkiye’de toplamda  2.7 milyon Suriyeli göçmen olduğu, söz konusu göçmen sayısının 400 bininin Şanlıurfa’da barındırıldığı, bu sayının ise Avrupa Birliği devletlerinin toplam aldığı göçmen sayısından fazla olduğu vurgulandı.  Zirvede öne çıkan diğer bir noktada mülteciler konusunda zengin ülkelerin fakir ülkeleri giderek ağırlaşan bir kriz yükünü taşımaya terk ettiği ve bu nedenle mülteciler  konusundaki insani boyutların Avrupa’da yeteri kadar önesenmediği oldu. Avrupa ülkelerinin ve özellikle’de Almanya’nın sadece eğitimli göçmen almak istediği belirtilen zirvede ayrıca, Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de göçmenlerle ilgili olarak kentlerinde uyguladıkları sosyal politikalarının yanı sıra yaptıkları toplu konut, hastahane ve okul gibi çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.    

 Başkan Harmancı’nın talebi UCLG-MEWA yönetim kurulu tarafından olumlu karşılandı  

LTB Başkanı Mehmet Harmancı katıldığı UCLG-MEWA yönetim kurulu ve konsey ortak toplantısında söz alarak,  LTB olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ile Sürdürülebilir Turizm Komisyonları’nda sorumluluk alma talebinde bulundu. Başkan Harmancı’nın bu talebi UCLG-MEWA yönetim kurulu tarafından olumlu karşılanarak bu yönde bir planlama yapılmasına karar verildi. 

Lefkoşa, Gaziantep ve Şanlıurfa şehirleri arasındaki  işbirliği artırılacak

LTB Başkanı Mehmet Harmancı Sanlıurfada’ki temasları çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştü. Görüşmede, kardeş şehir olan Gaziantep ile Lefkoşa arasında 2017 yılında karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirilmesi ile birlikte şehirlerarası ilişkilerinin  daha da ileriye taşınarak insani ve teknik alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi konuları üzerinde duruldu. Görüşmede ayrıca Türkiye ve KKTC’nin yaşamakta olduğu siyasi gündemle ilgili bilgi alışverişinde de bulunuldu.

 LTB Başkanı Harmancı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile gerçekleştirdiği görüşmesinde ise misafirperverliklerinden ötürü Çitfçi’ye teşekkür etti. Harmancı ile Çiftçi görüşmesinde şehirlerarası işbirliği ve dayanışmanın artırılmasının yanı sıra iki şehrin kültürü ile tarihsel zenginliklerinin tanıtılması konusunda mutabakata vardı. Görüşmede ayrıca   iki şehir arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi adına girişim yapılması ve Çitfçi’nin Başkent Lefkoşa’yı ziyaret etmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler