• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy Vodafone’u ziyaret etti

Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy Vodafone’u ziyaret etti

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Vodafone Türkiye bünyesinde inovasyon faaliyetlerini sürdüren ve 30'u aşkın ülkedeki 400 milyonu aşkın Vodafone abonesi için teknoloji üreten OKSİJEN’i ziyaret ederek, inovasyon merkezinin faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ile Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’ın Taçoy’a eşlik ettiği ziyarette, Müsteşar Suat Yeldener, Özel Kalem Müdürü Mustafa Toycan ve Basın Danışmanı Feriha Nurluöz de hazır bulundu.

Vodafone'un tüm operasyonları içinde "Global İnovasyon Merkezi" seçilen OKSİJEN, Vodafone Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak, bir yandan Türkiye’de mobil ve sabit iletişim sektörünün ufkunu genişleten çalışmalara imza atarken, bir yandan da uluslararası inovasyon standartlarının belirlenmesine katkıda bulunuyor. OKSİJEN, ağırlıklı olarak, Lokasyon Bazlı Servisler, Kurumsal ve Bireysel Çözümler, Akıllı İletişim Çözümleri gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda, iç ve dış mekân konumlandırma teknolojilerinden makinelerarası iletişime, mobil ticaretten yakınsamaya kadar geniş bir yelpazede teknoloji çözümleri geliştiriyor.

Ziyaret esnasında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’a OKSİJEN’in geliştirdiği ürün ve çözümler hakkında bilgi verilirken, aynı zamanda yeni geliştirilmiş olan bazı çözümleri doğrudan deneyimleme olanağı da sunuldu. Geliştirilmiş olan çözümleri beğendiğini ifade eden Taçoy, bir mobil abone olarak ihtiyaç duyduğu bazı inovatif çözüm önerilerini de OKSİJEN yöneticilerine iletti.

Vodafone Teknoloji Hizmetleri A.Ş. veya bilinen markası ile OKSİJEN,  mobil operatörler için yeni nesil servis platformları ve uçtan-uca inovatif katma değerli servis çözümleri sunuyor. Bir Vodafone Grubu şirketi olarak, Vodafone Türkiye ile diğer Vodafone grubu operatörlere ürün ve servis sağlıyor. Kurulduğu 2000 yılından beri telekomünikasyon alanında ulusal ve uluslararası önemli başarılara imza atmış olan OKSİJEN, 2006 yılında Vodafone Grubu’na dahil oldu.

TÜRKİYE’DEN YURTDIŞINA TEKNOLOJİ ÜRETEN GURUR VERİCİ BİR ŞİRKET

Vodafone Türkiye, Türkiye’yi mobil iletişimde dünya ligine çıkarma hedefiyle hareket ederken, aynı zamanda Türkiye’nin dijital bir üs olma potansiyelini de değerlendirmek istiyor. Bu nedenle, Ar-Ge yatırımlarının merkezi olan OKSİJEN’e büyük önem veriyor. OKSİJEN, her yıl farklı alanlarda yüzlerce yenilikçi proje geliştiren, Türkiye’den yurtdışına teknoloji ihraç eden gurur verici bir şirket. Vodafone Grubu’nun 30’dan fazla ülkedeki 400 milyonu aşkın abonesi için teknoloji üreten bir teknoloji üssü olma niteliği taşıyan OKSİJEN, Vodafone’un abonelerine mükemmel hizmet deneyimi yaşatma yolundaki en büyük güvencesi. OKSİJEN 3 yıl önce Vodafone Grubu içinde de “Global İnovasyon Merkezi” seçildi. Vodafone Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olan OKSİJEN, Türkiye’de mobil iletişim sektörünün ufkunu genişletiyor, OMA ve 3GPP gibi uluslararası kuruluşlara göndermiş olduğu standart güncellemeleri ile uluslararası inovasyon standartlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor.

OKSİJEN, yaklaşık 270 yetkin ArGe personeli ile bugüne kadar çok sayıda araştırma geliştirme projesi tamamlamış, üniversitelerle ortak projeler yürütmüş, birçok patent başvurusu yapmış ve uluslararası standartların belirlenmesinde katkıda bulunmuştur. OKSİJEN, çok sayıda uluslararası  ve yerel firma ile teknolojik iş ortağı olarak çalışmakta, bu kapsamda ortak ürün geliştirme projeleri yürütmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler