• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

"Belki Kıbrıs Sorunu'nun çözülememesinin nedeni de rahmetli Denktaş'tır" (video)

"Belki Kıbrıs Sorunu'nun çözülememesinin nedeni de rahmetli Denktaş'tır" (video)

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’ın, Serdar Denktaş’ın Başbakan Yardımcılığı görevinden istifası üzerine bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalada: 'Belki de Kıbrıs Sorunu'nun çözülmemesinin nedeni de rahmetli Denktaştır'dedi.

Akabinde DP-UG'den Bakan'a eleştiri geldi.

dp

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamada, “Bozkır’ın Denktaş’ın istifa etme nedenlerini ve partinin sonrasında yaptığı açıklamaları okumadığı ya da bunları örtbas etmeye çalıştığı” ifade edildi.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın Kıbrıs Türk Politikasını her zaman Türkiye Dışişleriyle uyum içerisinde yürüttüğüne işaret edilen açıklamada, “Kurucu Cumhurbaşkanımız 2005 yılında birçok diğer nedenin yanı sıra,  AK Parti ile değişen Kıbrıs Türk politikasındaki değişiklikle uyum içerisinde çalışamayacağı kanısına vardıktan sonra aktif siyasetten çekilmiş, ancak Kıbrıs konusu üzerinde yol gösterici uyarılarını yapmaya devam etmiştir” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Sayın Bozkır ise, 1972–2011 yılları arasında Kıbrıs politikasının şekillendiği TC Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı koridorlarının en üst odalarında otururken, o koridorlarda şekillenen politikaları tüm yaşamı boyunca savunan Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş’ı çözümsüzlüğün nedeni olarak işaret ederek, siyasi gaftan öteye, maalesef siyasi bir gaflette bulunmuştur. Kurucu Cumhurbaşkanımız rahmetli Rauf R. Denktaş’la Sayın Bozkır arasında doğal olarak tarihi bir fark vardır.

Sayın Bozkır, Genel Başkanımız Sayın Serdar Denktaş’ın istifa etme nedenlerini ve Partimizin sonrasında yaptığı açıklamaları okumamış ya da bunları örtbas etmeye çalışmaktadır.

TC Avrupa Birliği Bakanı olarak, Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye verilen hibe, teknik destek ve uyum politikalarının finansmanın uygulama mekanizmalarını çok iyi bilmesi gereken Sayın Bozkır, KKTC’de Türkiye Cumhuriyeti’nin uygulamakta olduğu mali yardım programının yürütülüş şeklinin yanlışlığına işaret eden Parti Genel Başkanımız Sayın Serdar Denktaş’ın sözlerine kulak vereceğine, yanlış uygulamaları, bürokratların demokratik iradenin önüne geçmesini savunur duruma düşmüştür.

Bu vesile ile bir kez daha Sayın Bozkır’ın dikkatine getirebilmek için ifade etmemiz gerektiğine inandığımız mevzu, TC Yardım Heyeti’nin KKTC iç siyasetine karışması, Kıbrıs Türklerinin siyasi otoritesini hiçleştirmeye çalışmasında yatmaktadır.

Sayın Bozkır, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden aldığı yardımların ve finansmanın dağıtım ve denetleme mekanizmasının, KKTC’de TC Yardım Heyeti tarafından uygulanan şekle dönüşmesini kabul ettiği gün, bizler de TC Yardım Heyeti’nin uygulamalarını yeniden değerlendireceğimizi bilgisine getiririz.

Sayın Bozkır’ın dikkatine getirmek istediğimiz son husus ise, ülkemizde yeniden ivme kazanan müzakere süreciyle ilgili tutumumuzdur.

Parti Genel Başkanımız Sayın Serdar Denktaş’ın istifasından hemen sonra yayınladığımız basın bildirisiyle, Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı’nın atmış olduğu adımları desteklediğimizi, daha fazla Güven Yaratıcı Önlemlerin uygulanmasını teşvik edeceğimizi, Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşılmasını arzu ettiğimizi açıkça beyan etmemize rağmen, Sayın Bozkır’ın bunlardan ya bihaber ya da bilinçlice bunları görmezden gelmesini kabul edemeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine getiririz.

Sayın Bozkır bu şanssız açıklamasıyla, bir Kıbrıslı deyimiyle açıkça ‘ofsayt’a düşmüştür.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler