• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Benli: "BESKİ, tüm taraflarla yapıcı işbirliğine hazır"

BESKi'nin görüşünün net olduğunu ve belediye başkanları arasındaki tereddüt ve farklılıkların giderilmesi için gerekli girişimlerin yoğunlaştırılacağını kaydetti.
Benli: "BESKİ, tüm taraflarla yapıcı işbirliğine hazır"
BESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli yayımladığı basın açıklamasıyla BESKi'nin görüşünün net olduğunu ve belediye başkanları arasındaki tereddüt ve farklılıkların giderilmesi için gerekli girişimlerin yoğunlaştırılacağını kaydetti.
Açıklama şöyle:
KKTC Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İşletmeleri (BESKİ) Ltd. tüm belediyelerimizin iş ve güç birliği hedefi ile toplumsal fayda odağında, yurdumuzun geleceğine yön vermek anlamında ciddi bir sorumluluk üstlenmek için kurulmuştur.Kıbrıs Türk belediyecilik hareketinde tarihi birliktelik olarak gördüğümüz BESKİ’nin kuruluşunda yer alan 26 belediyemiz, tümü, belediye meclislerinden de aldığı yetki ve güçlü irade ile bu oluşumda yer almıştır.

Bu irade ve yetki halen geçerliliğini korumaktadır.

Türkiye’nin ‘Asrın Projesi’ne imza atarak ülkemize taşıdığı su, yerel yönetimlerimizin yasal sorumlulukları ile sürdürülebilir geleceğini de yeniden gündeme getirmiştir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde “SU Yönetimi ve İşletmesi”ne yönelik yaşanan teknik ve siyasi müzakere sürecinde BESKİ’nin görüşü çok nettir:

1- Belediyelerimizin “sürdürülebilir” geleceğinin “su yönetim ya da işletmesi” eliyle sekteye uğratılmaması.

2- Halkımızın, su ihtiyacını en uygun fiyata tüketme hakkının, iradesini doğrudan yansıttığı belediyeler eliyle koruması.

3- YEREL yönetimlerin depolarına ulaştığı andan itibaren YASAL SORUMLULUĞUMUZ gereği ‘su yönetimi ve işletmesi’ belediyelerimizin kontrolünde olması.

4- Her yıl 200 milyon TL mali kaynağın yurt dışına kaçışının önlenmesi, ülkemizdeki fakirleşmenin ve işsizliğin önüne geçilmesi.

5- Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetebilme yeteneğinin korunarak geliştirilmesi.

BESKİ’nin bu görüşleri, hiçbir dönemde değişmemiş, farklılaşmamış, tüm yerel yöneticilerimizin ortak sesi olmuştur.

Bu süreçte, BELEDİYE başkanlarımızın farklı telkin, teşvik ya da baskılar içerisinde kimi kararlar alması anlaşılabilirdir.

7 belediyemizin, BESKİ içerisindeki varlıklarını sürdürmekle birlikte “uygun zemin ve koşullar oluşuncaya” kadar BESKİ’nin faaliyetlerinin geçici olarak dondurulması yönünde dün yaptığı başvuru tarafımıza ulaşmıştır.

Bu başvuru, BESKİ Yönetimi tarafından değerlendirilecektir; belediye başkanlarımızın tereddüt ya da farklılıklarının giderilmesi için gerekli girişimler yoğunlaştırılacaktır.

Ancak, yeniden belirtmek isteriz ki; BESKİ “partiler üstü” çizgisini yerel yönetimlerimizin ve halkımızın menfaatleri temelinde koruyarak tarihi birliğini, bu uygun zemin ve koşulları sağlamak için dayanışmasını yükselterek oluşturmak durumundadır.

Bu toplum, değerlerine, öz yönetimine ve projelerine sahip çıkarak, tüm dünyaya “kendi ülkesindeki yönetebilme kabiliyet ve iradesini” göstermek durumundadır.

Su yönetimi ve işletmesinde, belediyelerimizin yasal sorumlulukları çevresinde hareket edeceği bir zemin mümkündür ve sorunun çözümü bu temelde sağlanabilir.

BESKİ, sonuca ulaşmak anlamında, ilgili tüm taraflarla yapıcı işbirliğine hazırdır.

Saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.

Ahmet Y. Benli

KKTC BESKİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler