• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Benzinciler Birliği ateş püskürdü

Detay Gazetesi’ne açıklamada bulunan Çağdal, nüfusa oranla kişi başına düşen en fazla benzin istasyonunun zaten İskele ve Karpaz bölgesinde mevcut olduğunu ve daha fazlasına gerek olmadığını da belirtti.
Benzinciler Birliği ateş püskürdü

Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından köylerde uzun yıllardır kapalı durumda olan küçük çaplı, 1 ya da 2 pompalı benzin istasyonlarının yeniden açılmasını sağlayacak bir tüzük değişikliği yapılmasının gündemde olduğunu dile getirdi. Detay Gazetesi’ne açıklamada bulunan Çağdal, nüfusa oranla kişi başına düşen en fazla benzin istasyonunun zaten İskele ve Karpaz bölgesinde mevcut olduğunu ve daha fazlasına gerek olmadığını da belirtti.

AHMET VAMIK
Yıllar önce köylerde hizmet veren küçük çaplı benzin istasyonları, büyük gelişmiş benzin istasyonları yapılmaya başladıkça kapanarak hizmet dışı kaldılar. Uzun yıllardır hizmet vermeyen çoğu yıkılmış benzin istasyonlarının sahiplerine yeniden benzin istasyonu izni verileceğinin gündeme gelmesi Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği’nde huzursuzluğa neden oldu.

Detay Gazetesi’ne açıklama yapan Birlik Başkanı Levent Çağdal, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını ve söz konusu tüzük değişikliğinin birilerine rant sağlamak amacıyla yapılmaya çalışıldığını dile getirdi.

“BÖYLE BİRŞEYE NEDEN İHTİYAÇ DUYULDUĞUNA ANLAM VEREMEDİK”
Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından köylerde uzun yıllardır kapalı durumda olan küçük çaplı, 1 ya da 2 pompalı benzin istasyonlarının yeniden açılmasını sağlayacak bir tüzük değişikliği yapılmasının gündemde olduğunu dile getirdi. Bu gelişmeyi duyduğu zaman çok şaşırdığını söyleyen Levent Çağdal, “neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulduğunu çözemedim. Konunun gerçekliğini araştırıyoruz ve konunun ayrıntılarını öğrenmek için bakanlıktan randevu talep ettik” dedi.

“TAMAMEN RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Özellikle İskele ve Karpaz bölgesinde 20 yıldır kapalı olan benzin istasyonlarını satmak için bölgedeki bayilere başvuruda olan kişiler olduğunu açıklayan Çağdal, 20 yıl sonra bu izinlerin yeniden geçerli sayılmasının anlamsız olduğunu ve bu tüzük değişikliğinin tamamen birilerine rant sağlamak amacıyla hazırlandığını iddia etti.

Söz konusu tüzük değişikliği ile geçmişte benzin istasyonu bulunan ve yıllardır faaliyet göstermeyen kişilere yeniden izin verileceği ve bu izin ile isterlerse istasyonun eski yerine, isterlerse civar köylere benzin istasyonu açabileceklerini kaydeden Çağdal, bu uygulamanın tamamen kişiye yönelik bir politika olduğunu ve yeni benzin istasyonu izni verilmeyeceği için hükümetin birilerine rant sağlamak amacıyla böyle bir yol izlediğini ifade etti.

levent.jpg

“KİŞİYE YÖNELİK YASA YAPILAMAZ”
Ortada bir yanlış varsa bu yanlışı önlemek için birlik olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydeden Levent Çağdal, bu konuyu takip edeceklerini ve bakanlık ile görüşerek konunun detaylarını öğreneceklerini vurgulayarak, kişiye yönelik yasa yapılamayacağını söyledi.

20 yıldır kapalı olan bir yere tekrardan izin vermenin mantıksız olduğunu da dile getiren Çağdal, nüfusa oranla kişi başına düşen en fazla benzin istasyonunun zaten İskele ve Karpaz bölgesinde mevcut olduğunu ve daha fazlasına gerek olmadığını da belirtti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler