• BIST 10276.88
  • Altın 2385.073
  • Dolar 32.2296
  • Euro 34.7
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 14 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 14 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

Bilim insanları 'Kıyamet daha hızlı yaklaşıyor'

Bilim insanları 'Kıyamet daha hızlı yaklaşıyor'

Bilim insanları Kıyamet gününün daha hızlı yaklaştığını açıkladı.

Kıyamet günü ile ilgili kutsal kitaplarda yazılanların doğruluğunun ispatı olarak kabul edilen bu açıklama dünyada ilgi uyandırdı.

Atom bombasının mucitlerinin kurduğu ‘Bulletin of the Atomic Scientists’ adlı grup, dünyanın 'kıyamet gününe' artık daha hızlı yaklaştığını öne sürdü.

kıyamet-1Dünyanın sona yaklaşma tehlikesini takip edenve tehdidi 'Kıyamet Saati' üzerinde gösteren bilim insanlarının oluşturduğu Bulletin of the Atomic Scientists adlı grup, insanlığa önemli bir uyarıda bulundu. Grubun üyesi ve 2002 Nobel Ödülü sahibi Leon M. Lederman, saati 23.53'ten 23.57'ye kaydırdı. Böylece Dünya'nın sonu gece yarısına 3 dakika olarak belirlendi.

Grubun yönetim kurulundan yapılan açıklamada, iklim değişikliğinin ve nükleer silahların insanlığın geleceğine yönelik tehdit oluşturduğu, dünyanın 2014 yılında mutlak sonuna beklenenden daha çok yaklaştığı bildirildi. Açıklamada, 'küresel felaket olasılığının çok yüksek olduğu ve afet risklerini azaltmak için gerekli eylemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği' ifade edildi.

Kıyamet Saati, 1947'de ilk kez hazırlandığında 23.53'ü gösteriyordu. Soğuk Savaş'ın doruğa çıktığı 1953 ile 1960 yıllarında ise saat 23.58 olarak belirlenmişti. Bulletin of the Atomic Scientists, Soğuk Savaş'ın sona ermesinin ardından 1991'de saati 23.43'e almış, 1984'te ise saat en son olarak 23.53'e çekilmişti.

Grubun açıklamasında, "Dünyada çok fazla sayıda nükleer silah bulunduğu ve ABD ile Rusya'nınkiler başta olmak üzere dünya liderlerinin, nükleer tehdidi azaltma ve kontrol altına alma konusundaki sorumluluklarını yerine getirmekte başarısız olduğu" kaydedildi. Açıklamada, 'mevcut önlem ve çabaların dünyanın karşılaşabileceği kıyameti engellemeye yetmediği, ülkelerin atmosfere çok fazla sera gazı yaydığı ve bu oranın yüzyıl sonunda çok tehlikeli bir boyuta ulaşacağı, medeniyetin ayakta kalmasını sağlayan ekolojik sistemin bozulacağı' ifade edildi.

"Dünyanın tamamıyla kabul edilebilir maliyetlerle gerekli teknolojik ve politik seçeneklere sahip olduğunu" vurgulayan grup, "Zaman daraldı ancak henüz tükenmedi" ifadesini kullandı.

 

KUTSAL KİTAPLARA GÖRE KIYAMET ALAMETLERİ

 Kuran;
Mevsimler anormalleşecek..

İncil;

Ruhsal hastalıklar artacak..

Tevrat;

Anadolu'da 3.Dünya savaşı çıkacak..

Bugüne kadar birçok kez kıyamet alametleri hakkında senaryolar yazıldı, filmler çekildi. Birçok felaket kıyamete yoruldu. Ancak bu alametler üç kutsal kitapta geçiyor ve üç kitabın ortak yönü ise kıyamete iman... Küresel ısınmanın getireceği felaketlerin tartışıldığı şu günlerde işte Kur'an, Tevrat ve İncil'den kıyamet alametleri...

KURAN'DA KIYAMET

İlahiyatçılar; depremlerin insanlar için adete bir ders oladuğunu söylüyor ve koyamet habercilerini sıralıyor;

*Deprem

*Buzulların erimesi

*Kutuoların yer değiştirmesi

*Dev göktaşlarının dünyaya doğru hızla yaklaşması

*Mevsimlerin anormalleşmesi

*Dünya nüfüsunun önelemez artışı

*Uçan meçhul cisimler, yani Ufo'lar

Kıyamet, başta dünya olmak üzere bütün gezegenlerin parçalanarak evrenin bütünüyle yk olacağı ilahi bir son oluş eylemidir. Kıyametin kopuş tarihi asla bilinmez; bu bilgi peygamberlere dahi verilmemiştir.

Mezhepler kıyamet alametleri konusnda görüş birliğinde değildir. Kura'an göre kıyamet sahnesinde "İkinci Sur" üflendiği zaman bütün insanlar 33 yaşındaki halleriyle yüysüz ve bembeyaz şekilde tekrar dirilip hesap için mahşer alanında toplanacaklar ve amel defterleri ortaya sürülüp dünyada yaşadığı kulluğa göre cennet ve cehennem yurduna gönderilecekler.

İNCİL'DE ALAMETLER

İncil'de bahsedilen kıyamet kavramı ve Sur üflenmesi ile ilgili bilgiler Kuran-ı Kerim ile örtüşmektedir.Ancak kıyamet alametleri konusunda farklı anlatışlar vardır;

*Büyük insan soykırımının yaşanması

*Yedi mührün sırlarının tek tek ifşa edilmesi

*Dört canlı bir varlığın ortaya çıkması

*Demir çağının yaklaşması

*Ruhsal hastalıkların artması

*Özürlü doğumların ve düşüklerin çokça yaşanması

TEVRAT'TA KIYAMET

Tevrat'ın Leviler bölümü 25'inci babında kıyametin Cumartesi günü kopacağı ifade edilir. Yahudiler 200 yılında kıyamet kopacak diyorlardı ama yine de yanılgıya düştüler. Yine yahudi inancına göre kıyamet Kova burcunda kopacaktır. Yahudi kültüründe güneş ve ay tutulmaları kıyamet evrelerini tetikleyen alametlerdir. Dünya savaşları da kıyamet alametleridir. Anadolu'da Yahudiler ve Müslümanlar arasında 3. Dünya savaşı çıkacak, Yahudiler kazanacak, vaade edilen kutsal yurda yerleşilecek ve son özgürlüğün sesi Sur üflenip kıyamet kopacak.

*Dejenerasyonlar

*Doğal afetler

*İklim değişiklikleri

*Nil Nehri'nin tamamen kuruması

*Mısır ve Kudüs'ün her yanını çalılık ve dikenlerin sarması

*Zinanın artması

*Kadınların yönetime geçmesi

KIYAMETİN BÜYÜK ALAMETLERİ

*Deccal'in ortaya çıkması

*Yecüc ve Mecüc denilen acayip varlıkların topluluk olarak nüfus sahibi olup ortalığı kasıp kavurması

*Hz. İsa Prygamber'in dirilip dünyaya ikinci kez gelişi

*Yeryüzünde büyük yangın çıkması ve asla dumanın sönmemesi

*Büyük bir salgın hastalığın dünyayı kasıp kavurması

*Güneşin Batı'dan doğması

*Dabbetül Arz denilen bir varlığın ortaya çıkıp yerin altını üstüne getirmesi, gezegenlerin taş gibi fırlatması

*Kabe'nin yıkılıp enkaz haline gelmesi

*Yeraltından lavların püskürüp insanları önüne katıp sel gibi akması.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler