• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Çavuşoğlu süt krizinde suçu Kooperatife attı!

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, katıldığı TV programında iddiaları yanıtladı...
Çavuşoğlu süt krizinde suçu Kooperatife attı!

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, AS TV’de Terazi programına katılarak Mehmet Davulcu’nun sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, K. T. Çiftçiler Birliği Başakanı’nın eleştirilerini yanıtladığı programda, kişisel menfaatlerini elede edemeyen birlik başkanının kendisine saldırmakta olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, kuraklık çalışmalarının gelecek hafta neticelendirilmiş olacağını da ifade etti. Su konusunun da konuşulduğu programda Çavuşoğlu, belediyelerin bir çoğunun suyu vatandaşa 3.50 TL’ye satabileceğinin altını çizerek, sisteme dahil olmak istemeyen belediyelerin suyu bu günkü fiyatına alamayacağının da altını çizdi. Çavuşoğlu, “kuyudan alınan sular da gerçek fiyatından verilecek, aradaki farkı devlet finanse etmeyecek” dedi.

“KELLE’NİN AÇIKLAMALARI MAKSATLI”

Tarım ve Doğal Kanaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, K. T. Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle’nin basında yer alan eleştirilerin sorulması üzerine, kişisel menfaatlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle Kelle’nin kişisel hırs yaparak bazı açıklamalarda bulunduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, Kelle’nin bir süredir Toprak Ürünleri Kurumu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na talip olduğunu ifade ederek, buna karşı çıkması nedeniyle Kelle’nin kendisini hedef alan açıklamalar yaptığını anlattı. Çavuşoğlu, kendisinin bir bakan olarak tüm zümrelerin çıkarlarını gözetmek zorunda olduğunu belirterek, bir birlik başkanının mutlu etmek için bu görevde olmadığını kaydetti.

“TÜK TEK BİR ÜRETİCİ BİRLİĞİNE DEVREDİLEMEZ”

Toprak Ürünleri Kurumu’nun batmış olduğunu dile getiren Kelle’nin TÜK’nda temsilcisi bulunduğunu unutmaması gerektiğini de söyleyen Çavuşoğlu, TÜK’nun üreticilere devredilse dahi bunun tek bir üretici birliğine devredilmesinin söz konusu olamayacağını kaydetti.

KURAKLIK ÇALIŞMALARI

Kuraklık çalışmalarının ne durumda olduğu konusunda bilgiler veren Bakan Çavuşoğlu, kuraklık tespit çalışmalarının bu hafta tamamlanacağını, gelecek hafta ise çalışmaların sonuçlandırılacağını söyledi.

“SÜT KRİZİNİN BAŞLICA SEBEBİ KOOPERATİF”

Süt sektöründeki sorunlara da değinen Çavuşoğlu, süt sektöründe yaşanan sıkıntının başlıca sebeplerinden birinin de Kooperatif olduğunu söyleyerek, pazarlamada zaafiyet gösteren Kooperatif’in hakedişinin yarısını almasıyla sütün elde kaldığını belritti. Çavuşoğlu, aldıkları süte teminat vermeyen imalatçıların piyasaya yeni işletmelerin girmesine de karşı durduğunu, zaman zaman da hakedşinni almadığını ifade ederek, bu yaklaşımların dünyayla örtüşmediğini söyledi.

SU KONUSU

KKTC Su Temin Projesi kapsamında adaya gelen su konusunda sorulan soruları da yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, geçiş süreciyle ilgili olarak İstanbul’da imzaladıkları ek protokolün tamamen Su Protokolü’nün 22. Maddesi gereğince bir zorunluluk olduğunu, bu protokolün maddelerine ters herhangi bir anlaşmaya imza koyabilmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Ek protokolle belirlenen 2.30 TL’lik fiyatın pahalı olduğu yönünde yapılan yorumları değerlendiren Çavuşoğlu, bu yorumları yapanların kapı arkasında, bu suyn 3-4 TL olmasının beklendiğini, bunun altındaki fiyatın ise makul olduğunu dile getirdiğini söyledi. Bazı belediyelerin suyun vatandaşa 5-6 TL’ye satılması gerektiği yönünde yorumlarda bulunduğunu da belirten Çavuşoğlu,  bir çok belediyenin bu suyu 3.5 TL’ye satabileceğini vurguladı. Çavuşoğlu, sisteme dahil olmak istemeyen belediyelerin suyu bu günkü fiyatına alamayacağının da altını çizdiği konuşmasında, “kuyudan alınan sular da gerçek fiyatından verilecek, aradaki farkı devlet finanse etmeyecek” dedi.

“DSİ KONTROLÖRLÜK GÖREVİ ÜSTLENECEK”

Çavuşoğlu, belediye başkanlarıyla yaptıkları toplantıda, belediye başkanlarından kayıp kaçak oranlarını, bu kaçakların hangi mevkide olduğu gibi bilgilerin kendilerine iletilmesini istediğini, bu bilgileri beklediklerini kaydetti. Çavuşoğlu, 2.30 TL olarak belirlenen fiyatın içeriğinde yatırımlar, enerji giderleri, sarp, araç bakımı gibi unsurların olduğunu da kaydetti. Su yönetiminin geçiş döneminde özel şirkete verileceği yönündeki iddiaları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, DSİ’nin işlettiği hiç bir su bulunmadığını, Türkiye’de de bu işin taşeronlar vasıtasıyla yapıldığını ifade etti. Çavuşoğlu, burada kontrolörlük görevi görecek DSİ’nin bazı hizmetleri taşeronlar vasıtasıyla alacağını, bunun da ekonomik bir yöntem olarak tüm dünyada uygulandığını söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler