• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Cemil Çiçek'e Yakın Doğu İftihar Nişanı takdim edildi

Yakın Doğu Üniversitesi İftihar Nişanı ve Altın Anahtarı TBMM Eski Başkanı, TC Adalet Eski Bakanı, AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'e Yakın Doğu Üniversitesi Köşkün’de onuruna verilen yemekte takdim edildi.
Cemil Çiçek'e Yakın Doğu İftihar Nişanı takdim edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel, TBMM Eski Başkanı, Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'e Yakın Doğu Üniversitesi İftihar Nişanı ve Altın Anahtarı’nı takdim etti.

Dr. Suat İ. Günsel: “Cemil Çiçek çok büyük bir devlet adamıdır ve bulunduğumuz noktaya gelmemizi sağlamıştır; kendisine Yakın Doğu ailesi olarak minnettarız”

Dr. Suat İ. Günsel takdim öncesi yaptığı konuşmada, Cemil Çiçek’e minnettarlıklarını dile getirdi. "Size bir Kıbrıslı olarak ve Yakın Doğu ailesi adına  minnettarlığımızı bildirmek istiyoruz. Siz örnek alınacak büyük bir devlet adamısınız . Ben, aileme ve üniversite gençliğine, büyük devlet adamlığını kitapların bile belki tarif edemediği bir ortamda sizin adınızı söylemek ile  tarifi ancak yapabilmekteyiz” dedi. Dr. Suat İ. Günsel, Cemil Çiçek’e Günsel ailesi olarak geldikleri noktadaki katkılarından dolayı teşekkür ederek; “Kıbrıs'ı Kıbrıslı’dan daha fazla düşünmüş olmanız ve gelinen noktaya şahsınızın gayretleriyle gelinmesi bizim için büyük bir olay. Geldiğimiz nokta, çok iyi ve takdir edilebilecek ve Anavatanımızı eğitim ve sağlık konusunda utandırmayacak bir noktadır. Biz Günsel ailesi olarak, sağlık ve eğitim alanında tamamen Türkiyemiz ile bir bütün olmaktan mutluyuz. Sağlık ve eğitim dalında olmayı hep tercih ettik ve bundan sonra da Günsel ailesinin sağlıkta ve eğitimde olma kararlılığını ve  geleneğini sürdüreceğiz. Sizin payınızın ve yerinizin hem yüreğimizde hem aklımızda hem de oluşan karakterimizde çok yüksek yeri vardır" dedi.

Cemil Çiçek: “Dünyadaki yerimizi eğitim kalitesi belirleyecek ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin de bu konuda tartışılmaz bir yeri vardır”

TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek ise törende yaptığı konuşmada Kıbrıs ile Türkiye’nin kardeşliğine değinerek; "Resmi bir görev olsa da olmasa da burada yaşayanlar bizim kardeşlerimizdir; aynı ailenin parçalarıyız. Onun için meseleye de hep öyle baktık. Bugün gelinen nokta tabiatıyla önemli. Dünle mukayese ettiğimizde epey bir mesafe aldık, bundan sonra da elbirliğiyle daha iyi hedefleri yakalamamız lazım” dedi. Ülkelerin yerini eğitimin belirlediğine vurgu yapan Cemil Çiçek,  “Sizin yaptığınız iş, eğitim ve öğretim, dünyanın en kutsal işidir . Ben şuna inanıyorum, hem burası hem Türkiye için milletler camiasında,  devletler  skalasında yerimizi tayin edecek, nerede olacağımızı, kaçıncı numarada olacağımızı belirleyecek olan ne petrol, ne doğalgaz, ne altın, ne gümüş; yerimizi belirleyecek olan insanlarımızı ne kadar iyi eğitebildiğimiz ve eğitim kalitesini ne kadar yükseltebildiğimiz olacak. Bu konuda da yerimizi tayin edecek olanlar da hiç şüphesizYakın Doğu Üniversitesi’nin büyük katkıları olacak. Ben de bu çabalarınızdan ve gayretlerinizden dolayı sizi tebrik ediyorum,başarılar diliyorum. İnşallah daha güzel günlerde yeniden buluşuruz" dedi.

Konuşmaların ardından Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Suat İ.Günsel , TBMM Eski Başkanı, Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'e Yakın Doğu İftihar Nişanı ve Altın Anahtarı’nı takdim etti. TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek ise Osmanlı döneminden kalma bir atölyede imal edilen çini işlemeli fincan takımı hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler