• BIST 10250.51
  • Altın 2385.844
  • Dolar 32.3429
  • Euro 34.7732
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

CHP'den Davutoğlu'na çağrı: İade et

CHP-MHP koalisyonu ufukta mı?
CHP'den Davutoğlu'na çağrı: İade et

AKP ile MHP arasında bugün yapılan görüşme sonrasında, MHP-AKP koalisyon ihtimalinin de ortadan kalkması, Ankara siyasi kulislerini hareketlendirdi. CHP'den, AKP Lideri Ahmet Davutoğlu'na "hükümeti kurma görevini gecikmeden Cumhurbaşkanı'na iade et" çağrısı geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Hürriyet'e yaptığı açıklamada, şöyle dedi;

"Sayın Davutoğlu Bahçeli ile yaptığı görüşmeden sonraki açıklamasında koalisyon imkanı kalmadı demiştir. Şu anda, kendisinden beklenen bugünden tezi yok, görevi Cummhurbaşkanı'na iade etmesi.

Cumhurbaşkanı'ndan beklentimiz de hükümeti kurmakla Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu görevlendirmesidir."

"GECİKME, MİLLİ İRADEYE DARBE, SEÇMENE SAYGISIZLIK"

Görevin iade edilmesi ve hükümet kurma görevinin, seçimlerden ikinci parti olarak çıkan CHP'ye tevdi edilmesinde yaşanacak gecikmenin "görev ihlali" sayılması gerektiğini kaydeden Özel, şöyle dedi,

"Görevin iadesindeki her türlü gecikme ve yeni görevlendirmeye ilişkin her türlü ağırdan alma, görev ihlali, seçmene saygısızlık, milli iradeye darbe girişimi olur. Şu an tükenen ihtimal, Davutoğlu'nun başkanlığı'ndaki bir hükümeti kurulması ihtimalidir. Güvenoyu alabilecek diğer hükümet ihtimaller için bir hafta süremiz vardır."

"GÖREVİMİZ; ÜLKEYİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK"

Özgür Özel şöyle devam etti,

"Kurallar bugün kurumlara, önemli görevler yüklemektedir.  Davutoğlu'nun görevi görevi iade etmek, Cumhurbaşkanı'nın görevi gecikmeden hükümet kurma görevini CHP'ye vermek, bizlerin görevi de ülkeyi hükümetsiz bırakmamaktır."

"ERKEN SEÇİM İHTİMALİ, GEÇEN HAFTADAN DAHA AZ"

MHP'nin "erken seçim ihanettir" yönündeki açıklamalarına da dikkat çeken Özgür Özel, "MHP'nin 'erken seçim ihanettir" yolundaki geçen haftaki açıklamalarından sonra, bu parlamentodan bir hükümet çıkarmak ge çen haftaya göre daha mümkün görünebilir" dedi.

Haluk Koç'TAN ÇAĞRI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Anayasa'nın 109'uncu maddesi gereği 9 Temmuz 2015 tarihinde kendisine verilen hükümeti kurma görevini yerine getiremediği anlaşılmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun Anayasa'nın 109'uncu maddesi gereği 9 Temmuz 2015'te kendisine verilen hükümeti kurma görevini yerine getiremediğinin anlaşıldığını belirtti.

Haluk Koç, "Bu sebeple kendisinin teamüllere uygun bir şekilde görevi Cumhurbaşkanı'na iade ederek demokratik meşruiyete ve milli iradeye saygısını göstereceğine inanıyor, daha sonra Cumhurbaşkanı'nın görevi Cumhuriyet Halk PartisiGenel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na tevdi etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (AA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler