• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

CTP Genel Başkanı Talat açıklamalarda bulundu

..
CTP Genel Başkanı Talat açıklamalarda bulundu

TALAT: “PARTİDEKİ VEYA HÜKÜMETTEKİ HİÇBİR ARKADAŞIMIZIN ‘KOLTUK’ DERDİ YOK”

“CTP HÜKÜMETTE VAR OLMUŞ BİR PARTİ DEĞİLDİR. VAR OLMAK VE HALKIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN HÜKÜMETTE KALMAYA MECBUR DA DEĞİLDİR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, CTP’deki veya hükümetteki hiçbir arkadaşlarının “koltuk” derdi olmadığını belirtti. Mehmet Ali Talat, “CTP kadroları, sırf ‘koltuk sevdalısı’ denilecek korkusuyla hükümetten çekilecek veya sırf ‘bırakıp gittiler’ denilecek korkusuyla ilkelerine ve halkımızın çıkarlarına uymayan işler yapacak ve bu yolla hükümette kalacak kadar siyasi bilinç yoksunu değildir” dedi.

Talat, CTP’nin, 45 yıllık mücadele tarihinde, halkın barış, huzur, mutluluk ve refah içinde yaşaması için hiçbir sorumluluktan kaçmamış, elini taşın altına koymaktan çekinmemiş, bu uğurda kadrolarıyla birlikte ağır bedeller ödemiş bir parti olduğunu belirtti.

Talat yaptığı yazılı açıklamada, partinin, uzun bir süreden beri gündemde olan ve ülke ile halk için son derece önemli olduğunu düşündüğü su konusunda da aynı sorumluluk bilinciyle hareket etmekte olduğunu kaydederek, “Partideki ve hükümetteki tüm arkadaşlarımız bu bilinçle görev yapmakta ve ülkemize gelecek olan suyun en doğru ve en verimli bir biçimde yönetilebilmesini ve işletilebilmesini sağlayacak formülleri geliştirebilmek için aralıksız olarak çalışmaktadır” dedi.

Talat şöyle devam etti:

“Sorumluluk üstlenip çözüm ve alternatif yaratmak için Kıbrıslı Türklerin entelektüel birikiminden yararlanmak yerine, sorumluluğu sürekli olarak başkalarına atmak ya da düşünce değil laf üretmek gibi alışkanlıklara sahip olanların ciddi saldırılarıyla karşılaşsak ve bu saldırıların daha önce defalarca denendiği gibi CTP’yi bölüp parçalamaya yöneldiğini görsek de bu uğurda çalışmaya devam edeceğiz.”

CTP’nin hükümette var olmuş bir parti olmadığını, var olmak ve halka hizmet etmek için hükümette kalmaya mecbur da olmadığını vurgulayan Mehmet Ali Talat, “Ancak bu Parti, hükümette olmadığı dönemlerde ülkenin ve halkımızın geleceğini ipotek altına alan, geri döndürülmesi güç ne büyük hatalar işlendiğinin de bilincindedir. Bu bilinçle, gerek hükümetteki, gerekse partideki arkadaşlarımız bugüne kadar her türlü özveriyi göstererek yaratıcı bir çaba içinde olmuşlardır” ifadesini kullandı.

Hükümette oldukları dönemlerde kendilerini “koltuk sevdalısı” diye suçlayanların, hükümetten ayrılmayı seçtikleri dönemlerde de “bırakıp gittiler” suçlamalarına yöneldiğini bilecek kadar deneyim biriktirdiklerini kaydeden Talat, “Partideki veya hükümetteki hiçbir arkadaşımızın ‘koltuk’ derdi yoktur. CTP kadroları, sırf ‘koltuk sevdalısı’ denilecek korkusuyla hükümetten çekilecek veya sırf ‘bırakıp gittiler’ denilecek korkusuyla ilkelerine ve halkımızın çıkarlarına uymayan işler yapacak ve bu yolla hükümette kalacak kadar siyasi bilinç yoksunu değildir” dedi.

Talat şunları ifade etti:

“Bir kez daha vurgulamak isterim ki bugüne kadarki çabamız, ülkemize gelen ve bizim için çok önemli olan suyun en doğru biçimde yönetilmesine ve işletilmesine ilişkin formülü geliştirmeye yönelikti ve bu çaba her koşulda ve hangi konumda olursak olalım, aralıksız biçimde sürdürülecektir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler