• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Cumhurbaşkanı Akıncı, Basın Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle mesaj yayımladı...
Cumhurbaşkanı Akıncı, Basın Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak, “yeri, zamanı ve ölçüsünü dikkatli ayarlamak kaydıyla” kamuoyunun müzakere süreci ile ilgili doğru bilgilendirilmesi için gereğini yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Akıncı mesajına “Kıbrıslı Türklerin, 11 Temmuz 1889’da çıkarılan ilk gazetesi Saded’den bugüne tam 127 yıl geçti. Saded’in yayın hayatı 2 yıl sürdü ve kayıtlara göre her sayısı sadece 64 adet basıldı” ifadeleriyle başladı.

“HIZ KADAR HABERİN NİTELİĞİ VE DOĞRULUĞU DA ÖNEMLİ”

O günden bu yana, iletişim alanında büyük gelişmeler yaşandığını dile getiren Akıncı, “Bugün sosyal medyada paylaşılan bir mesaj bile, ilk gazetemizin tirajından binlerce kez fazla sayıda insana ulaşıyor. Gerek ülkemizde, gerekse de dünyada fikirler ve haberler artık, geçmişle kıyaslanmayacak kadar hızlı bir şekilde yayılıyor. Kuşkusuz, en az hız kadar haberin niteliği ve doğruluğu da önemlidir” ifadelerini kullandı.
 
Akıncı şöyle devam etti:

“Demokratik ve katılımcı siyasetin zemini, doğrulara dayalı eleştirel niteliğini kaybetmeyen, meslek etiğini çiğnemeyen, farklılıkları göz ardı etmeden ortak zemini vurgulayan, sorumlu ve toplumla aynı gemide olduğunu unutmayan haberciliktir.
 
Gazetecilerin özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi kadar, yurttaşların doğru bilgi ve doğru habere ulaşma hakkının korunması da gereklidir. Bu dengenin gözetilmesi ve medya mülkiyetinin gazeteciler üzerinde kısıtlama yaratmaması, toplumun doğru haber alma özgürlüğü açısından zorunludur.
 
Eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde bir gelecek kurmak için yürüttüğümüz müzakerelerin özellikle bu yılsonuna kadarki süresinde, topluma süreçle ilgili olabildiğince doğru bilginin ulaştırılması önemlidir.”

“ZAMAN ZAMAN GÜNEY MEDYASININ ÇARPITILMIŞ HABERLERİNİN KAMUOYUMUZDA GERİLİM YARATTIĞI ORTADADIR”

“Bazen müzakere süreçlerinin gerekli kıldığı ölçüler içinde davranmak ‘hızlı habercilik’ açısından hoş karşılanmayabilir” diyen Akıncı şöyle devam etti:

“Zaman zaman güney medyasının çarpıtılmış haberlerinin kamuoyumuzda gerilim yarattığı da ortadadır. Ne var ki, biz taahhütlerimize sadık kalarak ana doğrultudan şaşmadan, yolumuza devam etmek durumundayız. Bu, elbette toplumun gelişmelerden habersiz bırakılması demek değildir. Yeri, zamanı ve ölçüsünü dikkatli ayarlamak kaydıyla, kamuoyumuzun müzakere süreci ile ilgili doğru bilgilendirilmesi için gereğini yapıyoruz ve yapmaya devam da edeceğiz.”
 
Akıncı mesajını, bir sonraki Basın Günü’nde, Kıbrıs’ın bölgeye ve tüm insanlığa, bir barış ve hoşgörü adası; Kıbrıs’taki gazetecilik mesleğinin ise hem mesleki haklar ve özgürlükler, hem de barış gazeteciliği açısından örnek olmasını dileyerek sonlandırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler