• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis önünde eylem

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis önünde eylem

 Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 2011 sonrası istihdam edilen öğretmenlerin katılımıyla grev ve eylem gerçekleştirdi.

“Göç Yasası” olarak nitelenen yasanın kaldırılması ve yasadan doğan mağduriyetlerin giderilmesi talebi yinelenen eylem saat 10.30’da Cumhurbaşkanlığı, 11.30’da ise Cumhuriyet Meclisi önünde düzenlendi. Eylem nedeniyle saat 08.00-13.00 saatleri arasında grev yapıldı.

Sendika binasının önünde toplanan eylemciler önce Cumhurbaşkanlığı’na yürüdü ve burada KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel basına açıklama yaptı. Eylemciler daha sonra Cumhuriyet Meclisi’ne yürüdü.

Meclis önünde de basına açıklamalarda bulunan Gökçebel, bir grup eylemciyle Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısını izlemek üzere salona girdi. Tahir Gökçebel, Meclis’te CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman ile kısa bir görüşme yaptı.

Dışarıdaki grubun oturma eylemi bu sürede devam etti. Genel kurul çalışmalarını izleyen eylemcilerin salondan ayrılmasıyla eylem sona erdi.

Eylemciler, yürüyüş ve eylemler sırasında “Son Son Son, Ayrımcılığa Son”, “Son Son Son, Haksızlığa Son”, “Hazırlık Hakkımız, Söke Söke Alırız”, “Öğretmenler Dışarıda Vekiller Nerede” ve “Öğretmen Tektir, Yasalarla Bölünmez” sloganı attı; “Öğretmenler Ücretli Köle Değildir”, “Kaynak Yok Dediniz Öğretmenin Yasal Hakkı Hazırlık Ödeneğini Gasp Ettiniz” ve “Siz Seçim Derdinde Biz Geçim Derdinde” yazılı pankartlar taşıdı.

EYLEM5GÖKÇEBEL’DEN CUMHURBAŞKANINA “YARDIMCI OL” ÇAĞRISI

Tahir Gökçebel, Cumhurbaşkanlığı önünde yaptığı konuşmada,“Göç Yasası”ndan kaynaklanan adaletsizlik ve haksızlığı yaratanların, bu sorunu çözmek için de elbirliğiyle çaba harcaması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanının da bu adaletsizliğin yaratılmasının müsebbiplerinden olduğunu iddia eden Gökçebel, “Bunun düzeltilmesine de yardımcı olmak zorundasınız” dedi.

Öğretmenlerin insanca yaşam koşullarını yitirdiğini, geçim derdine sokulduğunu söyleyen Gökçebel, devletin başında oturanların, bu durumu düzeltme sorumluluğunu taşıması gerektiğini kaydetti.

Gökçebel, “Siz seçim derdindesiniz, bizim geçim derdindeyiz. Bize sözler yetmez artık, fiiliyatta ne yaptığınızı öğrenmek istiyoruz. Öğretmen hakkını almak istiyor. Öğretmen karar verdiyse hakkını alır. Öğretmenler bugün sınıflarda değil de sokaklarda ise ortada ciddi bir sorun var demektir. Bu sorun seçimden daha önemlidir” diye konuştu.

Öğretmenlerin adaletsizliğe, haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve sessiz kalmayacağını söyleyen Gökçebel, siyasi bir amaçları bulunmadığını, sadece haklarını almak istediklerini kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştüklerini ve yasanın uygulanması istediklerini ilettiklerini belirten Gökçebel, çalışmaların en kısa zamanda tamamlanarak, uygulanmasını talep etti.

“Göç Yasası”nın değiştirilmesine ilişkin yasanın Meclis’te bulunduğunu söyleyen Gökçebel, gereğinin yapılmasını istedi.

“ÖĞRETMENLER İSYAN NOKTASINDA”

Tahir Gökçebel, Meclis önünde yaptığı konuşmada, milletvekillerine “Göç Yasası”nı kaldırabilecek yasayı yazılı olarak ilettiklerini ve konuyu birçok kez gündeme getirdiklerini ancak değişen bir şey olmadığını belirtti.

Gökçebel, “Ama hala anlamamakta ısrar ediyorlar. Ortada ayrımcılık yaratan, gayri ahlaki bir durum var. Öğretmenlerin buna tahammülü kalmadı. İsyan noktasındayız. Meclise ivedilikle gelen bir yasa var. O yasaya ne oldu?” diye sordu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler