• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

DAÜ İç Mimarlık Öğrencilerinden Büyük Başarı

DAÜ İç Mimarlık Öğrencilerinden Büyük Başarı

DAÜ İç Mimarlık Öğrencileri, ‘Mobilya ve Donatıları’ dersi kapsamında ürettikleri mobilya tasarım projeleri ile katılmış oldukları ‘8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda 956 başvuru içerisinden yedi öğrencinin tasarımları 2. Aşamaya geçmeye değer bulunmuştur.

 

Başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturup Türkiye’den yurt dışına ihraç edilebilir niteliklerde ürünlerin ortaya çıkarılmasına ön ayak olma amacını taşıyan “Ulusal  Mobilya Tasarım Yarışması”nın sekizincisi düzenlenmiştir. Yarışma için ilk teslimler, 22 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşmiştir.

 

Yarışma, geleceğin ve günümüzün tasarımcılarını, yeni malzemelerin getirdiği olanakları, küçülen mekânları ve mobilya sektörünün yapısını dikkate alarak, esnek, yeni koşullara uygulanabilen, çevreye duyarlı, nakliye kolaylığı sağlayan, kullanıcıya daha fazla müdahale olanağı veren mobilya birimleri ve sistemleri tasarlamaya davet etmektedir.

 

KAGANBahsedilen amaçlar ve eğitime, yarışmaların katkısının şüphesiz olduğu hatta motivasyon için katalizör olduğu düşüncesi ile İç Mimarlık Bölümü, 2013 – 2014, Güz yarıyılında olduğu gibi içinde bulunulan 2014-15 Güz yarıyılında da Doç. Dr. Kağan Günçe ve Araş. Gör. Gizem Çobanoğlu yürüttükleri Itas 403 ve Inar 403 - Mobilya ve Donatıları (Furniture & Fixture) isimli dersi “8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”na katılacak şekilde organize etmişlerdir. Ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde 33 DAÜ İç Mimarlık öğrencisi mobilya tasarımları ile yarışmaya katılmış ve söz konusu organizasyonun tarafından yedi öğrencimizin ikinci aşamaya kaldığı duyurusu yapılmıştır.

İhracatçı Birlikleri - 8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’na www.designforexport.org veya www.mobilyatasarimyarismasi.org internet sayfası aracılığı ile 956 adet başvuru yapıldığını ve 12 Ocak 2015 Pazartesi günü İstanbul’da yapılan “1. Seçici Kurul Toplantısı”nda Asli Jüri Üyelerinin ortak kararı ile şartnamedeki değerlendirme kriterleri çerçevesinde yapılan seçimler sonucunda; 2. Aşama’ya kalan tasarımlar belirlenmiştir.

 

Yarışmanın 2. Aşamasında, Prof. Önder Küçükerman’ın Jüri Başkanlığını yürüttüğü yarışmada Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa, Fatih Kıral, Murat Armağan Ve Renan Gökyay Asli Jüri Üyeleri olarak görev yapmaktadır.

 

Dersin kurgusunun dayandırıldığı “8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın ödül töreni, 10 Nisan 2015 tarihinde Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin katkısıyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de teşrifi ile İstanbul Lazzoni Otel’de gerçekleştirilecektir. 2014 yılında 1.153 sayısı ile rekor başvurunun olduğu yarışma sonucunda DAÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinden biri ‘Akıllı Mobilya’ kategorisinde ödüle değer bulunmuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler