• BIST 9571.39
  • Altın 2472.182
  • Dolar 32.463
  • Euro 34.5194
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

DAÜ-SEN'den Mustafa Akıncı'ya destek

DAÜ-SEN'den Mustafa Akıncı'ya destek

DAÜ-SEN'den yapoılan açıklamada, Mustafa Akıncı'ya destek belirtilirken, Recep Tayyip kınandı.

İşte açıklama:

“İKİ KARDEŞ” gibi toplumlar arası ilişkiyi en temiz ve samimi şekliyle tanımlayan bir söyleme karşı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve temsil ettiği zihniyetin yapmış olduğu açıklamaları kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.

Birçok farklı ulustan, etnik kökenden, din ve dilden değerli öğretim elemanlarının örgütlü olduğu DAÜ-SEN, kurulduğu günden beridir tüm toplumların, halkların kardeşliğine inanmakta ve adamızda gerçekleşecek barışın tüm bölge ülkelerinin çıkarına olacağını savunmaktadır.

Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumlar’dan ve dünyadaki diğer tüm ülkelerden talep ettiğini Türkiye Cumhuriyeti’nden de talep etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Hele de talep edilen adadaki varlığımıza, kültürümüze, siyasal kişiliğimize, kimliğimize, eşitliğimize, ada üzerindeki haklarımıza ve halkımızın iradesine saygı gösterilmesi ise, bunu tartışma konusu bile yapma niyetimiz yoktur.

Buradan hem Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine hem de bizleri temsil eden makamlara çağrıda bulunmak istiyoruz.

Sayın Recep T. Erdoğan, her ne sebeple olursa olsun kendi hür irademizle seçtiğimiz Toplum Liderimize hitap ederken size gösterilmesini talep ettiğiniz saygıyı bizlerin de beklediğini sakın unutmayınız. Sizi bu doğrultuda aklıselime davet ederken sizlerden beklentimizin iki kardeş olarak gördüğümüz Türkiye halkı ile Kuzey Kıbrıs halkının kardeşlik duygularını pekiştirecek açıklamalar yapmanızdır. Hele de ülkemize her yıl gönderdiğiniz mali kaynak üzerinden irademizi gasp edeceğinizi düşünüyorsanız gerçeklerden bihaber olduğunuzu ve sabrımızı sınamış olduğunuzu düşünmemizi sağlarsınız. Ayrıca belirtmek isteriz ki özellikle de Türkiye’deki seçimler öncesinde milliyetçi cepheden birkaç oy daha fazla alabilme adına hem kendinizi hem de temsil ettiğiniz kitleyi Kıbrıslı Türkler ve uluslararası toplum önünde küçük düşürmeniz bizleri memnun etmeyecektir. Sizin dayatma olarak nitelendirilebilecek demeçleriniz her daim kardeş olarak gördüğümüz Türkiye halkları ile aramızı açamayacağı gibi yüreği sevgi dolu insanların birbirlerine daha da kenetlenmesini sağlayacağına olan inancımız tamdır.

Sayın Mustafa Akıncı, ezici bir çoğunluğun oyu ile belli bir vizyon esasında Kıbrıslı Türklerin Cumhurbaşkanı seçildiniz. Doğrudan şahsınıza dolaylı olarak da Kıbrıs Türküne yapılmış hakarete varan açıklamalara vermiş olduğunuz onurlu, bir o kadar da yapıcı cevaplar bizleri sevindirmiş, gururlandırmıştır. Ancak sizi bir Toplum Lideri olarak seçen bizlerin beklentisi Kıbrıslı Türkler ile siyasi polemiğe giren kişilere cevap vermekle değerli vaktinizi daha da fazla harcamamanız ve adamızın yeniden birleşebilmesi yönünde gerekli girişimleri ve hazırlıkları bir an önce başlatmanızdır. Yapılan saldırılara karşı en uygun tavır bu işi diplomatik yollarla fazla uzatmadan çözmenizdir. Polemiğe girmenin bazıların ekmeğine yağ süreceği ortadadır. Bu noktada yapılması gereken, Ankara Büyükelçisi’ni makamınıza çağırarak kendisini TC Devlet yetkililerinin Kıbrıslı Türklerin iradesine karşı takındıkları tavırdan dolayı uyarmaktır. Böylelikle uluslararası ilişkilerin de ne şekilde düzenlendiğini de bir kez daha ilgili tüm taraflara hatırlatmış olursunuz.

Saygılarımızla,

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler